Hoe Shared Photo Library wurket yn iOS 16

iOS 16 omfettet in nijichheid wêrop wy in lange tiid hawwe wachte: de Shared Photo Library. Wy kinne no al ús foto's diele mei oare minsken, en allegear kinne tafoegje of wiskje. Sa is it ynsteld en sa wurket it.

Dielde fotobibleteek ynstelle

Om de Shared Photo Library yn te stellen dy't jo nedich binne wurde bywurke nei iOS 16.1 op jo iPhone of iPadOS 16 op jo iPad. Dejingen mei wa't jo jo bibleteek diele moatte ek bywurke wurde nei dizze ferzjes. Yn it gefal fan macOS jo nedich wurde bywurke nei macOS Ventura. In oare eask is dat hawwe de foto's syngronisearre mei iCloud. Jo kinne jo bibleteek net diele as jo foto's net binne opslein yn 'e Apple-wolk. As jo ​​​​dizze funksjonaliteit brûke wolle en jo hawwe net genôch romte yn iCloud, moatte jo de romte útwreidzje troch te beteljen foar de 50GB, 200GB of 2TB en jo foto's syngronisearje. Sadree't se binne opladen nei iCloud kinne jo gebrûk meitsje fan de Shared Photo Library opsje.

Shared Photo Library Ynstellings

Op jo iPhone of iPad tagong ta de apparaatynstellingen, tik op jo akkount en tagong ta iCloud> Foto's. Oan 'e ûnderkant fan it skerm fine jo de opsje Shared Photo Library. Dêr kinne jo it aktivearje en ynstelle wa't jo tagong hawwe wolle. Jo kinne it diele mei maksimaal 6 minsken yn totaal. Op 'e Mac moatte jo itselde menu tagong krije yn' e ynstellings fan 'e Foto's-applikaasje, yn it ljepblêd "Dielde fotobibleteek".

Hoe dielde fotobibleteek wurket

Jo kinne de fotobibleteek diele mei fiif oare minsken om te meitsjen yn totaal seis minsken mei tagong ta dy fotobibleteek. Elkenien mei tagong sil foto's tafoegje, wiskje en bewurkje kinne. Hokker foto's jo diele is oan jo, it kin wêze fan al jo foto's oant mar in pear, it is jo beslút by it konfigurearjen fan de Shared Photo Library. Tink derom fansels dat jo mar ien hawwe kinne. Foto's dy't jo diele nimme allinich romte yn yn it iCloud-akkount fan 'e organisator út de fotobibleteek

Dielde fotobibleteek iOS 16

Sadree't jo jo fotobibleteek dield hawwe, kinne jo yn 'e Foto's-app wikselje of jo jo persoanlike of dielde bibleteek wolle sjen. Jo kinne trochgean mei it tafoegjen fan foto's oan 'e dielde as jo wolle, jo kinne it sels automatysk dwaan as jo leaver. Jo hawwe de ynstellings foar dizze funksje yn 'e Ynstellings fan jo iPhone en iPad, yn' e seksje wijd oan 'e Foto's-applikaasje. Jo kinne ek kieze yn 'e kamera wêr't jo wolle dat de foto's dy't jo sille nimme wurde bewarre, wêrfoar jo moatte klikke op it ikoan boppe oan it skerm mei silhouetten fan minsken. as it yn giel aktivearre is, geane de foto's nei de dielde fotobibleteek, as se yn swart en wyt trochstutsen binne, geane se nei de persoanlike bibleteek. Binnen de Foto's-applikaasje kinne jo ek ôfbyldings fan de iene fotobibleteek nei de oare ferpleatse troch de foto yn te hâlden om it kontekstuele menu op te heljen.

Apple TV en iCloud.com

Wy hawwe it altyd oer iPhone, iPad en Mac hân, mar hoe sit it mei Apple TV en iCloud op it web? Wylst jo net ien fan dizze funksjes op Apple TV of iCloud op it web ynstelle kinne, kinne jo dat. kinne jo de foto's sjen út de Shared Photo Library.


De ynhâld fan it artikel hâldt him oan ús prinsipes fan redaksje etyk, Om in flater te melden klikje hjir.

Wês de earste om kommentaar

Lit jo reaksje efter

Jo e-mailadres wurdt net publisearre. Ferplichte fjilden binne markearre mei *

*

*

  1. Ferantwurdlik foar de gegevens: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Doel fan 'e gegevens: Control SPAM, kommentaarbehear.
  3. Legitimaasje: jo tastimming
  4. Kommunikaasje fan 'e gegevens: De gegevens wurde net oan tredden kommunisearre, útsein troch wetlike ferplichting.
  5. Gegevensopslach: Databank hoste troch Occentus Networks (EU)
  6. Rjochten: Op elk momint kinne jo jo ynformaasje beheine, herstelle en wiskje.