Пат и јајачот на змеј, забавна интерактивна приказна за најмалите во куќата

Кога малите во куќата едвај поминаа една недела без да одат на училиште, многумина од нас се родители кои веќе не знаат со што да ги забавуваат. Иако на iPad можеме да најдеме голем број игри и апликации за да можат да уживаат и да учат во исто време, понекогаш тие бараат нашето внимание за да можеме да им помогнеме или едноставно да бидеме со нас за да можеме да видиме што прават а понекогаш и во интеракција со нив. Path and the Eater Dragon е една од оние апликации што можеме да ги споделиме со нашите најмали деца, бидејќи е интерактивна приказна со која нашите деца ќе можат да научете ја важноста на разновидната и здрава исхрана.

Пат и змејот Јадач, покрај тоа што ќе ја научат важноста на здравата исхрана, ќе им помогнат на малите да ја стават својата фантазија и креативност во движење додека уживаат во оваа интерактивна приказна, наменета за деца до пет години и која е достапна за преземете. бесплатно и без реклами или купувања во апликации, нешто многу тешко да се најде деновиве. Апликацијата е достапна на англиски, шпански (од Шпанија), француски, германски, италијански и каталонски, вклучувајќи ги и гласовите и текстот.

Карактеристики на Сенда и Змејот Јадец

  • Неверојатни сцени и илустрации, спакувани со интерактивни елементи.
  • Прегледани сите текстови и гласови за едукативни цели, па затоа читањето е дел од искуството и забавата.
  • Забележан и синхронизиран текст со гласовите, за да им помогне на оние кои почнуваат да читаат.
  • Интерактивни секвенци за детето да комуницира директно во приказната. Некој мора да го нахрани Змејот Јадец, нека биде вашето момче!
  • Едноставни интеракции, со анимации, звуци, ефекти и други елементи кои создаваат високо забавно целокупно искуство, како и помагање на координација на рацете и очите на детето.
  • Мноштво анимации. На овој начин секогаш се случуваат работи.
  • Количина на звуци. Детето ќе ги препознае звуците на сите предмети кога ќе ги допре.
  • Пат и змејот Јадец поддржува неколку различни јазици, како во текстовите, така и во гласовите и нараторите. Тоа е најдобриот начин да ги запознаете децата со учење нови јазици, преку забава.
  • Различни волшебни песни, прилагодени на секој момент од историјата, кои помагаат да се потопите во неа.

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.