Sådan fungerer Shared Photo Library i iOS 16

iOS 16 indeholder en nyhed, som vi har ventet på længe: det delte fotobibliotek. Vi kan nu dele alle vores billeder med andre mennesker, og alle kan tilføje eller slette. Sådan er det sat op, og sådan fungerer det.

Konfigurer delt billedbibliotek

For at konfigurere det delte fotobibliotek skal du bruge blive opdateret til iOS 16.1 på din iPhone eller iPadOS 16 på din iPad. De, som du deler dit bibliotek med, skal også opdateres til disse versioner. I tilfælde af macOS har du brug for opdateres til macOS Ventura. Et andet krav er det få billederne synkroniseret med iCloud. Du vil ikke være i stand til at dele dit bibliotek, hvis dine billeder ikke er gemt i Apple-skyen. Hvis du vil bruge denne funktionalitet, og du ikke har plads nok i iCloud, bliver du nødt til at udvide pladsen ved at betale for 50 GB, 200 GB eller 2 TB og synkronisere dine billeder. Når de er uploadet til iCloud, kan du bruge indstillingen Delt fotobibliotek.

Indstillinger for delt fotobibliotek

Få adgang til enhedsindstillingerne på din iPhone eller iPad, tryk på din konto og få adgang til iCloud> Fotos. Nederst på skærmen finder du muligheden Delt fotobibliotek. Der kan du aktivere den og konfigurere, hvem du vil have adgang til. Du kan dele den med op til 6 personer i alt. På Mac skal du få adgang til den samme menu i indstillingerne for programmet Fotos på fanen "Delt fotobibliotek".

Sådan fungerer Shared Photo Library

Du kan dele fotobiblioteket med fem andre personer at lave i alt seks personer med adgang til det fotobibliotek. Alle med adgang vil kunne tilføje, slette og redigere billeder. Hvilke billeder du deler er op til dig, det kan være fra alle dine billeder til kun nogle få, det er din beslutning, når du konfigurerer det delte fotobibliotek. Husk selvfølgelig på, at du kun kan have én. Billeder, du deler, fylder kun på arrangørens iCloud-konto fra fotobiblioteket

Delt fotobibliotek iOS 16

Når du har delt dit fotobibliotek, kan du skifte i appen Fotos, om du vil se dit personlige eller delte bibliotek. Du kan fortsætte med at tilføje billeder til det delte, hvis du ønsker det, du kan endda gøre det automatisk, hvis du foretrækker det. Du har indstillingerne for denne funktion i Indstillingerne på din iPhone og iPad, i sektionen dedikeret til Fotos-applikationen. Du kan også vælge i kameraet, hvor du ønsker, at de billeder, du skal tage, skal gemmes, hvortil du skal klikke på ikonet øverst på skærmen med silhuetter af mennesker. hvis det er aktiveret i gult, vil billederne gå til det delte fotobibliotek, hvis de er streget over i sort/hvid, vil de gå til det personlige bibliotek. I Fotos-applikationen kan du også flytte billeder fra et fotobibliotek til et andet ved at holde billedet nede for at få den kontekstuelle menu frem.

Apple TV og iCloud.com

Vi har talt om iPhone, iPad og Mac hele tiden, men hvad med Apple TV og iCloud på nettet? Selvom du ikke kan konfigurere nogen af ​​disse funktioner på Apple TV eller iCloud på nettet, kan du det. du kan se billederne fra det delte fotobibliotek.


Indholdet af artiklen overholder vores principper for redaktionel etik. Klik på for at rapportere en fejl her.

Vær den første til at kommentere

Efterlad din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret med *

*

*

  1. Ansvarlig for data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Formålet med dataene: Control SPAM, management af kommentarer.
  3. Legitimering: Dit samtykke
  4. Kommunikation af dataene: Dataene vil ikke blive kommunikeret til tredjemand, undtagen ved juridisk forpligtelse.
  5. Datalagring: Database hostet af Occentus Networks (EU)
  6. Rettigheder: Du kan til enhver tid begrænse, gendanne og slette dine oplysninger.