Tot ce trebuie să știți despre partajarea ecranului și glisați în iOS 11

Cu sosirea iOS 11 ne vom putea bucura de noi versiuni ale a două caracteristici ale sistemului de operare Apple pentru telefoane mobile: vizualizare partajată și aluneca peste. Acum, ambele au fost reproiectate și sunt mai puternice, dar și mai complexe. De când au fost introduse în iOS 9 au fost concepute ca un mod convenabil de a vizualiza două aceleași aplicații în același timp.

Acum, au devenit caracteristici esențiale, permițându-ne să trasăm imagini, documente, text și adrese URL între diferite aplicații, precum și să lucrăm cu până la trei aplicații pe același ecran simultan.

Slide Over vs. Partajarea ecranului

Partajarea ecranului constă în principiu din au două aplicații diferite (sau două ferestre Safari) care partajează același ecran, în părți egale, cu o linie despărțitoare care poate fi mutată pentru a alege o divizie de cincizeci la sută sau o proporție de șaptezeci și treizeci la sută. Spre deosebire de ceea ce se întâmplă în iOS 9 și iOS 10, această caracteristică din iOS 11 permite divizarea șaptezeci și treizeci să se facă în mod interschimbabil de ambele părți ale ecranului. Până acum, partea minoră putea fi localizată doar pe partea dreaptă.

Pe de altă parte, Slide Over este format din plasați fereastra unei aplicații plutitoare deasupra restului aplicațiilor deschise. Acest lucru este mai aproape de a rula un Mac, deoarece poate fi manevrat mai mult ca o fereastră și acoperă totul din spatele său, dar puteți chiar să mutați fereastra pentru a-l face să dispară de pe ecran. Această caracteristică este mai mult destinată interogării rapide a unei aplicații deschise în timp ce lucrați cu alta. De exemplu, în timp ce răspundem la un mesaj, putem trage un document în aplicație. Slide Over poate deveni ecranul partajat, dacă se dorește.

Gesturi diferite

În funcție de locul în care trageți a doua aplicație, veți obține rezultate diferite. Dacă trageți o aplicație și o trageți peste alta, accesăm direct funcția Silde Over. Pentru a converti acest lucru într-un ecran partajat, trebuie doar să faceți clic pe fila superioară din partea de sus a panoului.

În versiunea beta curentă, panoul Slide Over apare întotdeauna în dreapta de pe ecran, chiar dacă trageți și plasați aplicația în partea stângă. De asemenea, nu puteți glisa o aplicație din stânga ecranului pentru a o respinge. Puteți face acest lucru numai cu aplicația deschisă în partea dreaptă (și uneori glisați înapoi din partea dreaptă va readuce aplicația respectivă, ca și în iOS iOS 9 și 10).

Pentru a pune a doua aplicație direct în modul ecran partajat, trebuie să fie târâtă în colțul din stânga sau din dreapta, până la final. Fereastra principală se va micșora puțin și va apărea o bară neagră pe partea laterală a ecranului. Atunci trebuie aruncați aplicația pe ea pentru a-l deschide în modul ecran divizat. Spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu Slide Over, aceasta funcționează în toate direcțiile, atât cu aplicația din dreapta, cât și cu cea din stânga.

Adăugați o a treia aplicație

Dacă avem unul dintre noul iPad Pro, o a treia fereastră poate fi adăugată și la mix. Poate că bloguim pe un panou și citim diferite referințe pe Safari în altul ... și vrem să adăugăm o fotografie. În acest caz, de exemplu, am pune Ulysses și Safari în ecran divizat și Am trage Fotografii în partea de sus. Aici trebuie să fim atenți ca aplicația foto să nu „cadă” pe niciunul dintre celelalte două panouri deschise, deoarece în acest caz am înlocui aplicația deschisă cu această a treia aplicație.

Se pare că Apple a dat în cele din urmă un impuls acestor două caracteristici foarte utile pentru utilizatori. Sperăm că continuă să avanseze și să le rafineze și mai mult.


Conținutul articolului respectă principiile noastre de etică editorială. Pentru a raporta o eroare, faceți clic pe aici.

Fii primul care comenteaza

Lasă comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

  1. Responsabil pentru date: Miguel Ángel Gatón
  2. Scopul datelor: Control SPAM, gestionarea comentariilor.
  3. Legitimare: consimțământul dvs.
  4. Comunicarea datelor: datele nu vor fi comunicate terților decât prin obligație legală.
  5. Stocarea datelor: bază de date găzduită de Occentus Networks (UE)
  6. Drepturi: în orice moment vă puteți limita, recupera și șterge informațiile.