Cum funcționează Biblioteca foto partajată în iOS 16

iOS 16 include o noutate pe care o așteptăm de multă vreme: Biblioteca foto partajată. Acum putem partaja toate fotografiile noastre cu alte persoaneși toți pot adăuga sau șterge. Așa este configurat și așa funcționează.

Configurați biblioteca foto partajată

Pentru a configura Biblioteca foto partajată, aveți nevoie fi actualizat la iOS 16.1 pe iPhone sau iPadOS 16 pe iPad. Cei cu care partajați biblioteca dvs. vor trebui să fie actualizați și la aceste versiuni. În cazul macOS aveți nevoie fi actualizat la macOS Ventura. O altă cerință este aceea au fotografiile sincronizate cu iCloud. Nu vă veți putea partaja biblioteca dacă fotografiile nu sunt stocate în cloud-ul Apple. Dacă doriți să utilizați această funcționalitate și nu aveți suficient spațiu în iCloud, va trebui să extindeți spațiul plătind pentru cei 50GB, 200GB sau 2TB și să vă sincronizați fotografiile. Odată ce sunt încărcate pe iCloud, puteți utiliza opțiunea Biblioteca foto partajată.

Setări pentru biblioteca foto partajată

Pe iPhone sau iPad accesați setările dispozitivului, atingeți contul și accesați iCloud> Fotografii. În partea de jos a ecranului veți găsi opțiunea Biblioteca foto partajată. Acolo îl puteți activa și configura cine doriți să aibă acces la el. Îl puteți partaja cu până la 6 persoane în total. Pe Mac trebuie să accesați același meniu în cadrul setărilor aplicației Fotografii, în fila „Biblioteca foto partajată”.

Cum funcționează Biblioteca foto partajată

Puteți partaja Biblioteca foto cu alte cinci persoane pentru a le crea un total de șase persoane cu acces la acea fototecă. Oricine are acces va putea adăuga, șterge și edita fotografii. Ce fotografii le partajați depinde de dvs., poate fi de la toate fotografiile dvs. la doar câteva, este decizia dvs. atunci când configurați Biblioteca foto partajată. Desigur, rețineți că nu puteți avea decât unul. Fotografiile pe care le distribui ocupă spațiu doar în contul iCloud al organizatorului din fototeca

Biblioteca foto partajată iOS 16

După ce ți-ai partajat Biblioteca foto, poți comuta în aplicația Foto dacă vrei să-ți vezi biblioteca personală sau partajată. Puteți continua să adăugați fotografii la cea partajată dacă doriți, puteți chiar să o faceți automat dacă preferați. Ai setările pentru această funcție în cadrul Setărilor iPhone-ului și iPad-ului tău, în secțiunea dedicată aplicației Fotografii. De asemenea, puteți alege în cameră unde doriți să fie salvate fotografiile pe care urmează să le faceți, pentru care trebuie să faceți clic pe pictograma din partea de sus a ecranului cu siluete de oameni. dacă este activat în galben, fotografiile vor merge în fototeca partajată, dacă sunt barate în alb-negru, vor merge în biblioteca personală. În cadrul aplicației Fotografii, puteți muta și imagini dintr-o bibliotecă foto în alta ținând apăsat pe fotografie pentru a afișa meniul contextual.

Apple TV și iCloud.com

Am tot vorbit despre iPhone, iPad și Mac, dar cum rămâne cu Apple TV și iCloud pe web? Deși nu poți configura niciuna dintre aceste funcții pe Apple TV sau iCloud pe web, poți. poti vedea pozele din Biblioteca foto partajată.


Conținutul articolului respectă principiile noastre de etică editorială. Pentru a raporta o eroare, faceți clic pe aici.

Fii primul care comenteaza

Lasă comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

  1. Responsabil pentru date: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Scopul datelor: Control SPAM, gestionarea comentariilor.
  3. Legitimare: consimțământul dvs.
  4. Comunicarea datelor: datele nu vor fi comunicate terților decât prin obligație legală.
  5. Stocarea datelor: bază de date găzduită de Occentus Networks (UE)
  6. Drepturi: în orice moment vă puteți limita, recupera și șterge informațiile.