Jak funguje sdílená knihovna fotografií v iOS 16

iOS 16 obsahuje novinku, na kterou jsme dlouho čekali: Knihovnu sdílených fotografií. Nyní můžeme sdílet všechny naše fotografie s ostatními lidmia všichni mohou přidávat nebo mazat. Tak je to nastaveno a tak to funguje.

Nastavte sdílenou knihovnu fotografií

Chcete-li nastavit sdílenou knihovnu fotografií, potřebujete být aktualizován na iOS 16.1 na vašem iPhone nebo iPadOS 16 na vašem iPadu. Ti, se kterými sdílíte svou knihovnu, budou muset být také aktualizováni na tyto verze. V případě macOS potřebujete aktualizovat na macOS Ventura. Dalším požadavkem je to nechat si fotky synchronizovat s iCloud. Pokud vaše fotky nebudou uloženy v cloudu Apple, nebudete moci svou knihovnu sdílet. Pokud chcete tuto funkcionalitu využívat a nemáte na iCloudu dostatek místa, budete muset prostor rozšířit připlacením 50GB, 200GB nebo 2TB a synchronizovat své fotografie. Jakmile jsou nahrány na iCloud, můžete použít možnost Sdílená knihovna fotografií.

Nastavení sdílené knihovny fotografií

Na iPhonu nebo iPadu přejděte do nastavení zařízení, klepněte na svůj účet a přejděte na iCloud> Fotky. V dolní části obrazovky najdete možnost Sdílená knihovna fotografií. Zde jej můžete aktivovat a nastavit, kdo k němu chcete mít přístup. Můžete jej sdílet celkem až se 6 lidmi. Na Macu musíte vstoupit do stejné nabídky v nastavení aplikace Fotky na záložce „Shared Photo Library“.

Jak funguje sdílená knihovna fotografií

Knihovnu fotografií můžete sdílet s pěti dalšími lidmi celkem šest lidí s přístupem do této knihovny fotografií. Kdokoli s přístupem bude moci přidávat, mazat a upravovat fotky. Které fotografie budete sdílet, je na vás, může to být od všech vašich fotografií až po několik, je to vaše rozhodnutí při konfiguraci sdílené knihovny fotografií. Samozřejmě mějte na paměti, že můžete mít jen jeden. Fotky, které sdílíte, zabírají místo pouze na účtu organizátora na iCloudu z knihovny fotografií

Sdílená knihovna fotografií iOS 16

Jakmile nasdílíte svou knihovnu fotografií, můžete v aplikaci Fotky přepínat, zda chcete vidět svou osobní nebo sdílenou knihovnu. Pokud si přejete, můžete pokračovat v přidávání fotografií ke sdílenému, můžete to dokonce udělat automaticky, pokud chcete. Nastavení této funkce máte v rámci Nastavení svého iPhonu a iPadu, v části věnované aplikaci Fotky. Ve fotoaparátu si také můžete vybrat, kam chcete ukládat fotografie, které se chystáte pořídit, pro který musíte kliknout na ikonu v horní části obrazovky se siluetami lidí. pokud je aktivována žlutě, fotky půjdou do sdílené knihovny fotografií, pokud jsou přeškrtnuté černobíle, půjdou do osobní knihovny. V aplikaci Fotky můžete také přesouvat obrázky z jedné knihovny fotografií do druhé tak, že podržíte na fotografii a vyvoláte kontextovou nabídku.

Apple TV a iCloud.com

Celou dobu jsme mluvili o iPhonu, iPadu a Macu, ale co Apple TV a iCloud na webu? Na Apple TV nebo iCloudu na webu sice žádnou z těchto funkcí nastavit nemůžete, můžete. můžete vidět fotky ze sdílené knihovny fotografií.


Obsah článku se řídí našimi zásadami redakční etika. Chcete-li nahlásit chybu, klikněte zde.

Buďte první komentář

Zanechte svůj komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinné položky jsou označeny *

*

*

  1. Za data odpovídá: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Účel údajů: Ovládací SPAM, správa komentářů.
  3. Legitimace: Váš souhlas
  4. Sdělování údajů: Údaje nebudou sděleny třetím osobám, s výjimkou zákonných povinností.
  5. Úložiště dat: Databáze hostovaná společností Occentus Networks (EU)
  6. Práva: Vaše údaje můžete kdykoli omezit, obnovit a odstranit.