Отклучување на iPhone

Ако барате како отклучете го iPhone од IMEI со сите гаранции и по најдобра цена, направете го тоа со доверба на iPhone и LiberaiPhoneIMEI на Actualidad. За да го направите ова, треба само да изберете земја, оператор на вашиот iPhone и да го внесете вашиот IMEI. Ако не го познавате вашиот оператор или дали вашиот iPhone е пријавен за кражба, имате исто така достапна услуга за да ја откриете.

Како да го знаете IMEI на iPhone за да го отклучите?

Постојат многу методи кои ќе ни овозможат дознајте го IMEI на нашиот iPhone, почнувајќи со општ, достапен на кој било мобилен телефон. Најдобар начини да го дознаете овој код се:

  • Од нумеричката тастатура: ова ќе го постигнеме со отворање на апликацијата Телефон, потчукнување на Тастатура и внесување на кодот * # 06 #. Бројот ќе се појави на екранот. За да излезете, допираме ОК.
  • Од поставките за iPhone: можеме да го видиме нашиот IMEI со пристап до Поставки / Општо / Информации и лизгање надолу до каде што можеме да го прочитаме IMEI.
  • Гледајќи во случајот со iPhone: ова може да биде наједноставниот метод, се додека ја имаме кутијата близу. IPhone IMEI е на лепенката на задната страна и се појавува како број IMEI / MEID.

Како да го отклучите iPhone преку IMEI?

Отклучете го iPhone од IMEОд услугата што ја нудат Актуалдадид iPhone и LiberaiPhoneIMEI не може да биде полесно. Процесот ќе биде следен:

  1. Ја избираме земјата помеѓу Шпанија, САД или Мексико со кликнување на јазичињата над табелата што ја нуди услугата.
  2. Откако ќе биде избрана земјата, ќе мора да избереме оператор за потекло на нашиот iPhone. Ако нашиот iPhone е од друг оператор или земја, ќе кликнеме на „ДРУГИ ОПЕРАТОРИ“ и ќе можеме да видиме многу пообемна листа на земји и оператори. Треба да се напомене дека во случајот на Шпанија, можете ослободете го iPhone од главните операторикако Vodafone, Orange или Movistar меѓу другите.
  3. Следно, внесуваме IMEI на iPhone што сакаме да го објавиме во полето под текстот „Внесете го вашиот IMEI тука“.
  4. Исто така, треба да ставиме е-пошта за контакт во полето под текстот «Внесете ја вашата е-пошта тука». Е-поштата ќе се користи единствено и исклучиво за да не информира дека iPhone веќе е отклучен.
  5. Ние кликнуваме на жолтото копче за да платиме за услугата. Можеме да избереме да плаќаме преку кредитна картичка или PayPal.
  6. Откако ќе се плати, можеме само да почекаме да ја добиеме е-поштата за потврда во која тие ќе ни кажат дека iPhone е објавен и може да се користи со кој било оператор.

Како гледате, на процесот на отклучете го iPhone преку Интернет Не може да биде полесно. Ако сакате да го знаете операторот на терминалот пред да го ослободите, еве ви објаснуваме како да знаете која компанија е iPhone.