WhatsApp akan membenarkan anda meninggalkan kumpulan tanpa memberitahu pengguna lain

Tinggalkan kumpulan WhatsApp tanpa pemberitahuan

Beberapa hari lalu kami mengetahui bahawa WhatsApp sedang menyepadukan dalam versi beta aplikasinya penapis carian. Ini membolehkan kami mencari dengan lebih mudah apa yang kami cari melalui satu siri parameter. Fungsi baharu yang diperkenalkan dalam beta WhatsApp untuk desktop ialah kemungkinan meninggalkan kumpulan WhatsApp tanpa memberi amaran kepada semua pengguna, pentadbir sahaja. Dengan ketibaan Komuniti dan kumpulan sehingga 256 orang, ini adalah langkah yang baik untuk mengelak daripada memaklumkan kepada seluruh kumpulan tentang perlepasan pengguna.

Kami boleh meninggalkan kumpulan WhatsApp tanpa disedari oleh sesiapa

Kumpulan WhatsApp telah lama wujud. Dalam kes yang membimbangkan kita hari ini juga. Apabila pengguna memutuskan untuk meninggalkan kumpulan, semua pengguna melihat mesej yang memaklumkan mereka berlepas. Malah, ia mengambil separuh daripada ruang mesej biasa dan terletak di tengah-tengah skrin. Walau bagaimanapun, ini boleh berubah tidak lama lagi.

Pasukan dari WABetaInfo telah menemui perubahan baharu yang berkaitan dengan keciciran dalam kumpulan. Fungsi baharu ini telah muncul dalam versi beta WhatsApp Desktop tetapi ia akan datang ke iOS dan Android tanpa sebarang keraguan sekiranya perkhidmatan pemesejan memberi lampu hijau kepada perubahan itu.

artikel berkaitan:
WhatsApp mula menguji penapis dalam carian dalam versi betanya

Perubahan ini menjadikan output kumpulan WhatsApp tidak kelihatan kepada pengguna lain. Dengan pengecualian. Semua pelepasan akan dimaklumkan kepada pentadbir kumpulan. Ini mungkin selaras, seperti yang telah kami nyatakan, dengan kedatangan Komuniti dalam beberapa bulan akan datang, satu siri platform di mana kumpulan akan menjadi pusat perhatian. Dan kebenarannya ialah pemergian pengguna tidak seharusnya menarik perhatian kumpulan seperti yang mereka lakukan ketika seseorang keluar.

Kami akan melihat jika WhatsApp akhirnya memutuskan untuk menggunakan perubahan ini pada keseluruhan infrastrukturnya. Sekiranya berbuat demikian, kedua-dua iOS, Android, versi web dan versi desktop akan dikemas kini untuk mengelakkan mesej yang menjengkelkan tentang pengabaian kumpulan oleh pengguna.


Kandungan artikel mematuhi prinsip kami etika editorial. Untuk melaporkan ralat, klik di sini.

Menjadi yang pertama untuk komen

Tinggalkan komen anda

Alamat email anda tidak akan disiarkan. Ruangan yang diperlukan ditanda dengan *

*

*

  1. Bertanggungjawab untuk data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan data: Mengendalikan SPAM, pengurusan komen.
  3. Perundangan: Persetujuan anda
  4. Komunikasi data: Data tidak akan disampaikan kepada pihak ketiga kecuali dengan kewajiban hukum.
  5. Penyimpanan data: Pangkalan data yang dihoskan oleh Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Pada bila-bila masa anda boleh menghadkan, memulihkan dan menghapus maklumat anda.