Hvordan delt bildebibliotek fungerer i iOS 16

iOS 16 inkluderer en nyhet som vi har ventet på lenge: Delt fotobibliotek. Vi kan nå dele alle bildene våre med andre, og alle kan legge til eller slette. Det er slik det er satt opp og det er slik det fungerer.

Konfigurer delt bildebibliotek

Du trenger for å sette opp det delte fotobiblioteket oppdateres til iOS 16.1 på iPhone eller iPadOS 16 på iPad. De du deler biblioteket ditt med, må også oppdateres til disse versjonene. I tilfelle av macOS trenger du oppdateres til macOS Ventura. Et annet krav er det få bildene synkronisert med iCloud. Du vil ikke kunne dele biblioteket ditt hvis bildene dine ikke er lagret i Apple-skyen. Hvis du vil bruke denne funksjonaliteten og du ikke har nok plass i iCloud, må du utvide plassen ved å betale for 50 GB, 200 GB eller 2 TB og synkronisere bildene dine. Når de er lastet opp til iCloud, kan du bruke alternativet Delt bildebibliotek.

Innstillinger for delt fotobibliotek

Få tilgang til enhetsinnstillingene på iPhone eller iPad, trykk på kontoen din og åpne iCloud> Bilder. Nederst på skjermen finner du alternativet Delt bildebibliotek. Der kan du aktivere den og konfigurere hvem du vil skal ha tilgang til. Du kan dele den med opptil 6 personer totalt. På Mac-en må du få tilgang til den samme menyen i innstillingene til Foto-applikasjonen, i kategorien "Delt bildebibliotek".

Slik fungerer delt fotobibliotek

Du kan dele fotobiblioteket med fem andre personer å lage totalt seks personer med tilgang til det fotobiblioteket. Alle med tilgang vil kunne legge til, slette og redigere bilder. Hvilke bilder du deler er opp til deg, det kan være fra alle bildene dine til bare noen få, det er din avgjørelse når du konfigurerer Delt bildebibliotek. Husk selvfølgelig at du bare kan ha en. Bilder du deler tar kun opp plass i arrangørens iCloud-konto fra fotobiblioteket

Delt bildebibliotek iOS 16

Når du har delt bildebiblioteket ditt, kan du veksle i Bilder-appen om du vil se ditt personlige eller delte bibliotek. Du kan fortsette å legge til bilder til den delte hvis du ønsker det, du kan til og med gjøre det automatisk hvis du foretrekker det. Du har innstillingene for denne funksjonen i innstillingene på iPhone og iPad, i delen dedikert til Bilder-applikasjonen. Du kan også velge i kameraet hvor du vil at bildene du skal ta skal lagres, som du må klikke på ikonet øverst på skjermen med silhuetter av mennesker. hvis den er aktivert i gult, vil bildene gå til det delte bildebiblioteket, hvis de er krysset over i svart-hvitt, vil de gå til det personlige biblioteket. I Bilder-applikasjonen kan du også flytte bilder fra ett bildebibliotek til et annet ved å holde nede bildet for å få frem kontekstmenyen.

Apple TV og iCloud.com

Vi har snakket om iPhone, iPad og Mac hele tiden, men hva med Apple TV og iCloud på nettet? Selv om du ikke kan konfigurere noen av disse funksjonene på Apple TV eller iCloud på nettet, kan du det. du kan se bildene fra Delt bildebibliotek.


Innholdet i artikkelen følger våre prinsipper for redaksjonell etikk. Klikk på for å rapportere en feil her.

Bli den første til å kommentere

Legg igjen kommentaren

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*

  1. Ansvarlig for dataene: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Formålet med dataene: Kontroller SPAM, kommentaradministrasjon.
  3. Legitimering: Ditt samtykke
  4. Kommunikasjon av dataene: Dataene vil ikke bli kommunisert til tredjeparter bortsett fra ved juridisk forpliktelse.
  5. Datalagring: Database vert for Occentus Networks (EU)
  6. Rettigheter: Når som helst kan du begrense, gjenopprette og slette informasjonen din.