Kita bakal ndeleng piranti otomatisasi omah CHIP pisanan sing kompatibel karo Apple, Amazon lan Google taun iki

CHIP

Kita ana ing jalur sing bener kanggo universalisasi sistem otomasi omah. Konsorsium pabrikan piranti otomasi omah CHIP, kanthi Apple, Amazonlan Google ing ngarep, kayane wis diwiwiti.

Lan kanggo standarisasi protokol komunikasi ing antarane merek liyane, pabrikan asosiasi kasebut bakal miwiti ngluncurake produk Sertifikat CHIP taun iki padha. Bravo.

Mesthi wae advance banget kanggo kabeh pangguna sing wiwit saiki wis luwih gedhe utawa luwih sithik «domotize»Omah kita. Ora suwe piranti otomatisasi omah sing disertifikasi CHIP bakal kompatibel karo telung platform otomasi utama Apple, Amazon lan Google.

Thanks kanggo asosiasi saka luwih saka 170 perusahaan sing diwiwiti ing taun 2019 kanggo standarisasi sistem otomasi omah saiki, bisa nggawe sistem protokol standar ing antarane piranti otomasi omah sing beda-beda ing omah kita.

Iki tegese contone bohlam LED sing duwe Sertifikat CHIP, bakal kompatibel karo Google, Siri, utawa OK Google. Dheweke bakal nggunakake sistem komunikasi nirkabel sing padha lan bakal kompatibel karo aplikasi otomatisasi omah sing cocog.

Proyek CHIP, (Nyambung Ngarep liwat IP), diwiwiti kanthi tujuan nggunakake model data HomeKit Zigbee, Alexa Smart Home, Google Weave lan Dotdot supaya luwih gampang bisnis nggawe piranti omah sing kompatibel universal ing kabeh platform.

Iki minangka inisiatif open source sing bisa dadi apik kanggo bisnis lan konsumen sing nggunakake lan nggunakake Bluetooth LE kanggo persiyapan uga Wi-Fi e Thread kanggo konektivitas.

Verge masang a laporan ing endi nerangake manawa sertifikasi CHIP kanggo piranti pisanan bakal tekan pungkasan taun iki, bebarengan karo piranti pisanan.

Piranti kasebut bakal dadi piranti sing wis ngerti, nanging cocog karo standar komunikasi anyar. Iki bakal dadi barang pencahayaan, tirai, kontrol iklim, televisi, kunci lawang, lawang garasi, sistem keamanan lan router Wi-Fi, lan liya-liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Javier ngandika

    Aku yakin ora akeh perusahaan sing bakal ana gandhengane karo CHIP, amarga ora nggunakake protokol kayata zigbee utawa z-gelombang, lan liya-liyane. Kabutuhan kabel netral minangka salah sawijining kaluwihan nggunakake protokol kasebut, saiki serikat CHIP ora nggunakake protokol kasebut lan mung nggunakake bluetoo lan wifi, lan sanajan duwe sistem Utas, iki ora cukup lan mulane merek kaya Philips ora bakal melu lan isin, dheweke kudu nggawe protokol kaya gelombang z utawa zigbee ing CHIP lan banjur bakal melu akeh perusahaan. Ayo ndeleng kanthi cara iki, kita mung bisa duwe siji kantor pusat lan ora duwe 40 sen merek lan yen mangkono, luwih akeh piranti sing kompatibel karo Apple uga teka, sing mesthi ana sing paling sithik.

    1.    Toni Cortés ngandika

      Aku ora ngerti jinis protokol apa sing bakal digunakake minangka standar, nanging wis ana luwih saka 170 perusahaan terkemuka ing konsorsium, lan salah sawijining promotor proyek kasebut dhewe Zigbee.