11 fitur sing didhelikake saka iOS 16 sing sampeyan kudu ngerti

Kita terus nganalisa kanthi jero iOS 16, sistem operasi seluler perusahaan Cupertino sing bakal resmi tekan pangguna ing pungkasan taun 2022 iki lan kita wis nyoba ing Actualidad iPhone supaya bisa nggawa kabeh kabar iki sing sampeyan ora pengin kantun.

Temokake karo kita 11 fitur rahasia saka iOS 16 sing sampeyan ora pengin kantun. Dheweke bakal nggawe urip luwih gampang uga mbantu sampeyan ngoptimalake piranti. Kita njupuk kesempatan iki kanggo ngelingake sampeyan manawa umume fungsi sing ana ing iOS 16 uga bakal kasedhiya ing iPadOS 16, saengga iPhone lan iPad minangka rong piranti kanthi kapabilitas anyar.

Sampeyan kudu eling yen nalika nulis artikel iki lan video sing diiringi, kita wis nginstal Beta 2 saka iOS 16, dadi yen sawetara fitur iki ora ana ing piranti, sampeyan kudu pindhah menyang Setelan> Umum> Nganyari piranti lunak lan priksa manawa sampeyan ana ing versi paling anyar saka iOS 16 Beta.

Lokasi tombol kamera anyar

Kamera mesthi nduweni lokasi utama ing Layar Kunci, nanging kanggo akeh pangguna, bisa dadi ora trep kanggo nindakake. Apple meksa mindhah lambang cedhak banget ing pojok tengen ngisor layar.

Pramila saiki kanthi tekane iOS 16 lambang iki kayane wis dipindhah, paling ora, kanggo mindhah lokasi tombol kamera nyedhaki tengah. Iki bakal dadi kauntungan kanggo akeh pangguna lan mesthi ora ana titik negatif kanggo nampa keluhan saka sapa wae.

Setelan latar mburi khusus

Salah sawijining fitur iOS 16 sing paling menarik yaiku nyetel lan ngatur wallpaper anyar. Nanging, sawetara trabasan utawa trabasan bisa dadi rada rumit kanggo sawetara pangguna sing apik.

Nalika kita mbukak menu kustomisasi latar mburi, yen kita nggawe penet dawa ing latar mburi sing arep kita pilih, menu bakal mbukak sing ngidini kita mbusak latar mburi adat kanthi gampang lan cepet, fungsi sing isih katon rada didhelikake. Pilihan liyane kanggo mbusak wallpaper yaiku kanthi gampang ngusap saka ngisor menyang ndhuwur.

Padha dadi kanggo kasunyatan sing yen kita nguripake kanggo Setelan > Wallpaper Tombol katon sing nuduhake fungsi nyetel latar mburi khusus iki, ing ngendi kita bisa ndeleng pratinjau utawa ngganti kanthi cepet tanpa kudu ngundang editor wallpaper sing ana ing Layar Kunci.

Kajaba iku, kanthi tekan iOS 16 Betas sing saiki ana rong saringan anyar kanggo wallpaper, yaiku Duotone lan Wash Warna, sing bakal nambah saringan karo nada lawas lan tradisional kanggo wallpaper. Nanging, iki minangka fungsi sing ora bakal digunakake dening akeh pangguna, amarga luwih seneng edisi dhewe utawa sing diwenehake dening editor foto sing digabungake ing aplikasi kasebut. Foto saka iOS.

Serep lan cathetan cepet

Yen kita nguripake kanggo Setelan > iCloud > Gawe serep, Saiki pilihan kanggo nggawe salinan serep bakal katon sanajan kita ora nyambung menyang jaringan WiFi, yaiku, nggawe salinan serep iki langsung ing jaringan data seluler piranti kita.

Kaya biasane, serep iki mung bakal ditindakake ing wayah wengi lan anggere iPhone disambungake menyang pangisi daya, mula ora bakal dadi masalah sing signifikan babagan konsumsi lan kinerja.

Kajaba iku, saiki nalika njupuk gambar lan klik tombol pilihan sing katon ing layar, utawa ing tombol «OK» kanggo nyimpen, Iku bakal menehi kita pilihan kanggo nggawe cathetan cepet karo ngandika gambar. Fungsi sing menarik kanggo nambah produktivitas utawa mung nyuda galeri gambar. Kajaba iku, iku uga bakal nyedhiyani kita karo kamungkinan kanggo nyimpen ngandika gambar ing aplikasi Cathetan

Fitur anyar iOS 16 liyane

  • Nalika nggunakake macem-macem kertu SIM utawa eSIM ing piranti, kita bakal diidini nyaring pesen sing ditampa ing aplikasi asli gumantung ing baris seluler sing wis ditampa.
  • Saiki nalika kita ngowahi pesen, yen panampa ora mbukak versi iOS 16 utawa mengko, aplikasi bakal ngirim maneh informasi sing padha. kanggo panampa sing pesen wis diowahi.
  • Nalika indikator privasi katon, yen kita ngeklik tombol, kita bakal diarahake menyang tab cilik ing ngendi kita bisa ndeleng persis apa aplikasi sing nggunakake setelan privasi lan mesthi, apa sensor wis digunakake ing kabeh kaping.
  • Nalika kita ngowahi foto ing aplikasi Foto, Yen kita ngeklik tombol (...) ing pojok tengen ndhuwur kita bakal bisa nyalin setelan panyuntingan. Mengko yen kita menyang foto liyane, kita bakal bisa nempelake setelan editing foto kasebut supaya kita ora kudu ngowahi foto siji-siji yen mbutuhake setelan sing meh padha.
  • Aplikasi kasebut Portofolio kalebu sistem nelusuri pesenan anyar yen kita wis mbayar nganggo Apple Pay lan panyedhiya duwe API sing dibutuhake.

Iki minangka sawetara perkara anyar sing paling didhelikake ing iOS 16. Yen sampeyan pengin nginstal iOS 16, sing pertama bakal ditindakake yaiku nginstal Profil Beta iOS 16, soko sing bakal kita tindakake kanthi cepet kanthi ngetik situs web download profil kayata Profil Beta, sing bakal nyedhiyani kita karo alat pisanan lan mung sing bakal kita kudu, kang profil pangembang iOS. Kita bakal mlebu, penet iOS 16 lan nerusake download.

Sawise diundhuh kita kudu pindhah menyang bagean saka Setelan kanggo milih profil diundhuh, wewenang instalasi kanthi ngetik kode kunci saka kita iPhone lan pungkasanipun nampa miwiti maneh iPhone.

Sawise kita wis miwiti maneh iPhone kita mung kudu pindhah menyang Setelan> Umum> Nganyari Piranti Lunak banjur kita bakal weruh minangka nganyari normal, yaiku iOS 16.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.