Apa sing anyar ing iOS 15.1

Minangka Apple announced minggu kepungkur, nganyari utama pisanan kanggo iOS 15, iOS 15.1, dirilis wingi afternoon (wektu Spanyol), nganyari sing teka karo. sawetara fitur sing paling diantisipasi manawa Apple ora kalebu ing versi pungkasan versi iki lan sawetara sing wis tekan iPhone 13 anyar.

Yen sampeyan pengin ngerti kabeh kabar kang wis kasedhiya liwat iOS 15.1 lan iPadOS 15.1 sawise nganyari kanggo versi paling anyar wis kasedhiya, Aku ngajak sampeyan terus maca.

SharePlay

SharePlay minangka fungsi sing dirancang kanggo mbisakake wong dadi luwih cedhak bebarengan sakbenere matur nuwun kanggo FaceTime, fitur sing dilahirake saka kabutuhan pandemik koronavirus kanggo tetep sesambungan karo kanca lan kulawarga.

Fitur iki ngidini peserta kanggo peserta muter musik, seri lan film ing sync lan kanthi mangkono menehi komentar kaya-kaya padha bebarengan ing kamar sing padha.

Kajaba iku, uga ngidini nuduhake layar iPhone, iPad utawa Mac karo wong liya, fitur becik kanggo ngrancang lelungan, hangout karo kanca-kanca, mbantu wong nyetel utawa ngatasi masalah piranti.

ProRes (iPhone 13 Pro)

ProRes Asli ing iOS 15.1 beta 3

Kanthi introduksi kisaran iPhone 13, Apple ngenalake pilihan video anyar sing diarani ProRes, a format ngrekam video digunakake ing rekaman profesional sing nawakake kasetyan warna sing luwih dhuwur lan kompresi video sing luwih murah, mula kurang rinci sing ilang.

Fungsi iki mung kasedhiya ing iPhone 13 Pro lan iPhone 13 Pro Max, pangguna sing ora mung bisa ngrekam, nanging uga ngowahi lan nuduhake video sing digawe saka piranti. Fungsi iki kasedhiya ing setelan aplikasi Kamera - Format - ProRes.

Yen sampeyan pengin ngrekam ing 4K ing 30 fps, sampeyan butuh iPhone 13 Pro 256 GB utawa luwih dhuwur, wiwit ing model panyimpenan 128 GB, fungsi iki diwatesi kanggo 1080 ing 60 fps. Iki amarga, miturut Apple, siji menit video ing 10-bit HDR ProRes njupuk 1.7 GB ing mode HD lan 6 GB ing 4K.

Fungsi makro

Foto makro

Liyane fungsi anyar sing kasedhiya liwat kamera iPhone anyar karo iOS 15.1 yaiku makro. Kanthi iOS 15.1, Apple wis nambahake saklar menyang mateni makro otomatis.

Nalika dipateni, aplikasi Kamera ora bakal kanthi otomatis ngalih menyang alon Ultra Wide Angle kanggo foto lan video makro. Fungsi anyar iki kasedhiya ing Setelan - Kamera.

IPhone 12 dandan manajemen baterei

iOS 15.1 wis ngenalaken algoritma anyar kanggo ngerti negara pas baterei, algoritma sing kurban a taksiran paling apik saka kapasitas baterei liwat wektu ing iPhone 12.

HomePod ndhukung Audio Lossless lan Dolby Atmos

Ora mung iPhone sing nampa kabar penting karo iOS 15.1, amarga HomePod uga wis nganyari piranti lunak dadi 15.1, nambahake audio lossless lan dhukungan Dolby Atmos kanthi audio spasial.

Kanggo ngaktifake fungsi anyar iki, kita kudu nindakake liwat aplikasi Ngarep.

App Ngarep

Wis ditambahake pemicu otomatisasi anyar adhedhasar maca saka cahya sing kompatibel karo HomeKit, kualitas udara utawa sensor tingkat kelembapan.

Teks langsung ing iPad

Fungsi saka pangenalan teks, Live Text, kasedhiya liwat kamera ing iPhone, saiki uga kasedhiya ing iPadOS 15, fitur sing ngidini sampeyan ngenali teks, nomer telpon, alamat ...

Fitur iki kasedhiya ing iPads karo Prosesor A12 Bionic utawa luwih dhuwur.

Trabasan

Wis ditambahake tumindak anyar wis dijadwal sing ngidini kita superimpose teks ing gambar utawa file ing format GIF.

Kertu vaksinasi ing Dompet

Apple Wallet ing iOS 15

Pangguna sing wis nampa vaksin COVID-19 bisa nggunakake aplikasi Dompet kanggo nyimpen lan generate kertu vaksinasi sing bisa ditampilake ing ngendi wae sing dibutuhake tanpa kudu nggawa sertifikasi fisik ing kertas.

Fungsi iki saiki iku mung kasedhiya ing sawetara negara ing Amerika Serikat.

Ndandani bug

Ndandani masalah sing ditampilake aplikasi Foto nalika nampilake salah yen panyimpenan wis kebak nalika ngimpor video lan foto.

Masalah sing kedadeyan nalika muter audio saka aplikasi sing bisa ngaso nalika ngunci layar.

Kanthi iOS 15.1 uga wis ndandani masalah sing ora ngidini piranti ndeteksi jaringan Wi-Fi sing kasedhiya.

MacOS 15 Monterey saiki kasedhiya

MacOS Monterey

Bebarengan karo release saka iOS 15.1, Apple dirilis ing macOS Monterey versi pungkasan, versi anyar sing ngenalake sawetara fitur sing uga kasedhiya ing iOS kayata SharePlay.

Kanggo saiki, fungsi Kontrol universal, fungsi sing ngijini sampeyan kanggo ngluwihi monitor saka Mac kanggo iPad, ora kasedhiya nanging bakal teka ing minggu teka, miturut Apple sawetara dina kepungkur.

macOS Monterey nampani Trabasan, mode konkrit lan Safari sing dianyari iOS 15. Versi anyar iki kompatibel karo komputer sing padha karo macOS Big Sur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.