Como funciona a biblioteca de fotos compartida en iOS 16

iOS 16 inclúe unha novidade que levabamos tempo esperando: a Fototeca compartida. Agora podemos compartir todas as nosas fotos con outras persoas, e todos poden engadir ou eliminar. Así está configurado e así funciona.

Configura a biblioteca de fotos compartida

Para configurar a Biblioteca de fotos compartida necesitas actualízase a iOS 16.1 no seu iPhone ou iPadOS 16 no seu iPad. Aqueles cos que compartas a túa biblioteca tamén terán que actualizarse a estas versións. No caso de macOS necesitas actualizarse a macOS Ventura. Outro requisito é iso sincronizar as fotos con iCloud. Non poderás compartir a túa biblioteca se as túas fotos non están almacenadas na nube de Apple. Se queres utilizar esta funcionalidade e non tes espazo suficiente en iCloud, terás que ampliar o espazo pagando os 50 GB, 200 GB ou 2 TB e sincronizar as túas fotos. Unha vez que se carguen no iCloud, podes usar a opción Biblioteca de fotos compartida.

Configuración da biblioteca de fotos compartida

No teu iPhone ou iPad accede á configuración do dispositivo, toca a túa conta e accede a iCloud> Fotos. Na parte inferior da pantalla atoparás a opción Biblioteca de fotos compartida. Alí podes activalo e configurar quen queres que teña acceso a el. Podes compartilo con ata 6 persoas en total. No Mac debes acceder ao mesmo menú dentro da configuración da aplicación Fotos, na pestana "Biblioteca de fotos compartida".

Como funciona a biblioteca de fotos compartida

Podes compartir a fototeca con outras cinco persoas para facer un total de seis persoas con acceso a esa fototeca. Calquera persoa con acceso poderá engadir, eliminar e editar fotos. Que fotos compartas depende de ti, pode ser de todas as túas fotos a só unhas poucas, é a túa decisión ao configurar a Biblioteca de fotos compartida. Por suposto, ten en conta que só podes ter un. As fotos que compartes só ocupan espazo na conta de iCloud do organizador da fototeca

Biblioteca de fotos compartida iOS 16

Unha vez que compartiches a túa biblioteca de fotos, podes cambiar na aplicación Fotos se queres ver a túa biblioteca persoal ou compartida. Podes seguir engadindo fotos á compartida se o desexas, incluso podes facelo automaticamente se o prefires. Tes a configuración desta función dentro da Configuración do teu iPhone e iPad, na sección dedicada á aplicación Fotos. Tamén podes escoller na cámara onde queres que se garde as fotos que vas facer, para o que debes facer clic na icona da parte superior da pantalla con siluetas de persoas. se está activado en amarelo, as fotos irán á fototeca compartida, se están tachadas en branco e negro pasarán á fototeca persoal. Dentro da aplicación Fotos tamén podes mover imaxes dunha biblioteca de fotos a outra mantendo premida a foto para abrir o menú contextual.

Apple TV e iCloud.com

Estivemos falando de iPhone, iPad e Mac todo o tempo, pero que pasa con Apple TV e iCloud na web? Aínda que non podes configurar ningunha destas funcións en Apple TV ou iCloud na web, podes facelo. podes ver as fotos da Biblioteca de fotos compartida.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.