Apple ngalangi fitur iCloud Private Relay iOS 15 ing Rusia

Relay Pribadi iCloud ora bakal weruh cahya ing Rusia

iOS 15 lan iPadOS 15 nggawa salah sawijining fitur Apple sing paling ambisius: Relay Pribadi iCloud utawa Relay Pribadi iCloud. Iki minangka alat sing ngidini pangguna ndhelikake IP kapan wae ngalangi layanan entuk profil lokasi. Apple ngumumake ing beta 7 iOS lan iPadOS 15 yen bakal ninggalake fungsi kasebut awujud beta umum lan bakal dirilis kanthi resmi nanging dipateni kanthi gawan. Sawetara wulan kepungkur, Apple ngumumake sawetara negara yen dheweke ora bakal ndeleng fungsi iki amarga ana masalah panerapan. Dina iki kita ngerti Akses ing saindenging Rusia wis diblokir lan bakal ditambahake menyang dhaptar negara sing fitur kasebut ora kasedhiya.

Artikel sing gegandhengan:
Relay Pribadi iCloud dadi fitur beta ing beta paling anyar ing iOS 15

Relay Pribadi iCloud ora bakal weruh cahya ing Rusia

iCloud Private Relay minangka layanan sing ngidini sampeyan nyambung menyang jaringan apa wae lan browsing internet karo Safari kanthi cara sing luwih aman lan pribadi. Iki nggawe manawa lalu lintas sing metu saka piranti sampeyan dienkripsi lan nggunakake rong relay internet independen supaya ora ana sing bisa nggunakake alamat IP, lokasi, lan kegiatan browsing kanggo nggawe profil rinci babagan sampeyan.

Ing wulan Juni, Tim Cook yakin manawa iCloud Private Relay ora bakal tekan Belarus, Kolombia, Mesir, Kazakhstan, Arab Saudi, Afrika Selatan, Turkmenistan, Uganda lan Filipina. Ing wawancara kasebut, dheweke yakin manawa ora ana alangan liyane kajaba alasan peraturan kanggo saben negara. Mula, versi pungkasan iOS 15 lan iPadOS 15 ora bakal ngenalake fungsi iki lan yen ngakses negara kasebut ora kasedhiya kanggo digunakake.

 

Sawetara jam kepungkur tweet wiwit katon lan noticias pangguna nganggo iOS lan iPadOS 15 betas dheweke ora bisa browsing nganggo iCloud Private Relay ing Rusia. Nyatane, bakal ana pesen sing ujar: 'iCloud Private Relay ora kasedhiya ing wilayah iki'. Mula, Apple bisa uga mblokir fitur kasebut ing Rusia. Mula, bakal ditambahake menyang negara sing ora kasedhiya alat kasebut wiwit diluncurake resmi sistem operasi. Uga bisa ditambah menyang macOS Monterey, bisa uga.

ICloud Private Relay nggunakake loro server sing beda kanggo ndhelikake IP pangguna lan lokasi. Ing server pertama IP asli diilangi lan sing nomer loro sinyal kasebut bouncing menyang server tujuan. IP sing dikirim minangka alamat palsu sing geo-locate IP asli supaya bisa nampa konten sing dipersonalisasi. Sanajan alamat IP pangguna didhelikake lan ngalangi server nggawe profil browsing.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.