Сè што треба да знаете за заклучувањето на iCloud за iPhone

Отклучете iCloud

Понекогаш, може да се појави вечен сомнеж отклучете iCloud? Оваа безбедносна мерка што Apple ја воведува на сите свои iOS уреди од пристигнувањето на iOS 7 и значително подобрена со iOS 8, може да ни предизвика многу проблеми доколку не ги знаеме неговите функции. Во принцип, тоа е да ни помогне да не го изгубиме нашиот уред или барем да го направиме тотално недостапен во случај да го зеле нелегално, сепак, злоупотребено може да ни предизвика и некое друго незадоволство. Т.

ние ќе научиме сè што треба да знаете за заклучувањето iCloud за вашиот iPhone, што е тоа, како да го спречите и да го користите, и пред сè, како да ја отстраните оваа заклучување со iCloud на iPhone. Исто така е важно проверете дали уредот не е заклучен од iCloud пред да го купите од втора рака, затоа не пропуштајте го овој интересен напис.

Поврзана статија:
Откриваат метод за бришење сметка на iCloud без лозинка

Thisе одговориме во оваа одлична статија на сите прашања што можат да се појават и повеќе, а тоа е дека не само што ќе подготвиме важен список со сè што опкружува блокирање на iCloud на iPhone, туку и вие ќе бидете во можност активно да учествуваме во коментарите, како и секогаш, ќе бидеме таму за да ги задоволиме потребите на нашите читатели во Актуалдадид iPhone, со ова обемно и едноставно упатство за корисникот за заклучување на iCloud и особено за да ги решите вашите сомнежи за тоа како да го отклучите iCloud.

Многу е важно добро да ги знаеме овие мерки и алатки што Apple ги става на располагање, ако знаеме како правилно да ги користиме сите овие функционалности, ќе ја претвориме нашата iOS-околина во многу побезбеден еко-систем, предвиден со низа мерки што ќе ни овозможи да коегзистираме со новите технологии. на полесен начин, заштедувајќи ни ги стравувањата.

И пред се, затоа што секој е подложен да му го украдат уредот или да го изгубат само со збунетост, затоа мора да искористиме сè што Apple ќе ни стави на дофат. Неодамна дознавме дека кражбите на уредите со iOS значително опаднаа во Соединетите Американски Држави откако Епл ја спроведе оваа безбедносна мерка во нив.

IPhone заклучен од iCloud?

icloud

Иако платформата е iCloud, бидејќи сè патува низ облакот, системот всушност се вика „Пронајди ја заклучувањето за активирање на мојот iPhone“. Откако ќе го изгубиме од вид нашиот iOS уред, можеме да ја искористиме функцијата „заклучување активирање“ во Пребарај го мојот iPhone да спречиме кој било друг да ги користи нашите уреди со iOS, вклучувајќи го и iPhone, без разлика дали е изгубен или украден. Иако iOS уредот е сè повеќе недостапен бидејќи скоро сите вклучуваат TouchID технологија, не е лошо да можете да го лоцирате и блокирате нашиот уред доколку вклучува лични или чувствителни информации, безбедноста отсекогаш била еден од приоритетите на Apple.

Оваа брава е автоматски активна на кој било iOS уред од iOS 7, и не само што ни овозможува далечинско блокирање на уредот, покрај тоа што ќе го лоцираме, но тоа ќе спречи пристап и бришење на податоците што ги има iOS уредот или предметниот iPhone, бидејќи со цел да пристапите до него, или вратете го, неповратно ќе ни требаат параметрите за пристап. Значи, ако сакаме да вратиме уред, мора да ја имаме функцијата Пребарај го мојот iPhone деактивирано, и за ова мора да го знаеме Apple ID поврзан со уредот. Слично на тоа, ако сакаме да започнеме уред поврзан со Apple ID по неговото обновување, мора да ја внесеме лозинката на Apple ID со која е поврзан уредот.

Оваа функција помага да се заштити уредот, особено кога е украден, што значително ги зголемува шансите за негово враќање. Се сеќаваме дека дури и ако уредот е форматиран, тој е неповратно поврзан со Apple IDЗатоа, тој ќе може да се следи, и никој нема да може повторно да го активира тој уред без ваша согласност. Оваа технологија не е ограничена на iPhone, iPad и iPod Touch, но Apple Watch има и своја брава за активирање.

Ако сакате знајте дали iPhone е заклучен од iCloudСо пополнување на следниот формулар, ќе ги добиете сите детали во вашата е-пошта, нешто од витално значење за да избегнете купување мобилен телефон кој е украден или неговиот сопственик го изгубил и ја вклучил заклучувањето на iCloud.

Поврзана статија:
Така можете да потврдите дали iPhone е заклучен од iCloud

Како да го лоцирам и заклучам мојот уред преку iCloud

пребарување-iphone-icloud

Самиот збор го кажува тоа, клучот е iCloud, и за да го блокираме ќе ни треба само интернет конекција, Apple ни нуди неопходна алатка, облакот. Ние мора да ја внесеме веб-страницата на iCloud, сè додека имаме Пребарувајте го мојот iPhone активирано секако, и оттаму, можеме да пристапиме до сите алтернативи што се достапни за овој безбедносен систем. Веб-страницата не може да биде друга од "www.icloud.com", каде што не само што го наоѓаме целиот канцелариски пакет на Apple (Pages, Numbers and Keynote), покрај е-пошта и автоматска синхронизација на фотографии, меѓу многу други функции, но исто така имаме и Пребарување, алатка што ја има истата икона како и Пребарај го мојот iPhone, така да немате загуба.

За да се најавите на iCloud, уште еднаш, ќе ни требаат нашите е-пошта и лозинка поврзани со Apple ID, односно сметката на Apple што верно ги поврзавме со нашиот iPhone. Откако ќе кликнеме на иконата, системот повторно ќе ја побара сметката, за да провери дали сме легитимни сопственици на уредот што треба да се пребарува. Кога ќе ја внесеме лозинката, на системот му требаат неколку секунди да се лоцира точно преку „Епл мапс“, точното место каде што се наоѓа уредот.

Таму ги наоѓаме сите наведени уреди, барем сите поврзани со нашиот Apple ID, но ако сме администратори на група Во семејството iCloud, исто така можеме да ги лоцираме и останатите уреди на Apple што се во таа група. Кога избираме одреден уред, можеме веднаш да пристапиме до нејзината локација, тоа исто така ќе покаже која е моменталната батерија на уредот и ќе ни овозможи да извршиме три опции:

 • Да емитуваат звук: Да го лоцираме iPhone-от ако сме го изгубиле дома
 • Почеток изгубен режим: Usе ни побара телефонски број што автоматски ќе се прикаже на екранот на iPhone, така што кој ќе го најде, може да го лоцира и да ни го врати, доколку сака.
 • Избришете iPhone-от: Ако се плашиме и нашиот уред има чувствителни информации, ќе се изврши далечинско бришење на уредот.

Како да избегнете купување на iPhone заклучен од iCloud

iPhone заклучен од iPhone

Кога купуваме користен iPhone уред, ова прашање брзо се појавува «Како да избегнам да ми продадам украден уред или да ме заклучам од iCloud?«Затоа, мора да се осигураме дека овој уред што ќе го набавиме е претходно избришан и дека претходно не е поврзан со ниту една сметка на Apple ID. Ова може да се случи од две причини, дека iPhone е украден или сопственикот на iPhone, кој пак е продавач, не е свесен за придобивките од заклучувањето на iCloud и претходно не го одврзал уредот.

Конечно, Apple ги стави батериите со овој вид на трансакција и за да ја избегне, таа овозможи веб-алатка што ќе ни овозможи да знаеме на најлесен начин дали уредот е блокиран или не, или барем ако имате вклучено заклучување на активацијата. Лошата работа е што оваа алатка исчезна и сега мора да користите други методи како што е оној што го предлагаме подолу и што ќе ви овозможи да знаете дали треба да го отклучите iCloud на одреден iPhone:

Важно е да се знае статусот на половниот iPhone до кој ќе пристапуваме. IPhone-от, поради неговата висока цена, е производ кој многу се позајмува на пазарот на половни производи, исто така е производ кој многу малку се девалвира ако го споредиме со конкуренцијата, па пазарот изобилува со уреди со iPhone , затоа, мора автоматски да се плашиме од кој било iPhone што ќе го најдеме на продажба од втора рака, кога цената е очигледно пониска од онаа што можеме да ја најдеме на останатите реклами. Набавувањето на уред со iPhone што е поврзан со друга сметка на Apple ID е губење пари, бидејќи ако е активен, нема да можеме да купуваме ниту нови апликации, а доколку сакаме да ги вратиме, никогаш нема да можеме да започнеме тоа Покрај тоа што IPhone-от е целосно откриен, така што можеме да јадеме голема правна кафеава боја ако го добиеме iPhone кој му припаѓа на некој друг, затоа мора да одиме со илјада очи во аквизиција на половен iPhone.

Како да знаете дали iPhone е заклучен од iCloud

пребарување-пријатели-icloud

Сепак, не можеме секогаш да доаѓаме тука, или немаме време. Ако сме во средина на трансакцијата, лесно можеме да провериме дали уредот е поврзан со „Apple ID“ или не, и затоа, тој е тотално бескорисен за нас лично. Значи, ви покажуваме два начина за да проверите дали iPhone има заклучување на активирање или заклучување iCloud во случај да не можеме да го користиме методот за потврда на Apple што го покажавме претходно:

 1. 1 метод: Го исклучуваме iPhone и повторно го вклучуваме, ако екранот за заклучување се појави на почетниот екран и не побара код, тоа е затоа што тој iPhone не е избришан и откачен од соодветниот Apple ID.
 2. 2 метод: Ако најдеме обновен iPhone и затоа е во процес на конфигурација, мора да напредуваме во него, сè до момент кога ќе ни ја побара лозинката на Apple ID со која е поврзан, во тој случај, iPhone е исто така поврзан со Apple ID и затоа не може да ни припаѓа нам.

Така, следејќи ги овие два едноставни методи, можеме да спречиме не само каква било измама, туку и да посредуваме во постапка на трансакција со украдени уреди, нешто што е целосно незаконско. Превенцијата е подобра од лекувањето, а кога станува збор за заклучување на iPhone на iCloud, никогаш не боли.

Како да ја оневозможите заклучувањето на iCloud за iPhone

Тетратка за iPhone Mac

Оваа безбедносна мерка е комплементарна, односно ние сме тие што одлучуваме дали да ја активираме или не. За сето ова, Apple ни дава добар туторијал, па можеме да го деактивираме кога сакаме.

 1. Ако сте го спариле Apple Watch со вашиот iPhone, откажете го Apple Watch.
 2. Направете еден резервна копија од уредот iOS.
 3. Допрете Поставки> icloud. Скролувајте надолу и допрете Одјавување. Во iOS 7 или порано, допрете Отстрани сметка.
 4. Допрете Одјавете се повторно и потоа допрете Отстранете од iPhone и внесете ја лозинката.
 5. Вратете се во Поставки и допрете Општо>> Ресетирање > Избришете ги содржините и поставките. Ако сте вклучиле Пронајди го мојот iPhone, можеби ќе треба да ги внесете Apple ID и лозинката.
 6. Ако ви биде побаран кодот на уредот или кодот на ограничувања, внесете го. Потоа допрете Избриши [уред].
 7. Контактирајте го вашиот оператор за да ви помогне да ја пренесете услугата на нов сопственик. Ако не користите SIM-картичка со уредот, исто така можете да го контактирате за помош при пренесување на услугата на нов сопственик.

Може ли заклучувањето на iCloud да се отстрани преку jailbreak?

Отстранете ја заклучувањето на iCloud со jailbreak

Очигледен одговор е неНие не сакаме да ги знаеме или споделуваме тие информации. Ако ви треба за каква било потреба отклучете iCloud За уред што легитимно ви припаѓа, Apple има телефонски сервис што ќе биде одговорен да ви обезбеди брзо решение по проверка на вашиот идентитет и поседување. Покрај тоа, ве потсетуваме дека многу видеа и упатства за да го направите тоа, што ги гледате на Интернет, се едноставни измами, и веројатно ќе завршите да губите време и пари.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

29 коментари, оставете ги вашите

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   Асд dijo

  Одлично !!

  1.    Мигел Хернандез dijo

   Ви благодарам многу.

 2.   Fede dijo

  Одлично објаснување!

 3.   A dijo

  Малку информации за тоа…, за тоа го гледате упатството и тоа е тоа.

  1.    PABLO dijo

   Коса!

 4.   Manuel dijo

  Ако кога прашувате, ми покажува дека заклучувањето за активирање на iPhone е деактивирано, што треба да направам за да го активирам?

 5.   Емануел dijo

  Ве молам, помогнете ми затоа што мојот iPhone е заклучен со icloud и не можам да отклучам како можам да бидам?

 6.   палари dijo

  многу интересно вашето објаснување

  1.    sgsgf dijo

   дали ти пријателе

 7.   вера dijo

  Јас имам половен iphone 4s и icloud е блокиран! Ако го отклучам, дали останува како ipod?

 8.   РОМЕЛ КАРДЕНИ dijo

  ДОБРО, МО IPЕ А ИФОН ДА СЕ БЛОКИРА САМО НЕКОЈ ИЛОУД АКО АПЛИКАТА СЕ НАЈДЕ МОЈОТ АЈФОН НЕ Е АКТИВЕН?

  1.    Игнасио Сала dijo

   не, невозможно е да се стори тоа ако оваа функција не е активирана.

 9.   Јоенди Муноз Браво dijo

  Имам пронајден iPhone 6s, што да правам?

 10.   Fabian dijo

  Здраво, купив 2 ајфони во северна Ирска за моите ќерки. Едниот немаше проблеми, но другиот, кога го форматирам, не ми дозволува да го инсталирам оперативниот систем, ми рекоа дека ми треба сим картичка од оригиналната компанија, што е ЕЕ, но тука во Буенос Аирес не не добивте сим од таа компанија. Дали некој знае како можам да го вчитам оперативниот систем? не ми бара никаква лозинка или клуч iCloud, па барем сум смирен што не ме блокираа. Зборував со луѓето од Iphone и ми рекоа дека не е во негативен опсег. Само треба да го активирам .... ВЕ МОЛИМЕ, некој да ми покаже како да го сторам тоа. Претпочитам барем да ми служи да слушам музика и да ја користам како таблет ... добро, ќерка ми ја претпочита. Поздрав и благодарност

 11.   Татјана Гарсија dijo

  Имам iPhone 5s и тој е блокиран од icloud и не ја знам лозинката што ми ја дадоа и тој човек не знае лозинка или што било друго што не знам дали има договор за користење на ќелијата е ново

  1.    Мариела Араја Кастиloо dijo

   Ако е блокиран од iCloud, вратете го, веројатно ќе биде украден.

 12.   Амадео dijo

  Купив Iphone 6 на eBay, но откако се обидоа да го користам, ми велат во Максервис Чиле дека е блокиран од Т-мобиле, тука нема таква компанија, може да се отклучи со џеилбрејк.
  Ценам ако можете да ми испратите информации на мојата е-пошта.

  честитки

 13.   ирис dijo

  Здраво, имам iPhone 7 plus го купив во Мексико, сега го имам во Перу, излезе дека е пронајдена поврзана IDD, така што не се сеќавам на тоа не сум бил во можност да го отклучам, но јас сум сопственикот што го купив тоа во продавницата за јаболка некаква помош и од aapa е-поштата не сакаат да ме отвораат по региони, затоа што не сум во Мексико ниту еден рак, сето ова од iPhone,

 14.   ERIC dijo

  Здраво, имам iPhone 5s, веќе го купив од почеток кога отидов кај оној каде продаваат мобилни телефони и кога го видов мобилниот сè беше во ред и го проверив во тоа време камерата сè и мобилната телефон беше во ред и беше мобилен телефон од половина употреба, но откако го купив пристигнав во мојата куќа и iphone ми беше блокиран од icloud и не можам да го деактивирам бидејќи има е-пошта од сопственикот и како можам да го избришам многу кажува мене дека не може да се избрише и останува како iPod некој може да ми каже дека велам дека ако мора да има решение за блокирање на icloud и јас веќе очајував многу за оваа недела да го отклучам, направив многу обиди да го отклучам, но јас не можам да направам ништо, ми треба вашата помош
  Јас сум од МЕКСИКО, МЕКСИКО ГРАД ако некој ми помогне би го ценел тоа.

 15.   Хесус Васкез dijo

  Здраво, најдов iPhone (преку полицијата) што ми беше украден во текот на денот. Па, и покрај тоа што имам фактура на мое име, со imei на телефонот, поплаката каде телефонот е идентификуван и од неговиот imei. Многу компетентната личност со која се обидувам да го отклучам терминалот го препознава и ми дава до знаење дека терминалот е навистина моја сопственост. ПОШТАТА СО КОЈА ОДГОВОРИ МЕ КАУВА ДЕКА НЕ Е ДОВОЛНО ДОКАЕН ДЕКА Е МЕНЕ „оле, оле и оле“.
  Овие господа од APPLE и ICLOUD го имаат поставено така што ако поради некоја причина ви се сруши терминалот и мора да се прибегнете кон нив преку утврдената постапка, да сфатите дека повеќе немате телефон, туку хартиена тежина, и дека ако сакате вратете се за да имате iPhone, треба повторно да го поминете полето.

 16.   Марсела dijo

  Купив iphone 6 и сè работи во ред со мојата сим картичка и ID-то на мојата сметка во iTunes, но има поврзана сметка на icloud на која не можам да пристапам затоа што ми бара лозинка, но тоа не влијае на работата на телефонот, освен кога се појавува мал знак кој вели дека ја ставив лозинката за отклучување, но ставањето „не сега“ е веќе таму. Дали постои можност тие да можат да ме следат или фотографиите од телефонот да бидат прикажани во мразот на поврзаната сметка?

 17.   Мигел dijo

  Само што ми украдоа iPhone 8 во Мексико. Јас ти кажувам дека е невозможно да се исклучиш од сметката iCloud, само се активира изгубениот режим и штом телефонот ќе вметне SIM или ќе се поврзе на мрежа, нејзината локација ќе биде примена. Во мојот случај тие ми ја извадија СИМ-картичката и ја вметнаа во друг телефон за да имаат пристап до контактите зачувани таму, на тој начин се обидоа да ме измамат со лажни страници кои се преправаат дека се од „Епл“, каде што бараат лична карта и лозинка. Поминаа 7 дена, очигледно веќе го најдов мојот број во друга СИМ и до денес сè уште добивам пораки од лажни страници во обид да ги набавам мојата лична карта и лозинка. Покрај тоа, веќе добив неколку е-пораки од Apple кои ја испраќаат локацијата на уредот, што е на приватна адреса во небезбедно соседство ... Барем мило ми е што знам дека тие никогаш нема да можат да го користат мојот украден телефон. И господа, ако ви се случи еден ден, бидете внимателни каде ја ставате вашата сметка за icloud. бидејќи единствениот начин на кој тие можат да го деблокираат е да успеат да ги измамат, така што тие ги ставаат своите податоци на лажна страница.

 18.   Телефон за голема кражба dijo

  Украдов мобилен телефон, како можам да го отклучам за да можам поскапо да го продадам? : v

 19.   Хозе Армандо Чиринос Анаја dijo

  Здраво пријателе, како гледаш, купив iPhone 6 од сопственикот, кој iPhone има icloud сметка што му припаѓа на неговата ќерка, сопственикот, која ја имам по е-пошта и лозинка, но кога ќе влезам ја добивам таа сметка е блокиран од безбедносни причини до кои немам пристап затоа што ми бара код на кој ми ја испраќа својата е-пошта или неговиот број добро татко и ќерка имаат семејни проблеми и за кои сопственикот не може да побара сметка за јаболко ID моето прашање е; Дали има начин да го внесете вашиот iCloud без јас да ги знам безбедносните прашања или вашата е-пошта или има начин да одите кај сопственикот на мобилната компанија и да го ослободите „повлечете“ вашиот iCloud? Дали би имал некаква цена? ВО ПЕРУ

  1.    Гринго dijo

   Вие сте индиски шупак

 20.   Герман од Колумбија. dijo

  Со почит Господа, заинтересираните за безбедност се заинтересирани да знаат дали е можно во случај на загуба да ги отклучат и да ги земат нашите податоци. Јас сум корисник на Android, имав Galaxy Note 5 со root и излегува дека кога телефонот беше вратен од фабриката ги чуваше податоците, сериозна работа. Сега со Galaxy J8 без никаква модификација при враќање, ме прашува за сметка на Google. Би сакал да знам дали заклучувањето на iCloud е сигурно или не бидејќи планирам да купам 6S. Претпоставувам дека безбедноста се одржува сè додека телефонот го одржува ажурираниот софтвер или дали тоа зависи повеќе од дополнителниот безбедносен хардвер на секој уред затоа што е понов?

  1.    Луис Падилја dijo

   Иако 100% безбедност не постои, заклучувањето iCloud спречува некој да го обнови вашиот уред без ваше овластување и да ги поврати вашите податоци, тој дури не можеше да го конфигурира со нивниот, затоа што прво треба да ги внесете корисничкото име и лозинката.

 21.   себасти РР dijo

  Здраво на сите, дозволете ми да споделам… Купив ipad 2 и ја имате сметката icloud, очигледно дека ipad мора да биде украден, но сметката за icloud е веќе пуштена, но не можам да ја избришам од ipad, прашањето ми е дали можете да го отстраните сметка со целосна, но со помош на некои хакирања, како што е jailbreak-от, без да мора да ја ресетирам затоа што знам дека ќе биде блокирана благодарение на сите вас.

 22.   Pamela dijo

  Ми продадоа iPhone блокиран од icloud и не знам што да правам со мобилниот телефон.