Apple usuwa funkcję Connect dla artystów w Apple Music

Kiedy Apple przedstawił Apple Music na konferencji programistów Apple w 2015 roku, firma Tima Cooka dodała funkcję Connect, strefę, w której artyści mieli swoje strony internetowe, na których mogli umieszczać swoje nowe piosenki, zdjęcia, teksty… W ten sposób artyści mogli szybko i łatwo kontaktować się ze swoimi obserwatorami.

Trzy lata później wydaje się, że tego rodzaju serwis społecznościowy Apple Music nie odniósł spodziewanego sukcesu i postanowił go załadować. Ta sekcja, która była w połowie ukryta w zakładce Dla Ciebie, nie będzie już dostępna w maju, ale od wczoraj artyści nie mogą już przesyłać treści na tę platformę. Cała zawartość będzie dostępna do 24 maja przyszłego roku.

Apple przesłało artystom, którzy korzystali z tej platformy, oświadczenie, w którym możemy przeczytać:

Wprowadziliśmy kilka zmian w Apple Music, o których chcielibyśmy opowiedzieć.

Nieustannie szukamy sposobów, aby bardziej skupić się na artystach i pomóc im lepiej nawiązywać kontakt z fanami. Dlatego nadaliśmy stronie artystów zupełnie nowy wygląd i dodaliśmy nową niestandardową stację dla artystów.

Dziś upraszczamy odkrywanie muzyki, usuwając posty Connect ze strony Wykonawcy i Z Dla Ciebie. Oznacza to, że od 13 grudnia 2018 r. Nie będzie już można publikować postów w Connect, ale wszystkie przesłane wcześniej treści pozostaną dostępne do 24 maja 2019 r. Nadal możesz tworzyć listy odtwarzania wykonawców za pomocą najnowszej wersji Apple Music.

Chociaż prawdą jest, że podczas uruchamiania Apple Music, wielu artystów zaczęło korzystać z tej usługi, Z biegiem czasu jego wykorzystanie osłabło wśród artystów i artystów, którzy ograniczyli się do korzystania z tej platformy tylko wtedy, gdy wydają nowy album.


Treść artykułu jest zgodna z naszymi zasadami etyka redakcyjna. Aby zgłosić błąd, kliknij tutaj.

Bądź pierwszym który skomentuje

Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

*

  1. Odpowiedzialny za dane: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Cel danych: kontrola spamu, zarządzanie komentarzami.
  3. Legitymacja: Twoja zgoda
  4. Przekazywanie danych: Dane nie będą przekazywane stronom trzecim, z wyjątkiem obowiązku prawnego.
  5. Przechowywanie danych: baza danych hostowana przez Occentus Networks (UE)
  6. Prawa: w dowolnym momencie możesz ograniczyć, odzyskać i usunąć swoje dane.