Hogyan működik a Shared Photo Library az iOS 16 rendszerben

Az iOS 16 tartalmaz egy újdonságot, amelyre régóta várunk: a Shared Photo Library. Mostantól minden fényképünket megoszthatjuk másokkal, és mindenki hozzáadhatja vagy törölheti. Így van beállítva és így működik.

Megosztott fotótár beállítása

A Shared Photo Library beállításához szüksége van frissíteni kell az iOS 16.1-re az iPhone-on vagy az iPadOS 16-ra az iPaden. Azoknak, akikkel megosztja a könyvtárát, szintén frissíteni kell ezekre a verziókra. MacOS esetén szüksége van frissíteni kell a macOS Venturára. Egy másik követelmény az szinkronizálja a fényképeket az iClouddal. Nem fogja tudni megosztani a könyvtárát, ha a fényképek nem az Apple felhőben vannak tárolva. Ha használni szeretné ezt a funkciót, és nincs elég hely az iCloudban, akkor 50 GB, 200 GB vagy 2 TB fizetéssel bővítenie kell a helyet, és szinkronizálnia kell a fényképeket. Miután feltöltötte őket az iCloudba, használhatja a Shared Photo Library opciót.

Megosztott fotókönyvtár beállításai

iPhone vagy iPad készülékén nyissa meg az eszköz beállításait, érintse meg a fiókját, és nyissa meg az iCloud> Fotók elemet. A képernyő alján találja a Shared Photo Library opciót. Itt aktiválhatja, és beállíthatja, hogy kinek szeretne hozzáférni. Összesen legfeljebb 6 személlyel oszthatod meg. Macen ugyanazt a menüt kell elérnie a Fotók alkalmazás beállításainál, a „Megosztott fotótár” lapon.

Hogyan működik a Shared Photo Library

A Fotótárat öt másik személlyel megoszthatja, hogy elkészítse összesen hat személynek van hozzáférése ahhoz a fotótárhoz. Bárki, aki hozzáféréssel rendelkezik, hozzáadhat, törölhet és szerkeszthet fotókat. Ön dönti el, hogy mely fényképeket osztja meg, az összes fényképétől néhányig, az Ön döntése a Megosztott fotótár konfigurálásakor. Persze ne feledje, hogy csak egy lehet. A megosztott fotók csak helyet foglalnak el a szervező iCloud-fiókjában a fotótárból

Megosztott fotótár iOS 16

Miután megosztotta fotókönyvtárát, a Fotók alkalmazásban kiválaszthatja, hogy személyes vagy megosztott könyvtárát szeretné-e látni. Ha kívánja, továbbra is hozzáadhat fényképeket a megosztotthoz, de akár automatikusan is megteheti. Ennek a funkciónak a beállításai az iPhone és iPad Beállítások között találhatók, a Fotók alkalmazásnak szentelt részben. Azt is kiválaszthatja a fényképezőgépen, hogy hova szeretné menteni a készítendő fényképeket, amelyhez a képernyő tetején lévő ikonra kell kattintania az emberek sziluettjeivel. sárga színnel aktiválva a fotók a megosztott fotótárba, ha fekete-fehéren át vannak húzva, akkor a személyes könyvtárba kerülnek. A Fotók alkalmazáson belül áthelyezheti a képeket egyik fotókönyvtárból a másikba úgy, hogy lenyomva tartja a fényképet a környezeti menü megjelenítéséhez.

Apple TV és iCloud.com

Végig beszéltünk iPhone-ról, iPadről és Macről, de mi a helyzet az Apple TV-vel és az iCloud-al az interneten? Bár az interneten az Apple TV-n vagy az iCloudon nem tudja beállítani ezeket a funkciókat, igen. láthatod a fotókat a Megosztott fotótárból.


A cikk tartalma betartja a szerkesztői etika. A hiba bejelentéséhez kattintson a gombra itt.

Legyen Ön az első hozzászóló

Hagyja megjegyzését

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező mezők vannak jelölve *

*

*

  1. Az adatokért felelős: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Az adatok célja: A SPAM ellenőrzése, a megjegyzések kezelése.
  3. Legitimáció: Az Ön beleegyezése
  4. Az adatok közlése: Az adatokat csak jogi kötelezettség alapján továbbítjuk harmadik felekkel.
  5. Adattárolás: Az Occentus Networks (EU) által üzemeltetett adatbázis
  6. Jogok: Bármikor korlátozhatja, helyreállíthatja és törölheti adatait.