ڪيئن شيئر ٿيل فوٽو لائبريري iOS 16 ۾ ڪم ڪري ٿي

iOS 16 ۾ هڪ نئين شيءِ شامل آهي جنهن جو اسان گهڻي وقت کان انتظار ڪري رهيا آهيون: شيئر ٿيل فوٽو لائبريري. اسان ھاڻي پنھنجيون سڀئي تصويرون ٻين ماڻھن سان شيئر ڪري سگھون ٿا، ۽ سڀ شامل يا ختم ڪري سگھن ٿا. اهو ڪيئن ٺهرايو ويو آهي ۽ اهو ڪيئن ڪم ڪندو آهي.

شيئر ٿيل فوٽو لائبريري قائم ڪريو

شيئر ٿيل فوٽو لائبريري قائم ڪرڻ لاءِ توھان کي ضرورت آھي توهان جي آئي فون تي iOS 16.1 تي اپڊيٽ ڪيو وڃي يا توهان جي iPad تي iPadOS 16. جن سان توھان پنھنجي لائبرري شيئر ڪندا آھيو انھن کي بہ انھن ورجن کي اپڊيٽ ڪرڻ جي ضرورت پوندي. macOS جي صورت ۾ توھان کي ضرورت آھي macOS Ventura ڏانهن اپڊيٽ ڪيو وڃي. ٻي گهرج اها آهي تصويرون iCloud سان هم وقت ٿيل آهن. توهان پنهنجي لائبريري کي حصيداري ڪرڻ جي قابل نه هوندا جيڪڏهن توهان جون تصويرون ايپل ڪلائوڊ ۾ محفوظ نه آهن. جيڪڏهن توهان هن فنڪشنلٽي کي استعمال ڪرڻ چاهيو ٿا ۽ توهان وٽ iCloud ۾ ڪافي جاء نه آهي، توهان کي 50GB، 200GB يا 2TB لاءِ ادا ڪندي جڳهه کي وڌائڻو پوندو ۽ توهان جي تصويرن کي هم وقت سازي ڪرڻي پوندي. هڪ دفعو اهي iCloud تي اپلوڊ ڪيا ويا آهن توهان استعمال ڪري سگهو ٿا شيئر فوٽو لائبريري اختيار.

شيئر فوٽو لائبريري سيٽنگون

توهان جي آئي فون يا iPad تي ڊوائيس سيٽنگون تائين رسائي ڪريو، توهان جي اڪائونٽ تي ٽيپ ڪريو ۽ رسائي iCloud> فوٽو. اسڪرين جي تري ۾ توهان کي ملندو شيئر فوٽو لائبريري آپشن. اتي توھان ان کي چالو ڪري سگھوٿا ۽ ترتيب ڏيو جنھن کي توھان چاھيو ٿا ان تائين رسائي. توھان ان کي مجموعي طور تي 6 ماڻھن سان حصيداري ڪري سگھو ٿا. Mac تي توهان کي "Shared Photo Library" ٽئب ۾، فوٽوز ايپليڪيشن جي سيٽنگن ۾ ساڳئي مينيو تائين رسائي حاصل ڪرڻ گهرجي.

ڪئين شيئر ٿيل فوٽو لائبريري ڪم ڪري ٿي

توھان شيئر ڪري سگھوٿا فوٽو لائبريري کي ٻين پنجن ماڻھن سان مجموعي طور ڇهه ماڻهو انهي فوٽو لائبريري تائين رسائي سان. ڪو به رسائي سان گڏ فوٽو شامل ڪرڻ، حذف ڪرڻ ۽ ايڊٽ ڪرڻ جي قابل هوندو. توهان ڪهڙيون تصويرون شيئر ڪيون ٿا اهو توهان تي منحصر آهي، اهو توهان جي سڀني تصويرن مان ٿي سگهي ٿو صرف چند، اهو توهان جو فيصلو آهي جڏهن شيئر فوٽو لائبريري کي ترتيب ڏيو. يقينن، ذهن ۾ رکو ته توهان صرف هڪ ئي ڪري سگهو ٿا. تصويرون جيڪي توهان حصيداري ڪندا آهيو صرف آرگنائيزر جي iCloud اڪائونٽ ۾ جاء وٺندو آهي فوٽو لائبريري مان

شيئر ٿيل فوٽو لائبريري iOS 16

هڪ دفعو توهان پنهنجي فوٽو لائبريري کي شيئر ڪيو آهي، توهان فوٽو ايپ ۾ ٽگل ڪري سگهو ٿا ته ڇا توهان پنهنجي ذاتي يا شيئر ڪيل لائبريري ڏسڻ چاهيو ٿا. توهان جاري رکي سگهو ٿا تصويرون شامل ڪرڻ شيئر ڪيل هڪ ۾ جيڪڏهن توهان چاهيو، توهان اهو به ڪري سگهو ٿا خودڪار طريقي سان جيڪڏهن توهان چاهيو. توهان وٽ هن فنڪشن لاءِ سيٽنگون آهن توهان جي آئي فون ۽ آئي پيڊ جي سيٽنگن ۾، سيڪشن ۾ فوٽوز ايپليڪيشن لاءِ وقف ٿيل. توهان ڪئميرا ۾ پڻ چونڊي سگهو ٿا جتي توهان چاهيو ٿا تصويرون جيڪي توهان وٺڻ وارا آهيو محفوظ ٿيڻ لاء، جنهن لاءِ توهان کي ماڻهن جي سلائيٽس سان اسڪرين جي چوٽي تي آئڪن تي ڪلڪ ڪرڻ گهرجي. جيڪڏھن اھو پيلو رنگ ۾ چالو آھي، فوٽو شيئر ٿيل فوٽو لائبريري ڏانھن ويندا، جيڪڏھن اھي ڪارو ۽ اڇا ۾ ڪراس ڪيا ويا آھن، اھي ذاتي لائبريري ڏانھن ويندا. فوٽوز ايپليڪيشن جي اندر، توهان پڻ تصويرن کي هڪ فوٽو لائبريري مان ٻئي ڏانهن منتقل ڪري سگهو ٿا تصوير کي دٻائڻ سان لاڳاپيل مينيو کي آڻڻ لاء.

ايپل ٽي وي ۽ iCloud.com

اسان سڀني سان گڏ iPhone، iPad، ۽ Mac بابت ڳالهائي رهيا آهيون، پر ايپل ٽي وي ۽ ويب تي iCloud بابت ڇا؟ جڏهن ته توهان ويب تي ايپل ٽي وي يا iCloud تي انهن خاصيتن مان ڪا به سيٽ اپ نٿا ​​ڪري سگهو، توهان ڪري سگهو ٿا. توهان تصويرون ڏسي سگهو ٿا شيئر ٿيل فوٽو لائبريري مان.


مضمون جو مواد اسان جي اصولن تي عمل ڪري ٿو ايڊيٽوريل اخلاقيات. غلطي ڪلڪ ڪرڻ جي رپورٽ لاءِ هتي.

تبصرو ڪرڻ جو پهريون

پنهنجي راءِ ڏيو

پنهنجي اي ميل ايڊريس شايع نه ڪيو ويندو. گهري شعبن سان لڳل آهن *

*

*

  1. ڊيٽا لاء ذميوار: AB انٽرنيٽ نيٽ ورڪ 2008 SL
  2. ڊيٽا جو مقصد: ڪنٽرول سپيم ، تبصرو جي انتظام.
  3. سازش: توهان جي رضامندي
  4. ڊيٽا جي ابلاغ: ڊيٽا کي قانوني ذميواري کانسواءِ ٽئين پارٽين تائين رسائي نه ڏني ويندي.
  5. ڊيٽا اسٽوريج: ڊيٽابيس اويسينٽس نيٽورڪ (اي يو) پاران ميزباني ڪيل
  6. حق: ڪنهن به وقت توهان پنهنجي معلومات کي محدود ، ٻيهر ۽ ختم ڪري سگهو ٿا.