Apple Watch bakal bisa ngukur gula getih lan alkohol lan tekanan getih

Apple Watch Oksimeter

Aku diabetik, lan sawise nggoleki ing pasar, saiki ora ana piranti sing bisa ngukur tingkat glukosa ing getih tanpa kontak karo kulit utawa langsung karo getih. Yaiku ora ana jarum, ora ana babar pisan.

Dadi aku kaget banget karo kabar kasebut nalika muncul sawetara kemungkinan kepungkur yen Apple Watch mbesuk bisa ngukur tingkat gula ing getih. Aku riset ing situs web medis, lan bisa uga bisa. Akeh kemajuan ing bidang analisis getih fotometrik, lan kayane fungsi kaya kasebut wis bisa ditindakake kanthi gampang sensor optik. Warta apik, ora diragukan.

Katon yen bisnis strip reaktif kanggo ngontrol tingkat glukosa ing getih wis sawetara dina. Saiki, penderita diabetes ing saindenging jagad ora duwe pilihan liyane cucuk kita ing driji lan udan reagen karo getih kanggo mriksa tingkat gula, utawa gunakake sensor sing nusuk ing kulit. Nanging kayane bakal owah.

Pasinaon fotometrik getih Dheweke tambah maju, lan kayane kanthi nganalisa bayangan sinar sinar frekuensi tartamtu ing getih, bisa digandhengake karo tingkat glukosa sing ana, ing antarane data biometrik anyar liyane.

Jarum pamit

Glukometer

Glukometer saiki mbutuhake setetes getih, nanging iki bisa uga owah ing wektu sing cedhak.

Teknologi iki wis maju banget lan arep dikomersialake. Iki tegese kaya monitor detak jantung sing didol ing pasar, ing wektu sing cendhak, mung «murup»Irung driji kanthi frekuensi cahya tartamtu, kajaba saiki sing wis nuduhake denyut nadi lan tingkat oksigen getih, uga bakal nuduhake level biometrik liyane kayata tekanan getih, tingkat gula lan level alkohol ing getih.

Dadi, yen wis ngerti advance iki, ora mokal yen mikir manawa sensor optik kasebut bisa dilebokake ing mbesuk Apple WatchKanthi cara sing padha karo sing wis ana ing mburi jam sing ngukur denyut nadi, tingkat oksigen ing getih, lan mbantu ECG.

Bisa dilebokake ing jam tangan utawa gelang

sensor optik

Apple Watch wis duwe sensor optik sing ngukur denyut nadi lan tingkat oksigen ing getih.

Photonics Rockley minangka salah sawijining perusahaan ing saindenging jagad sing wis fokus ing riset babagan nggawe sensor optik sing nggunakake teknologi sing diterangake ing ndhuwur. Lan Apple ana ing mburine.

Apple minangka pelanggan paling gedhe ing Rockley Photonics, uga Samsung, Zepp Health, LifeSignals Group lan Withings. Dadi proyek kasebut serius.

Sensor Apple Watch sing ana saiki nggunakake campuran cahya infra merah lan katon kanggo ngukur denyut jantung lan saturasi oksigen. Rockley nggarap versi sensor sensitif sing luwih sensitif, sing bisa ngukur tingkat gulasaka alkohol, lan tekanan getih. Guyon cilik.

Kanggo nindakake iki, Rockley Photonics wis nyuda a spektrometer desktop nganti ukuran chip. Versi miniatur nyuda kinerja lan ukuran bukaan sing nglumpukake cahya. Nanging Rockley wis bisa nambah rasio sinyal-kanggo-swara dibandhingake karo mesin ukuran lengkap. Iki nggawe data bisa digunakake kanggo njupuk macem-macem panandha biofisika lan biokimia.

Bakal ana rong model sensor

Dheweke saiki lagi berkembang rong model sensor optik. Dasar sing bakal bisa ngukur denyut jantung, kejenuhan oksigen, tekanan getih, hidrasi, lan suhu awak.

Model "canggih" bakal bisa ngukur glukosa getih, karbon monoksida, laktat lan level alkohol. meh ora ana apa-apa. Perusahaan kasebut njamin manawa generasi pertama sensor anyar kasebut "bisa dilampirake" menyang jam tangan pintar bakal diluncurake ing paruh pertama taun 2022.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.