Aqara G3 Camera Hub, më e pamundur

Ne analizojmë kamerën e re Aqara G3 Camera Hub, i pajtueshëm me HomeKit Secure Video përveç platformave të tjera, dhe kjo përfshin një urë Zigbee dhe specifikime që janë të vështira për t'u mposhtur.

tipare kryesore

Dhoma e re e Aqara-s përmban një listim i mrekullueshëm i specifikave, si si aparat fotografik, ashtu edhe në funksionalitetet e tjera që na ofron:

 • Përputhshmëria me HomeKit Secure Video
 • E pajtueshme me Amazon Alexa dhe Google Assistant
 • Fusha e shikimit 360º
 • Zigbee 3.0 Hub
 • Emiter infra të kuqe për kontrollin e pajisjes
 • Regjistrim 2K (2304 x 1296 px) (HomeKit i kufizuar në 1080p)
 • Vizioni i natës
 • Regjistrimi në microSD (deri në 128 GB) (nuk përfshihet)
 • Njohja e fytyrës
 • Njohja e gjesteve
 • Sistemi i alarmit
 • Ndjekja e objekteve në lëvizje
 • Lidhje WiFi 2,4 / 5 Ghz
 • Mundësuar nga USB-C (përfshirë)
 • Drita e statusit (gatishmëri, transmetim, çift, njohje gjeste)
 • Modaliteti i privatësisë

Gjëja e parë që bie në sy në këtë aparat është dizajni i saj. Brenda kutisë vjen kamera i mbuluar nga një mëngë silikoni "me veshë" që i jep një dizajn argëtues. Vajza ime e përshkroi atë si shumë "kawaii", diçka që më duhej ta kërkoja në internet dhe që mendoj se, me të vërtetë, e përshkruan mirë dizajnin e kësaj qendre kamerash G3. Nëse ky dizajn nuk ju bind, kjo mbulesë silikoni mund të hiqet, duke lënë një pajisje që më kujton shumë Evën, mikun robot të bardhë të Wall-E.

Në kutinë e kësaj Hub G3 përfshihet kablloja USB-a në USB-C që nevojitet për funksionimin e saj, si dhe përshtatësi i nevojshëm i rrymës. Nuk kemi shumë më tepër, madje as kodin HomeKit. Konfigurimi i kamerës QR në aplikacionin iOS Home printohet në bazën e kamerës, kështu që nuk do ta humbasim kurrë. Nuk përfshihet asnjë mbështetje për ta vendosur atë në mur ose tavan, por filli 1/4 në bazë na lejon të përshtatim çdo mbështetje ose trekëmbësh për një aparat fotografik.

Nëse shikojmë pjesët e ndryshme të kamerës, në pjesën e përparme do të gjejmë lenten kryesore, e cila është çuditërisht jashtë qendrës, duke lënë kështu hapësirë ​​për sensorin e ndriçimit. Dy mikrofona të vendosur në anët e asaj ballore na ofrojnë një cilësi të mirë audio. Kjo pjesë e përparme zhvendoset lart e poshtë për të modifikuar fushën e shikimit të kamerës, dhe gjithashtu kthehet plotësisht në modalitetin "off" duke lënë hapësirë ​​për një slot microSD (deri në 128 GB) për ata që nuk duan të përdorin hapësirën ruajtëse në kamera. re.

Në trup, e vetmja gjë që mund të nxjerrim në pah është një unazë ndriçuese, ngjyra e së cilës ndryshon në varësi të gjendjes së kamerës. Ajo fiket në modalitetin "Disconnection", është blu kur është aktive dhe e kuqe kur regjistron ose dikush po e shikon drejtpërdrejt. Në këtë mënyrë, ata në anën tjetër të kamerës mund të dinë nëse dikush po i shikon. Kjo LED mund të çaktivizohet nga cilësimet e aplikacionit Aqara. Trupi është ai që lejon kamerën të lëvizë nga e majta në të djathtë. në pjesën e pasme kemi altoparlantin, me të cilin mund të krijojmë një bisedë midis njërës anë të kamerës dhe tjetrës, ose të përdorim sistemin e alarmit që na ofron kjo aparat fotografik.

konfiguracion

Procesi i konfigurimit të kamerës është shumë i thjeshtë. Mund të bëhet direkt nga aplikacioni iOS Home, por rekomandohet ta bëni nga aplikacioni Aqara për të përfituar sa më shumë. Përditësimet e firmuerit, kontrolli i lëvizjes së kamerës, zbulimi i gjesteve ... do të bëhen nga aplikacioni Aqara. Gjithsesi, ju zgjidhni metodën e konfigurimit që zgjidhni, është mjaft e thjeshtë, mund ta shihni në videon në fillim të rishikimit.

Nëse kemi vendosur të përdorim aplikacionin Aqara për të shtuar kamerën në rrjetin tonë HomeKit, pasi të përfundojë procesi, ajo do të shtohet tashmë në aplikacionin Home. Megjithatë, ne mund t'i mbajmë të dy aplikacionet të funksionojnë kjo do të thotë se disa funksionalitete do të dublikohenPër shembull, nëse e shkëputim kamerën nga Home, nuk do të mjaftojë ta vendosim në modalitetin "Disconnection", duhet të shkojmë te aplikacioni Aqara për ta fikur dhe më pas do të çaktivizohet plotësisht. Unë personalisht përdor vetëm aplikacionin Home dhe e lë aplikacionin Aqara vetëm për përditësime të firmuerit, por kjo do të varet nga shijet e secilit.

Aqara Home, kontroll total

Për kontrollin total të secilit prej funksioneve të kësaj kamere, ne duhet të përdorim aplikacionin Aqara Home (lidhje) nga të cilat ne mund të shikojmë videot në cilësinë e tyre më të lartë, të lëvizim kamerën për të ndryshuar fushën e shikimit, të vendosim gjestet për të zbuluar, të aktivizojmë zbulimin e kafshëve, njerëzve ... Të gjitha regjistrimet mund të ruhen në kartën microSD dhe ne mund t'i shkarkojmë ato në bobinën tonë. Disa nga funksionet nuk mund të përdoren në të njëjtën kohë, për shembull nuk mund të aktivizojmë njohjen e fytyrës dhe njohjen e gjesteve në të njëjtën kohë, por njohjen e fytyrave, njerëzve, kafshëve dhe lëvizjeve mund ta kemi aktive njëkohësisht. Ai gjithashtu ka njohjen e tingujve jonormalë, diçka e dobishme për shembull për zbulimin e të qarit të foshnjës.

Një veçori interesante është zbulimi i gjesteve. Kamera mund të zbulojë gjeste të tilla si shenja "ok" ose dorën plotësisht të hapur, shenjën e fitores "V" ... dhe të shkaktojë veprime që kemi konfiguruar më parë. Ne mund ta konfigurojmë këtë zbulim në mënyrë që të aktivizohet vetëm nëse identifikohet fytyra që zbulon, ose mund të vendosim edhe nëse gjestet janë me njërën dorë apo me të dyja. Për të ardhur keq është që këto automatizime që mund të ekzekutoni duhet të jenë gjithmonë nga brenda aplikacionit, nuk mund të aktivizoni një mjedis HomeKit me një gjest. Veprime të tjera që shkojnë në mënyrë të pavarur në Home janë zbulimi i fytyrës ose përdorimi si një telekomandë infra të kuqe. Nëse kombinoni gjestet me funksionin infra të kuqe, mund të kontrolloni kondicionerin ose televizorin me kamerën dhe dorën tuaj.

Meriton përmendje të veçantë edhe sistemi i alarmit që mund të krijojmë me kamerën. Sigurisht, funksionon me HomeKit, ne mund të vendosim 4 mënyra të ndryshme (në shtëpi, larg shtëpisë, natën dhe jashtë), por Mund të lidhim vetëm aksesorët Aqara për të aktivizuar alarmin (sensorët e lëvizjes, sensorët e dyerve, etj.) dhe gjithçka duhet të konfigurohet nga aplikacioni Aqara, megjithëse mund ta kontrollojmë nga HomeKit. Kjo do të jetë një temë që do të diskutojmë në një video të dedikuar posaçërisht për të.

Shtëpi, vetëm gjërat thelbësore.

Një nga karakteristikat e HomeKit është se të gjithë aksesorët e përputhshëm, pavarësisht nga marka që janë, përputhen me funksionalitete pothuajse identike. Kjo është përgjithësisht e mirë, sepse nëse blini një detektor lëvizjeje, çfarëdo marke të jetë, ju e dini se si do të funksionojë, dhe e njëjta gjë vlen edhe për një aparat fotografik. Por në këtë rast është keq për blerësin e kësaj qendre kamerash G3, sepse humbasim përfitimet. HomeKit nuk parashikon cilësi më të lartë se 1080p, as lëvizje të kamerës, as njohje të gjesteve ... ndaj duhet të mjaftohemi me veçoritë e HomeKit Secure Video, të cilat nuk janë të pakta, por janë shumë të orientuara drejt mbikëqyrjes video pa më shumë shtesë.

Duke shtuar kamerën në aplikacionin Home, në fakt do të shtojmë 3 aksesorë: kamerën, sensorin e lëvizjes dhe sistemin e sigurisë. Kamera ka të gjitha funksionalitetet e përputhshme me HomeKit Secure Video, që do të thotë se ne i kemi Njoftimet inteligjente sipas vendndodhjes sonë, gjendje të ndryshme regjistrimi në varësi të faktit nëse jemi në shtëpi apo jo, njohja e fytyrës, regjistrimi në iCloud, njohja e njerëzve, kafshëve dhe automjeteve, si dhe paketat që dërgohen në derën e shtëpisë, vizioni natën, mundësia e shikimit të videove nga cloud deri në dhjetë ditët e mëparshme, PiP dhe aplikacionet për iPhone, Apple Watch, iPad, Mac dhe Apple TV.

E gjithë kjo është falas për sa kohë që ju keni kontraktuar hapësirën ruajtëse të iCloud. Me 50 Gb mund të shtoni një aparat fotografik, me 200 Gb deri në pesë kamera dhe nëse keni 2 Tb numri i kamerave është i pakufizuar. Janë funksione shumë të avancuara që përgjithësisht kanë një kosto të konsiderueshme mujore dhe me HomeKit Secure Video është “falas”. Është e rëndësishme të mbani mend këtë videot që ruhen në iCloud nuk zënë hapësirë ​​në llogarinë tuaj, dhe se pas 10 ditësh ato fshihen. Mund t'i shkarkoni në bobinën tuaj sa herë të dëshironi.

Mendimi i redaktorit

Kamera Aqara G3 Camera Hub është padyshim një nga më të kompletuarat në treg. Me cilësi video 2K, funksion Hub për pajisje të tjera Aqara, sistem alarmi, motorizim, njohje gjestesh, emetues infra të kuqe ... Nuk do të gjeni në treg një aparat tjetër të ngjashëm. Edhe pse për këtë duhet të përdorni aplikacionin Aqara, duke pasur parasysh kufizimet e HomeKit me këtë lloj pajisjeje. Çmimi i tij është 155 € në Amazon (lidhje) e vendos atë në kamerat TOP të pajtueshme me HomeKit, duke qenë shumë më superior se modelet e tjera nga prodhues të tjerë me performancë më të ulët.

Qendra e kamerës G3
 • Vlerësimi i redaktorit
 • Vlerësim 4.5 yje
155
 • 80%

 • Dizajn
  Redaktori: 90%
 • funksionet
  Redaktori: 100%
 • Ngarje
  Redaktori: 90%
 • Cilesia e cmimit
  Redaktori: 90%

rekuizitë

 • Shikim 360º (i motorizuar)
 • Në përputhje me HomeKit, Alexa dhe "Asistentin e Google"
 • ruajtja SD
 • Njohja e fytyrave dhe gjesteve
 • Hub për pajisjet Aqara

Contras

 • Karakteristika të kufizuara në. HomeKit

rekuizitë

 • Shikim 360º (i motorizuar)
 • Në përputhje me HomeKit, Alexa dhe "Asistentin e Google"
 • ruajtja SD
 • Njohja e fytyrave dhe gjesteve
 • Hub për pajisjet Aqara

Contras

 • Karakteristika të kufizuara në. HomeKit

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet Networks 2008 SL
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.