iPhone заклучен од IMEI

На оваа страница можете дознајте дали iPhone е заклучен од IMEI. ИЛИn iPhone може да се заклучи од IMEI затоа што е така украден, е изгубена или поради долг со операторот.

Проверете дали ви продаваат пријавен iPhone пред да го купат. Ајфони заклучени со IMEI не можат да се користат со кој било оператор и во повеќето случаи не можат да се отклучуваат.

IPhone заклучен или украден?

Користете ја следнава форма за да откриете дали iPhone е заклучен или е украден:

Dataе ги добиете сите податоци за iPhone во е-поштата поврзана со вашата сметка на Paypal или е-поштата што ја пишувате ако плаќате со кредитна картичка. Нормално, ќе ги добиете информациите во рок од 5 до 15 минути, но во специфични случаи може да има одложувања до 6 часа.

Извештајот што ќе го добиете ќе биде сличен на овој:

IMEI: 012345678901234
Сериски број: AB123ABAB12
Модел: IPHONE 5 16GB ЦРНО
IMEI е означен како украден / изгубен во базата на податоци на Apple: Не / Да

Исто така, ако сакате, можете исто така да проверите дали е така заклучен од iCloud, од која компанија е вашиот iPhone, ако има постојан договор и дали може да биде отклучување од IMEI Со избирање опција во паѓачкото плаќање, ќе треба да платите само малку повеќе за да ги проширите овие информации.

Како да знаете дали е украден iPhone

Од витално значење е кога купувате нов половен уред Apple iPhone, погодно да откриеме дали овој iPhone е заклучен од IMEI. Главната причина зошто компаниите избираат да блокираат мобилен уред преку неговиот IMEI код е затоа што неговиот сопственик го лоцирал или незаконски го украл. Затоа мора да се увериме во валидноста на IMEI кодот поврзан со уред, со што ќе провериме дали неговото потекло е целосно легално.

Затоа услугата што ви ја даваме ќе ви овозможи да откриете само во еден момент дали iPhone-от што планирате да го купите е блокиран IMEI или не. Со тоа се спречуваат можните измами и стекнување на уред чие потекло не е легално.

Може ли да отклучите iPhone заклучен од IMEI?

Општо, телефонските компании се тие кои имаат моќ да ги заклучуваат и отклучуваат уредите преку кодот IMEI. Затоа, ако сакаме да отклучиме iPhone кој претходно беше блокиран од IMEI, ние одиме директно до телефонската компанија одговорна за блокадата, за формално да потврдите дека уредот е обновен и е во рацете на неговиот законски сопственик, на пример, можете да ги користите релевантните фактури за набавка.

За горенаведеното, ние ја нудиме оваа услуга што ќе ви даде можност веднаш да знаете дали iPhone-от што планирате да го купите е заклучен преку IMEIЕдноставно пополнете ги информациите што одговараат на кодот IMEI на уредот што сакате да го купите во следнава форма, како и е-поштата на која сакате да го добиете извештајот за одговор во кој ќе го знаете статусот на блокот IMEI. Само со пополнување на податоците на формуларот, ќе добиете е-пошта со извештај за бараните податоци во рок од приближно петнаесет минути (во некои специфични случаи може да се одложи до 6 часа).