Apple Music lan kawasisan nalika ngadhepi royalti musik

Apple Music lan Royalities

ing layanan streaming musik dheweke wis dijajah masyarakat. Adol banget kasile adol cakram fisik kanggo seniman ing saindenging jagad sing kedadeyan durung suwe. Nanging, strategi strategi streaming anyar yaiku royalti musik utawa kraton sing dibayar layanan kanggo seniman lan perusahaan rekaman kanggo nggoleki ing platform. Iki minangka masalah sing ana ing meja saben wulan lan akeh seniman ujar manawa kudu ngisi luwih akeh kanggo musike. Proposal pamrentah Inggris tujuane nambah royalti kanggo para seniman lan platform kayata Apple Music nampilake rasa bingung lan ati-ati babagan iki.

Pangowahan royalti musik, sawise dilaporake ing Inggris

Pamrentah Inggris duwe Menteri Budaya, Media lan Olahraga sing dipimpin dening Nicky Morgan. Ing proposal menteri iki, digawe sawijining Komite sing tanggung jawab nyinaoni macem-macem aspek kementerian supaya bisa menehi undang-undang kanggo masarakat sing diwakili menteri kasebut. Salah sawijining proyek sing digawe Komite ing Oktober 2020 yaiku pengaruh ekonomi streaming saiki. Miturut informasi saka Parlemen Inggris, Studio iki ditujokake kanggo:

Priksa pengaruh ekonomi streaming musik ing artis, label rekaman, lan keberlangsungan industri musik umume.

Dokumen sing diterbitake panitia lan dikirim pamrentah Inggris nuduhake manawa streaming musik saiki ngasilake luwih saka samilyar pon saben taun kanthi luwih saka 115 milyar tontonan setaun. Nanging, lan iki kunci, seniman mung nampa 13% saka penghasilan sing diduweni.

Ketua Panitia njamin:

Nalika streaming nggawa bathi penting ing industri musik sing direkam, bakat ing sangisore - pemain, panulis lagu, lan panulis lagu - bakal ilang [dhuwit]. Sampeyan mung bakal cukup restart lengkap transmisi sing ngetrapake hak ukum ing bagean bathi kanthi adil ”.

Artikel sing gegandhengan:
Peran HomePod lan AirPods Max ing Apple Musik Berkualitas Tinggi

Apple Music

Apple Music: 'Bisnis sing sempit'

Panaliten sing ditindakake Komite wis nglumpukake kasunyatan perusahaan rekaman, seniman, politikus lan kepribadian penting layanan streaming musik. Kanthi ancas nyemak pentinge masalah kasebut wis bisa nawakake strategi sing bakal ngatasi pengaruh negatif royalti musik sing murah marang para seniman.

Ing salah sawijining intervensi, Apple Music diidini menehi pendapat. Elena Segal, Direktur Penerbitan Musik ing Apple, sing menehi panjelasan babagan masalah kasebut ing jajaran Big Apple:

Kita saingan karo gratis. Kita wis saingan karo gratis, sah utawa ora sah, wiwit wiwitan iTunes ... lan saingan karo gratis mesthi angel banget amarga konsumen duwe opsi kanggo bebas… Aku ora mikir manawa layanan sing didhukung iklan bisa ngasilake bathi kanthi cukup ndhukung ekosistem sakabèhé sing sehat.

Saka Apple lan perusahaan gedhe liyane mesthekake bisnis royalti musik saka layanan musik streaming isih ana gandhengane. Utamane ngelingi yen bagean akeh dhuwit tetep ing perusahaan rekaman lan ora entuk artis. Nyatane, miturut statistik paling anyar sing diterbitake dening Trichordist nuduhake manawa Apple Music minangka salah sawijining layanan sing paling larang kanggo para seniman, nyumbang 25% kabeh penghasilan streaming kanthi mung 6% konsumsi.

Solusi kanggo mbesuk ... tanpa niat kanggo ngganti

Pungkasan, Panitia wis nyimpulake kanggo nambah royalti musik kanggo para seniman, dheweke kudu ngowahi sawetara aspek intrinsik sing layanan musik duwe inti. Solusi kasebut adhedhasar limang blok gedhe:

  1. Imbalan sing padha
  2. Paritas penghasilan kanggo panulis lagu
  3. Nindakake panelitian babagan tenaga pasar ing industri musik
  4. Algoritma lan dhaptar lagu sing padha lan transparan
  5. Ngatasi Masalah babagan Perlindhungan Pamrentah Artis

Kita bakal ngerti pentinge refleksi kasebut saka pamrentah Inggris. Kasunyatane, sajrone intervensi panitia kasebut, sawetara petunjuk wis dingerteni ndhesek Amerika Serikat lan Eropa kanggo ngrampungake perkara kasebut ing wilayah kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.