Twój iPhone 11 Pro Cię zlokalizuje, nawet jeśli wyłączysz tę funkcję

Psychoza związana ze smartfonami, które nas obserwują, trwa silniej niż kiedykolwiek, tym razem wręcz pluskając firmę z Cupertino, która chwali się najbardziej podejrzliwością, jeśli chodzi o ochronę danych swoich użytkowników. Według niedawnego testu iPhone 11 Pro okresowo emituje Twoją lokalizację, nawet jeśli ją dezaktywujesz. Nie ma niewielu użytkowników, którzy mają wiele z tych funkcji wyłączonych z oczywistych powodów, ale najwyraźniej Apple nie jest przeszkodą w zlokalizowaniu swoich klientów, że zdecydowali się wyłączyć niektóre funkcje w menu ustawień.

Aparat iPhone'a 11 Pro

Dziennikarz specjalizował się w bezpieczeństwie komputerowym Brian Krebs był tym, który przeanalizował dane iPhone'a 11 Pro i doszedł do wniosku, że rzeczywiście, pomimo tego, że wyłączyłeś ustawienia lokalizacji, w tym częste lokalizacje, Twoje urządzenie wysyła sygnał do modułu GPS, który okresowo i nieuchronnie wysyła aktualną pozycję. Ten test został przeprowadzony na telefonie iPhone 11 Pro z systemem iOS 13.2.3, najnowszy w momencie pisania.

Najwyraźniej w tym modelu istnieją usługi, które wymagają określonych danych o lokalizacji i dlatego nie mogą być całkowicie wyłączone przez użytkowników, w rzeczywistości ikona lokalizacji nadal pojawia się okresowo, mimo że wyłączyliśmy jakąkolwiek usługę lokalizacyjną. 

Nie wykluczamy, że dzieje się tak z powodu „błędu” w systemie operacyjnym, Biorąc pod uwagę najnowszą passę firmy z Cupertino pod względem problemów z oprogramowaniem, wydawałoby się to normalne. Może to być również powód, dla którego niektórzy użytkownicy narzekają na nadmierne zużycie baterii w najnowszych wersjach iOS 13.


Treść artykułu jest zgodna z naszymi zasadami etyka redakcyjna. Aby zgłosić błąd, kliknij tutaj.

Komentarz, zostaw swój

Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

*

  1. Odpowiedzialny za dane: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Cel danych: kontrola spamu, zarządzanie komentarzami.
  3. Legitymacja: Twoja zgoda
  4. Przekazywanie danych: Dane nie będą przekazywane stronom trzecim, z wyjątkiem obowiązku prawnego.
  5. Przechowywanie danych: baza danych hostowana przez Occentus Networks (UE)
  6. Prawa: w dowolnym momencie możesz ograniczyć, odzyskać i usunąć swoje dane.

  1.   Leonardo Murguia powiedział

    Powinni dowiedzieć się więcej przed przekazaniem tego typu wiadomości, chyba że robią to z powodu „przynęty na kliknięcie”, oczywiście ...