Com funciona la Fototeca Compartida a iOS 16

iOS 16 inclou una novetat que portàvem molt de temps esperant: la Fototeca Compartida. Ja podem compartir totes les nostres fotos amb altres persones, i totes poden afegir o eliminar. Així es configura i funciona.

Configurar Fototeca Compartida

Per configurar la Fototeca Compartida necessites estar actualitzat a iOS 16.1 al teu iPhone o iPadOS 16 al teu iPad. Aquelles persones amb qui comparteixis la teva fototeca hauran d'estar actualitzats a aquestes versions també. En el cas de macOS es necessita estar actualitzat a macOS Ventura. Un altre requeriment és que tinguis les fotos sincronitzades amb iCloud. No podràs compartir la teva fototeca si les teves fotos no estan emmagatzemades al núvol d'Apple. Si vols utilitzar aquesta funcionalitat i no tens prou espai a iCloud, hauràs d'ampliar l'espai pagant pels 50GB, 200GB o 2TB i sincronitzar les teves fotos. Un cop estiguin pujades a iCloud ja podràs fer servir l'opció de Fototeca Compartida.

Fototeca Compartida Configuració

Al teu iPhone o iPad accedeix als paràmetres del dispositiu, fes clic al teu compte i accedeix a iCloud>Fotos. A la part inferior de la pantalla trobareu l'opció de Fototeca compartida. Aquí podràs activar-la i configurar qui vols que hi tinguin accés. La pots compartir amb fins a 6 persones en total. Al Mac haureu d'accedir al mateix menú dins dels paràmetres de l'aplicació Fotos, a la pestanya de «Fototeca compartida».

Com funciona la Fototeca Compartida

Pots compartir la Fototeca amb cinc persones més per fer un total de sis persones amb accés a aquesta biblioteca de fotos. Totes les persones que hi tinguin accés podran afegir, eliminar i editar fotografies. Quines fotografies comparteixes és cosa teva, pot ser des de totes les teves fotos fins a només unes poques, és la teva decisió a l'hora de configurar la Fototeca Compartida. Això sí, tingues en compte que només en pots tenir una. Les fotos que compartiu només ocupen espai al compte d'iCloud de l'organitzador de la fototeca.

Fototeca compartida iOS 16

Un cop hagueu compartit la Fototeca, podeu alternar a l'aplicació Fotos què voleu veure, si la fototeca personal o la compartida. Podràs continuar afegint fotos a la compartida si així ho desitges, fins i tot pots fer-ho de forma automàtica si ho prefereixes. Teniu els ajustaments d'aquesta funció dins dels ajustaments del vostre iPhone i iPad, a l'apartat dedicat a l'aplicació Fotos. També pots triar a la càmera on vols que es guardin les fotos que faràs, pel que has de prémer sobre la icona de la part superior de la pantalla amb siluetes de persones. si està activat en groc les fotos aniran a la fototeca compartida, si estan ratllades en blanc i negre, aniran a la biblioteca personal. Dins l'aplicació Fotos també pots passar imatges d'una fototeca a una altra mantenint premut sobre la fotografia perquè surti el menú contextual.

Apple TV i iCloud.com

En tot moment hem estat parlant d'iPhone, iPad i Mac, però què passa amb l'Apple TV i amb iCloud a la web? Tot i que no pots configurar cap d'aquestes funcions a l'Apple TV oa iCloud a la web, sí que podràs veure les fotos de la Fototeca Compartida.


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

Sigues el primer a comentar

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.