Како да дознаете IMEI на вашиот iPhone

Откријте iPhone IMEI

Постои можност можеби ќе треба да го идентификуваме нашиот (или некој друг) мобилен уред. Како можеме да го направиме тоа? Па, за ова, и имајќи предвид дека блогот се вика Актуалдадид iPhone, треба да знаеме колкав е IMEI на овој iPhone. Покрај методот достапен на кој било уред, Apple ни овозможува да го дознаеме овој код на пет различни начини.

ИМЕИ-кодот се состои од а вкупно 15 цифри, некои фигури кои понекогаш се одделени едни од други, што може да ни помогне подобро да го копираме. Бројките што сочинуваат број на IMEI се добиваат со употреба на Алгоритам Лун, создаден од научникот Ханс Питер Лун и чија функција е да избегнува човечки грешки при воведување во некој медиум, како на пример на мобилен уред. Во оваа статија ќе се обидеме да ги расчистиме сите сомнежи што може да ги имате во врска со овој важен код.

Што е IMEI?

Ако мобилните телефони имале регистарска табличка, таа регистарска табличка би била вашата IMEI. Кодот IMEI на телефон (на англиски Идентитет на опрема за меѓународен мобилен систем) е код што недвосмислено го идентификува уредот ширум светот, и се пренесува од уредот до мрежата при поврзување со неа. Овој код се користи во случај на кражба или загуба за далечинско заклучување на уредот, во кој случај крадецот би имал уред што не можеле да го користат.

Како да дознаете IMEI на нашиот iPhone

Од поставките

IPhone IMEI

Најлесен метод за да го дознаете нашиот IMEI е од поставките за iPhone. За ова ќе одиме Поставки / Општо / Информации и ние се движиме надолу. Можеме да го видиме нашиот IMEI под адресата на Bluetooth (во iOS 8.4.1).

Откријте IMEI на овој начин има уште една предност, а тоа е дека, ако играме неколку секунди на неа, можеме да го копираме и залепиме каде сакаме.

Од нумеричката тастатура

Код за да дознаете IMEI

Овој метод е ист како и може да се користи на кој било друг мобилен телефон. Ако некогаш сме го сториле тоа и се сеќаваме, можеме да го користиме и на нашиот iPhone. За да го дознаеме нашиот IMEI од нумеричката тастатура, ќе го сториме следново:

 1. Ја отвораме апликацијата Телефон.
 2. Игравме на Тастатура.
 3. Внесуваме * # 06 #. Бројот ќе се појави на екранот.
 4. За да излеземе, тапнавме OK.

Гледајќи зад iPhone

Едноставно, но ефикасно. Ако сакаме да го знаеме IMEI на нашиот iPhone, ние само треба да го свртиме и да погледнеме во ситни буквина она што е под текстот што вели iPhone. Ако мислиме погрешно, исто така можеме да помислиме дека случајот е променет, така што овој метод можеби нема да биде толку сигурен колку што сакаме, освен ако не сме сигурни дека iPhone секогаш бил во наша сопственост

Гледајќи го во кутијата

IMEI на случајот со iPhone

Секогаш нема да ја имаме кутијата со нас, но тоа е уште еден начин да го откриеме IMEI на нашиот iPhone што може да ни се најде, особено ако го немаме пред нас. Само погледнете ги налепниците од страната на под полето за да го дознаете нашиот код.

Од iTunes

IMEI во iTunes

Конечно, можеме исто така дознајте го нашиот IMEI од iTunes. Овој метод не е дека е потежок, но е помалку корисен бидејќи ќе се види во движење и нема да имаме време да го посочиме или што било друго. За да го видиме нашиот код од iTunes, ќе го сториме следново.

 1. Ние го отвораме iTunes.
 2. Со клучот КОНТРОЛА притиснато, одиме во менито iTunes / за iTunes.
 3. Seeе видиме дека се појавуваат нашите податоци за iPhone и, меѓу нив, ќе има IMEI.

Како предупредување, потсетете го тоа овој код е важна информација за вашиот уред, така не мора никому да го обезбедувате IMEI освен ако не е строго потребно. Се разбира, никогаш не објавувајте го на социјалните мрежи.

Како да го заклучите iPhone со IMEI

пребарување-пријатели-icloud

Корисниците не можат заклучете уред од IMEI. Ако нашиот iPhone е изгубен или украден, ќе мора да побараме помош од нашиот оператор. За да го направите ова, најдобро е да остварите повик, но прво ќе треба да го лоцираме IMEI на уредот што сакаме да го блокираме. И, како можеме да знаеме што е нашиот IMEI ако немаме пристап до телефонот? Па, за среќа, еден од методите за познавање на IMEI на iPhone што го објаснивме во оваа статија го објаснува тоа. Ова е метод број 4: ние само треба да ја лоцираме кутијата и да ја погледнеме налепницата на дното (откако ќе лежи во својата природна положба).

Со видливо IMEI, имаме само јавете се на нашиот оператор и ве замолиме да го заклучите нашиот телефон. Тие сигурно ќе ни постават неколку прашања за да го потврдат нашиот идентитет и дека ние сме легитимни сопственици на iPhone што сакаме да го блокираме, но не треба да биде проблем ако навистина сме сопственици на уредот што сакаме да го блокираме.

Во секој случај, постоечки Пребарај го мојот iPhoneПред да го заклучам мојот телефон од IMEI, би се обидел да го лоцирам, па дури и да стапам во контакт со лицето што го пронашол. За ова, доволно е да одиме на icloud.com или пристапуваме до апликацијата од друг iOS уред. Откако ќе влеземе, можеме да го конфигурираме како изгубен, да додадеме порака на заклучениот екран, да го блокираме или да ја избришеме неговата содржина. Најдобро, без никакво сомневање, е да се следи овој процес:

 1. Ставете го iPhone во изгубен режим.
 2. Додадете порака на заклучениот екран. Бидете многу внимателни со пораката. Не е препорачливо да бидете премногу агресивни, бидејќи можеби е украден од нас и може да го фрли, да го скрши или кој знае што само да не изнервира како одговор на нашата порака. Јас би ставил нешто како „Здраво, го имаш мојот телефон. Повикувајќи ми. Ви благодарам “и, можеби, кажете му каде е.
 3. Направете го да ringвони. "Па тоа?" Можеби се прашувате, а одговорот е дека можеби кој го има не знае. Можеби ви изгледа глупаво, но еден човек го зеде iPad-от на мојот брат мислејќи дека е негов, брат ми ми се јави, го направив да ringвони и оној што го зеде го погреши како iPad. Тотал, кој се врати да го земе своето и да го напушти оној што го зеде по (претпоставена) грешка.

Со сето погоре, секој што го има нашиот iPhone веќе го знае тоа знаеме дека го имате нашиот телефонски број и каде е. Се надеваме дека ќе ни го вратите и уредот ќе продолжи да работи. Ако го блокираме преку IMEI, iPhone би станал убава тежина во хартија дури и ако му се врати на вистинскиот сопственик.

Како да го отклучите iPhone преку IMEI

Отклучете го iPhone од IMEI

Иако станува сè поретко да се купува телефон по оператор, оваа практика ќе продолжи да постои. Се повеќе и повеќе корисници претпочитаат да купуваат бесплатен телефон отколку еден поврзан со компанија, бидејќи на крајот плаќаме повеќе пари. Но, исто така е точно дека, како и сите финансирањеПотпирањето на оператор за купување уред може да биде добра идеја се додека немаме доволно пари да го купиме одеднаш или тоа ќе биде многу важен напор.

Овие телефони се обично поврзани со компанија и тие ќе работат само со операторска картичка со која се поврзани. Освен ако не го ослободиме. Како и во случајот на заклучување на уредот од IMEI, за отклучување на iPhone ќе ни треба и помош од трети страни. Добра опција е онаа ние ви нудиме iPhone News што е услуга LiberaiPhoneIMEI. Многу е точно дека секогаш ќе местеме за дома, но тоа тука и во Патагонија, но исто така е точно дека најчестата цена за отклучување на iPhone е 9.95 € и тука имаме поевтина опција од 3 €. Се разбира, сè додека не ви пречи да чекате околу 3 часа за да го добиете ослободувањето.

За да отклучите iPhone со Објавување на iPhoneIMEI Треба само да го внесеме нашиот IMEI во соодветното поле и да кликнеме на копчето PayPal, што ќе не однесе на нашата сметка на PayPal за да ја извршиме уплатата. Отклучувањето ќе се случи во рамките на избраниот термин. Ако изберете најнизок приоритет кој има цена од 6,95 €, најдобро е да заборавите на тоа сè додека не поминат трите часа означени со таа стапка. По три часа, ја воведуваме картичката на новиот оператор и проверуваме дали нашиот iPhone работи со СИМ од друга компанија, па ќе знаеме дека веќе е тотално бесплатно.

Може ли IMEI на iPhone да се смени?

Да, но од а стара верзија на Виндоус. Зошто сакаме да го смениме IMEI на телефон? Можеби ќе сакаме да го смениме овој код ако сме го купиле iPhone на стариот во странство, бидејќи можевме да набавиме нешто со невалиден број во нашата земја. Секако, не би препорачал да допирате нешто доколку iPhone не ни создаде проблеми. Тоа е, ние ќе го направиме „ако работи, не го допирај“.

Променете го IMEI на iPhone тоа е едноставен процес што се постигнува благодарение на програмата Зифон. Ние ќе го сториме тоа со извршување на следниве чекори:

 1. Ние преземаме ZiPhone.
 2. Ја отпакуваме датотеката преземена во претходниот чекор и ја оставаме на работната површина.
 3. Кликнуваме на копчето Start на Windows, отворете Run и напишете "cmd" без наводници.
 4. Напишавме “ЦД десктоп / зифон”, Без наводници, во полето за пребарување и притиснете Enter.
 5. Ние го поврзуваме iPhone со компјутерот.
 6. Го ставаме телефонот во режим DFU. За ова, ги притискаме копчето за напојување и копчето за почеток додека не го видиме логото на Apple, потоа го ослободуваме копчето за напојување и го држиме копчето за почеток додека не го видиме логото на iTunes со кабелот.
 7. Во барањето за команда пишуваме „Ziphone -u -ia 123456789012345“ (секогаш без наводници). Haveе мора да ги смениме броевите IMEI што ги сакаме во претходниот код.
 8. Чекаме програмата да ја пронајде датотеката zibri.tad и да се рестартира. Откако започнавме, веќе ќе го користиме новиот IMEI.

Следете не на Google News

19 коментари, оставете ги вашите

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: AB Internet Networks 2008 SL
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   здраво dijo

  Ако ја отстраните фиоката каде што е зачувана SIM-картичката, ќе видите дека IMEI и серискиот број на вашиот iPhone се врежани во злато

 2.   АЛЕ dijo

  helloz е валиден вашиот одговор и за IPHONE4

 3.   Едгардо dijo

  Здраво како се работите? Дали некој знае како да извади iPhone од негативна група? Или знаете дали во друга земја можете да излезете од негативниот опсег?

 4.   Денис dijo

  Ви благодарам многу, не бев сигурен дали imei на послужавникот беше точен, но веќе можев да дознаам уште еднаш благодарам

 5.   Александар dijo

  Имам iphone 5 и бирав * # 06 # на мојот телефон за да видам дали е хакиран и покажува 00000000 наместо нормалниот број на телефонот IMEI. Може ли да ми кажете што значи тоа?
  Ви благодариме.

 6.   Хозе Луис Розас dijo

  Гледајќи назад во iPhone

 7.   Пабло Гарсија Ллорија dijo

  Хорапост кандидат на месецот

 8.   Едвин Азокар Г. dijo

  Многу уреди имаат imei на задната страна. Но, препорачувам да користите * # 06 # затоа што Кинезите се многу снаодливи. На тој начин е побезбедно да се знае вистинскиот imei на уредот.

 9.   Хавиер Камачо dijo

  Во фиоката за SIM, ако не е променета ...

 10.   Хавиер Камачо dijo

  Во фиоката за SIM, ако не е променета ...

 11.   Хавиер Камачо dijo

  Во фиоката за SIM, ако не е променета ...

 12.   Хавиер Камачо dijo

  Во фиоката за SIM, ако не е променета ...

 13.   Хавиер Камачо dijo

  Во фиоката за SIM, ако не е променета ...

 14.   Хавиер Камачо dijo

  Во фиоката за SIM, ако не е променета ...

 15.   Хавиер Камачо dijo

  Во фиоката за SIM, ако не е променета ...

 16.   Ffеферсон Домингез dijo

  Дали некој знае како да го смени?

 17.   Јован dijo

  Како можам да го видам мојот imei ако мојот мобилен телефон се изгуби и ја немам кутијата. помош

 18.   Марија Ариза dijo

  Ако не го знам IMEI и ми ја украдоа ќелијата. Како да го познавам IMEI и да можам да го блокирам телефонот или да го детектирам?

 19.   воздух dijo

  Како можам да отклучам iPad без лозинка?
  или како можам да го познавам imei-от на ipad, блокиран?
  може некој да ми помогне?