Kako Shared Photo Library radi u iOS-u 16

iOS 16 uključuje novitet na koji smo dugo čekali: Shared Photo Library. Sada možemo podijeliti sve naše fotografije sa drugim ljudima, i svi mogu dodati ili izbrisati. Tako je to postavljeno i tako funkcionira.

Postavite dijeljenu biblioteku fotografija

Da biste postavili dijeljenu biblioteku fotografija koja vam je potrebna biti ažuriran na iOS 16.1 na vašem iPhoneu ili iPadOS 16 na vašem iPadu. Oni s kojima dijelite svoju biblioteku također će morati biti ažurirani na ove verzije. U slučaju macOS-a trebate biti ažuriran na macOS Ventura. Drugi uslov je to da se fotografije sinhronizuju sa iCloud-om. Nećete moći dijeliti svoju biblioteku ako vaše fotografije nisu pohranjene u Apple oblaku. Ako želite da koristite ovu funkciju, a nemate dovoljno prostora u iCloud-u, moraćete da proširite prostor tako što ćete platiti 50GB, 200GB ili 2TB i sinhronizovati svoje fotografije. Nakon što se otpreme na iCloud, možete koristiti opciju Shared Photo Library.

Postavke zajedničke biblioteke fotografija

Na svom iPhoneu ili iPadu pristupite postavkama uređaja, dodirnite svoj račun i pristupite iCloud> Fotografije. Na dnu ekrana ćete pronaći opciju Shared Photo Library. Tamo ga možete aktivirati i konfigurirati kome želite da mu pristupi. Možete ga podijeliti sa do 6 osoba ukupno. Na Mac-u morate pristupiti istom meniju u okviru postavki aplikacije Fotografije, na kartici "Shared Photo Library".

Kako funkcionira biblioteka zajedničkih fotografija

Biblioteku fotografija možete dijeliti sa još pet osoba koje možete napraviti ukupno šest osoba sa pristupom toj fototeci. Svako ko ima pristup moći će dodavati, brisati i uređivati ​​fotografije. Koje fotografije ćete podijeliti ovisi o vama, to može biti od svih vaših fotografija do samo nekoliko, vaša je odluka kada konfigurirate dijeljenu biblioteku fotografija. Naravno, imajte na umu da možete imati samo jednu. Fotografije koje dijelite zauzimaju samo prostor na iCloud računu organizatora iz fototeke

Zajednička biblioteka fotografija iOS 16

Nakon što podijelite svoju biblioteku fotografija, u aplikaciji Fotografije možete uključiti da li želite vidjeti svoju ličnu ili dijeljenu biblioteku. Možete nastaviti sa dodavanjem fotografija na dijeljenu ako želite, čak možete to učiniti i automatski ako želite. Postavke za ovu funkciju imate u postavkama vašeg iPhone-a i iPada, u odjeljku posvećenom aplikaciji Fotografije. Također možete odabrati u kameri gdje želite da fotografije koje ćete snimiti budu sačuvane, za koji morate kliknuti na ikonu na vrhu ekrana sa siluetama ljudi. ako je aktivirana žutom bojom, fotografije će otići u zajedničku biblioteku fotografija, ako su crno-bijele precrtane, otići će u ličnu biblioteku. Unutar aplikacije Fotografije također možete premještati slike iz jedne biblioteke fotografija u drugu tako što ćete držati pritisnutu fotografiju da biste otvorili kontekstualni meni.

Apple TV i iCloud.com

Cijelo vrijeme smo pričali o iPhoneu, iPadu i Macu, ali šta je sa Apple TV-om i iCloud-om na webu? Iako ne možete postaviti nijednu od ovih funkcija na Apple TV-u ili iCloud-u na webu, možete. možete vidjeti fotografije iz Zajedničke biblioteke fotografija.


Sadržaj članka pridržava se naših principa urednička etika. Da biste prijavili grešku, kliknite ovdje.

Budite prvi koji komentarišete

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

*

  1. Odgovoran za podatke: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Svrha podataka: Kontrola neželjene pošte, upravljanje komentarima.
  3. Legitimacija: Vaš pristanak
  4. Komunikacija podataka: Podaci se neće dostavljati trećim stranama, osim po zakonskoj obavezi.
  5. Pohrana podataka: Baza podataka koju hostuje Occentus Networks (EU)
  6. Prava: U bilo kojem trenutku možete ograničiti, oporaviti i izbrisati svoje podatke.