Matter minangka asil saka aliansi otomatisasi omah ing antarane Apple, Google lan Amazon

Proyek sing misuwur ing antarane Apple, Google lan Amazon mung ora duwe jeneng kanggo nggunakake standar omah sing cerdas. Proyek iki diarani CHIP (Project Connected Home over IP) menehi langkah liyane ing evolusi lan dijenengi Matter.

Ing kasus iki, kanggo wong-wong sing ora ngerti babagan proyek kasebut, kita bisa maju minangka jenis gabungan antarane telung perusahaan gedhe kanggo nggunakake piranti pinter karo asistene, uga: Siri utawa aplikasi Ngarep karo Apple, Amazon Alexa utawa Google Assistant.

Saben piranti sing nampa sertifikat iki kanggo digunakake kanthi sistem otomatisasi omah sing beda-beda bakal duwe logo sing dicithak (telung panah nuding menyang tengah) sing bisa dideleng ing gambar ing ngisor iki. Iki bakal dadi cara kanggo ngenali produk sing bisa digunakake karo asisten saka Apple, Amazon, lan Google.

Kanthi Matter, Aliansi Zigbee "dibubarake"

Saiki sing penting yaiku perusahaan-perusahaan gedhe kasebut gabung karo protokol kanggo nggawe kabeh piranti cerdas bisa digunakake karo asisten utawa kanggo aplikasi resmi. Kanthi cara iki, protokol Zigbee bakal dicopot karo Matter, sing ora ateges dheweke mandheg makarya cukup Matter bakal dadi jeneng sing digunakake. Nyatane, Philips wis ngumumake nganyari piranti pinter supaya saben aksesoris dadi kompatibel yen Matter diluncurake.

Ora ana tanggal khusus nalika diluncurake, nanging piranti pisanan sing disertifikasi dening aliansi iki diarepake bisa tekan toko sadurunge pungkasan taun 2021. Warta sing apik banget kanggo kabeh pangguna lan liyane kanggo sing "kecanthol" ». otomatisasi omah. Wiwit taun 2019, Apple, Amazon lan Google kerja sama ing proyek iki lan kayane saiki wayahe ngluncurake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.