Como compartir fotos con máis xente desde o teu iPhone

O iPhone estase a converter nunha das cámaras máis usadas. Atrás quedaron aqueles tempos nos que os compactos pequenos eran raíñas de eventos sociais e agora as cámaras dos teléfonos intelixentes convertéronse en compañeiros inseparables, grazas, entre outras cousas, á mellora significativa da súa calidade, como as enormes posibilidades que nos ofrecen, como a xeolocalización. , a posibilidade de compartilos inmediatamente nas redes sociais e incluso editalos sobre a marcha. Pero hai algo que tamén nos permiten facer e que é realmente útil: comparte todas as fotos cun grupo de persoas para non ter que recorrer a correos electrónicos ou WhatsApp para envialas. Incluso permiten que todos poidan incluír as súas fotos e crear un álbum colaborativo. É moi sinxelo e tamén hai opcións para todos os gustos. A continuación explicámolo.

iCloud Photos, sen saír de casa

Obviamente Apple ofrécenos a súa propia alternativa grazas á iCloud Photo Library e aos seus álbums compartidos. Se es usuario da biblioteca de iCloud ou aínda que non o sexa, sempre podes crear álbums que se cargarán na túa nube persoal e que poidas compartir con outros usuariosQuen, se o permites, incluso poderá subir as súas propias fotos. É moi sinxelo, o primeiro que hai que facer é crear o álbum compartido seleccionando as fotos que queiras incluír e usando a opción "Fotos compartidas". Podemos engadilos a un álbum xa creado ou a un completamente novo. Despois podes escoller con quen o compartes, seleccionándoos na túa axenda de enderezos ou deixalo en branco e facelo público a través dunha ligazón.

Unha vez creado o álbum, ábreo e na parte inferior atoparás a opción "Persoas" onde podes configurar as opcións de uso compartido, permitir que outros o editen ou creen unha ligazón pública co cal calquera que o teña pode ver esas fotos. Un xeito perfecto de compartir un álbum e recompilar todas as fotos da voda ou festa de aniversario xuntos e sen necesidade de aplicacións de terceiros.

Google Photos, a alternativa

Google ofrécenos unha opción moi similar a Apple e non importa se temos un iPhone ou Android. Google Photos é un servizo de almacenamento na nube que che permite cargar todas as túas fotos sen límites de espazo, aínda que con matices. Crear un álbum compartido para que outros poidan recibir todas as fotos é aínda máis sinxelo que na opción de Apple, xa que só tes que seleccionar as fotos e a opción «Álbum compartido» aparecerá directamente. Do mesmo xeito que ocorre con Apple, podemos escoller directamente que persoas queremos recibila ou copiar a ligazón e que calquera persoa que teña acceso a ela.

Dropbox, o habitual

Falar dun servizo de almacenamento na nube e non falar de Dropbox é un pecado, polo que tamén incluímos a alternativa que ofrece o eterno servizo multiplataforma. Dropbox permítenos facer unha copia de seguridade das nosas fotos na túa nube automaticamente. Se esta opción está activada, teremos un cartafol chamado "Cargas desde a cámara" que podemos compartir premendo na frecha dereita. Se só queremos compartir algúns, entón creamos o noso cartafol e facemos clic na súa frecha. Unha vez compartida, podemos crear unha ligazón para enviala aos destinatarios, configurar os niveis de acceso, etc.

Tres alternativas para unha tarefa moi útil

O envío de fotos a través de WhatsApp é unha perda de calidade inescusable cando estamos a usar cámaras no nivel do iPhone 7 Plus. A maioría dos servizos de correo electrónico non permiten enviar e / ou recibir correos electrónicos con anexos grandes e as fotos ocupan cada vez máis espazo. Usar servizos de almacenamento na nube é cada vez máis útil na vida cotiá e compartir álbums de fotos enteiros non é unha excepción.

 


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.