Kalibroni baterinë e iPhone

Si të kalibroni baterinë e iPhone

Ti e di kalibroni baterinë e iPhone? Bateria e pajisjeve është ende sot e keqja endemike e telefonave inteligjentë së bashku me të tjerët Rrëzohet iPhone. Me gjithë atë teknologji që ka avancuar, telefonat tanë inteligjentë vazhdojnë të integrojnë një bateri që mezi zgjat një ditë, pavarësisht nga fakti që në kohët e fundit menaxhimi i baterisë në sistemet më të fundit operative është përmirësuar shumë. Përparimet e vetme që gjejmë në fushën e baterive për pajisjet mobile janë të lidhura me karikimin e baterive. Prodhuesit përpiqen të lejojnë që pajisjet tona të karikohen sa më shpejt që të jetë e mundur në kohën më të shkurtër.

Disa muaj më parë, Xiaomi prezantoi një bateri që së bashku me një karikues të veçantë, lejohet të karikojë 80% të kapacitetit të baterisë në vetëm 10 minuta. Samsung nga ana e saj po punon për bateri fleksibël që do të ishin të dobishme në projektet e ardhshme që ka në mendje në lidhje me pajisjet fleksibël. Por asgjë nuk lidhet me jetën e baterisë dhe zgjerueshmërinë e saj.

Diagrami i Karikimit të Baterisë në iPhone

Kur bëhet fjalë për rimbushjen e iPhone-it tonë, 80% e parë e baterisë karikohet shpejt në mënyrë që të na ofrojë mundësinë e përdorimit të saj të shpejtë. Nga ana tjetër, kur tejkalon 80%, ngadalëson ngarkimin e baterisë për ta mbrojtur atë dhe kështu zgjat jetën e baterisë. Kur bateria jonë arrin një numër të caktuar ciklesh, midis 700 dhe 1000, ne duhet të fillojmë të mendojmë për kalibrimin e baterisë iPhone më shpesh sesa normalja në mënyrë që të zgjasim jetën e baterisë dhe në mënyrë që përdorimi i baterisë nga sistemi operativ të jetë më efikas .

Simptomat e para tregohen kur pajisja jonë fillon të fiket kur ka akoma bateri, bazuar në përqindjen e treguar në krye. Kjo është kur ne duhet të vazhdojmë ta kalibrojmë atë në mënyrë që pajisja të dijë me siguri se kur është ngarkuar bateria dhe kur i mbetet 1%, për të parandaluar që ajo të fiket para kohe.

Ciklet e baterisë

Siç mund ta lexojmë në faqen e internetit të Apple, çdo cikël karikimi, njësia matëse e baterive nuk përfaqëson një karikim të plotë në 100% të baterisë por krejt e kundërta. Sa herë që shkarkojmë plotësisht baterinë e pajisjes sonë, një cikël karikimi ka përfunduar. Nëse ne përdorim 75% të baterisë tonë një ditë dhe e karikojmë pajisjen ditën tjetër, ne nuk kemi përfunduar një cikël por vetëm 75%. Nëse të nesërmen përdorim 25% të baterisë, do të kemi përfunduar një cikël të plotë të baterisë.

Nëse iPhone juaj ka nevojë për një zëvendësim të baterisë dhe kalibrimi i tij nuk është i mjaftueshëm, mundeni merrni zëvendësimin e baterisë tuaj nga kjo lidhje.

Për të kalibruar baterinë e iPhone do të duhet ta bëjmë mundësisht gjatë një fundjave në të cilën nuk duhet të planifikojmë të dalim pasi që kërkon disa hapa të thjeshtë që na marrin disa orë. Ose hiqni kartën SIM dhe përdorni atë në një pajisje tjetër ndërsa bateria e iPhone tonë po kalibrohet në mënyrë korrekte.

Si të kalibroni baterinë e iPhone

Bateri e kalibruar

 • Para së gjithash ne duhet karikoni baterinë e pajisjes sonë në 100%.
 • Pasi karikohet 100% ne e shkëputim atë nga karikuesi dhe përdorim normal pajisjen. Nëse duam ta harxhojmë baterinë duke luajtur ose shikuar filma është saktësisht e njëjta gjë, e rëndësishme është që iPhone të harxhojë baterinë.
 • Kur bateria po mbaron, domethënë arrin 1%, ne vazhdojmë të përdorim celularin në mënyrë të rregullt deri në më në fund fikuni.
 • Pasi të fikemi, e lëmë ashtu pa e lidhur me rrjetin për ta karikuar. Veryshtë shumë e rëndësishme të lini pajisjen plotësisht pa bateri ndërmjet gjashtë dhe tetë orë.
 • Pasi të ketë kaluar periudha e përcaktuar, midis gjashtë dhe tetë orëve, ne do të vazhdojmë të rilidhim karikuesin në iPhone tonë në mënyrë që ai të fillojë të karikohet. Këtë herë duhet mbajeni ngarkuesin të lidhur për gjashtë deri në tetë orë, që pajisja të marrë një matje të vërtetë të statusit të baterisë.
 • Veryshtë shumë e rëndësishme që gjatë gjithë këtij procesi, le të mos e prekim fare pajisjen, kështu që opsioni më i mirë është ta lini atë në modalitetin e aeroplanit, kështu që nuk do të tundohemi t'i përgjigjemi një telefonate ose WhatsApp.
 • Pasi të kenë kaluar gjashtë ose tetë orë, ne do të vazhdojmë të shkëputni pajisjen nga rrjeti dhe rifilloni atë. Për të rindezur pajisjen do të duhet të shtypim dhe mbajmë së bashku butonin Gjumë dhe Fillim për disa sekonda derisa të shfaqet logoja e mollës.

Sapo të ketë mbaruar i gjithë ky proces, funksionimi i baterisë së pajisjes sonë duhet të përmirësohet shumë në krahasim me mënyrën si ishte duke punuar deri më tani, në mënyrë që do të duhet më shumë kohë për të shkuar nga 100% në 99% dhe 1% derisa bateria të fiket plotësisht. Nga ky moment, duke qenë një problem i softuerit, iPhone ynë do të njohë në mënyrë të përsosur gjendjen e baterisë.

Apple Store

Nëse, nga ana tjetër, bateria e pajisjes sonë vazhdon të na japë probleme me kohëzgjatjen ose çaktivizohet papritmas kur akoma tregon se ka mjaft bateri, opsioni më i mirë do të jetë për kalojnë nëpër shërbimin teknik Apple të ndryshojë baterinë për një zyrtare.

Ne gjithashtu mund të shkojmë në një nga më të ndryshmet shërbime jozyrtare për të ndryshuar baterinë por nuk rekomandohet. Ashtu si shërbimet teknike jozyrtare që na lejojnë të zëvendësojmë ekranin e iPhone tonë, përbërësit e këtyre shërbimeve nuk janë ato origjinale, kështu që funksionimi i tyre mund të lë shumë për të dëshiruar. Ka raste kur është e preferueshme të ndryshoni ekranin dhe baterinë direkt në Apple edhe nëse është pak më e shtrenjtë, sesa të përpiqeni të na kurseni ca para dhe më në fund duhet të vizitoni më në fund një dyqan Apple për të zgjidhur problemin.

Çmimi për të ndryshuar baterinë e çdo modeli iPhone direkt në një dyqan Apple është 79 euro. Në dyqanet e ndryshme që na ofrojnë të ndryshojmë baterinë pa qenë një shërbim teknik zyrtar i Apple, shakaja mund të na kushtojë midis 40 dhe 60 euro. Në të vërtetë nuk ia vlen dhe më shumë duke ditur rrezikun që kemi përpara duke ditur se nuk është një bateri origjinale e Apple.

Këshilla për të zvogëluar konsumin e baterisë iPhone

Lidhjet Wi-Fi, Bluetooth dhe vendndodhja

Busulla e iPhone 6s

Në versionet e para të iOS, gjithmonë duhet të kemi kujdes për çaktivizimin e lidhjes Bluetooth, Wi-Fi dhe lidhjen e të dhënave nëse dëshironim të mund ta mbyllnim ditën me bateri, por për ca kohë tani, me përmirësimet e iOS 9 në menaxhimin e baterisë, çaktivizimi i këtyre lidhjeve nuk paraqet një rritje thelbësore në kohëzgjatjen e pajisjes sonë, kështu që nuk është e nevojshme t'i çaktivizoni ato vazhdimisht. Për më tepër, modelet e fundit përdorin tashmë versionin 4.0 të Bluetooth që konsumon shumë pak bateri dhe është i aftë të mbështesë një pajisje të lidhur pa probleme gjatë gjithë ditës, siç është Apple Watch.

E njëjta gjë ndodh me vendndodhjen e pajisjes. Në qoftë se nuk po përdorim një aplikacion që kërkon përdorimin e vazhdueshëm të lokalizimit, të gjitha aplikacionet ata e përdorin atë vetëm kur është e nevojshme, pa supozuar një konsum të lartë të baterisë.

Përditësimet në sfond

Përditësimet e sfondit të IOS

Një nga funksionet e reja që mund të ndikojë në jetën e baterisë, në varësi të numrit të aplikacioneve që kemi instaluar, janë aplikacionet në sfond, kështu që ky opsion rekomandohet gjithmonë për ta çaktivizuar atëNdërsa kontrollon për një azhurnim të ri, fillon automatikisht ta shkarkojë për sa kohë që është në një lidhje Wi-Fi.

Të dhëna celulare

Të dhëna celulare në iPhone

Të dhënat celulare janë një nga shpenzimet më të mëdha të përditshme të pajisjes sonë. Mbani në mend se iPhone ynë vazhdimisht kërkon antena për t'u lidhur dhe përdorimi i të dhënave ka një ndikim të madh në baterinë. Thjesht duhet të bëni provën me pajisjen tuaj dhe të çaktivizoni të dhënat për një ditë, varësisht vetëm nga lidhjet Wi-Fi që ju rrethojnë. Ju do të shihni se në varësi të përdorimit që bëni, bateria e pajisjes suaj mund të zgjasë disa ditë pa probleme.

Aplikacionet e postës

Posta e IOS

Aplikimet për postë zakonisht janë gjithashtu një pjesë e rëndësishme e konsumit të pajisjes sonë, kështu që sa herë që është e mundur rekomandohet çaktivizoni njoftimet e shtytjes përveç krijimit të kohës së kontrollit me hapësirë ​​më të gjerë në kohën e mundshme.

Përdorni karikues jozyrtarë

Mbushës iPhone

Në çdo dyqan kompjuterash mund të gjejmë një karikues të pajtueshëm me iPhone-in tonë, për rekord nuk po flas për imitime kineze. Padyshim që Apple preferon që të shpenzoni 30 euro në karikuesin zyrtar por funksioni kryhet saktësisht në të njëjtën mënyrë. Edhe pse karikuesit nuk kanë të njëjtën amperage, pajisjet mobile janë gjëja për të bërë. aq i zgjuar sa të dijë se cila është energjia maksimale që mund të mbështesë duke kufizuar konsumin tuaj dhe duke minimizuar rrezikun në zero

Mos i mbyll aplikacionet

Mbyllni aplikacionet e iPhone

Pavarësisht besimit të popullarizuar se mbyllja e aplikacioneve në sfond do të na lejojë të lirojmë kujtesën dhe ta bëjmë pajisjen tonë të funksionojë në mënyrë më efikase, ka kaluar një kohë e gjatë që prej që u tregua e gabuar. Nëse pajisja jonë i mban të hapura aplikacionet, kjo ndodh sepse e di që herët a vonë do t'i përdorim, përndryshe, kur i kemi përdorur për një kohë, sistemi i mbyll automatikisht. Nëse i përkushtohemi mbylljes së aplikacioneve në sfond, sistemi do t'i rihapë ato përsëri me konsumin pasues të baterisë që kjo sjell, duke ulur jetën e baterisë sonë.

Bëni kujdes me temperaturat

iPhone mbinxehet

Ndryshimet e papritura të temperaturës, mund të ndikojnë në funksionimin e pajisjes sonë, pasi ato ndikojnë drejtpërdrejt në baterinë e së njëjtës. Si rregull i përgjithshëm, ne gjithmonë e përdorim iPhone-in tonë në temperaturat e rekomanduara nga prodhuesi, por ndonjëherë, sidomos në verë, duhet të kemi kujdes që ta përdorim pajisjen direkt në diell. E njëjta gjë ndodh nëse përdorim pajisjen në temperatura nën zero, veçanërisht në dimër, për periudha të gjata kohore.

Ndryshimet e papritura të temperaturës, nga rruga deri te e vetmja ose disa gradë nën zero, për të cilat gjejmë brenda një dhome mund të ndikojnë dhe madje të dëmtojnë baterinë tonë. Për fat të mirë iPhone tonë ka një mekanizëm sigurie që fik pajisjen nëse janë në temperatura të pa lejuara nga prodhuesi, për të mbrojtur përbërësit e brendshëm të së njëjtës, si dhe baterinë.

Tani që dini të kalibroni baterinë e iPhone, shpresojmë të ndiqni procedurën që kemi shpjeguar në mënyrë që autonomia e telefonit Apple të kthehet në vlerat normale dhe kështu të përfitoni nga kapaciteti i plotë i baterisë. Nëse ka arritur fundin e jetës së tij të dobishme dhe kalibrimi nuk funksionon, mund të jetë koha për të blerë një bateri zëvendësuese.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

81 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet Networks 2008 SL
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   eoi dijo

  Mund të jetë kështu,
  Unë vij nga android, kam blerë iphone 1 javë më parë

  por e kuptova që shkarkimi i më shumë se 15% të baterive të litiumit ishte i keq në planin afatgjatë

  1.    dani dijo

   Theshtë gjëja më absurde që kam dëgjuar ndonjëherë.

   1.    Tomi dijo

    Nuk është absurde, në këtë lloj baterie rekomandohet të mos i rraskapitni ato plotësisht shumë shpesh:

    http://www.hardmaniacos.com/lo-verdad-sobre-las-baterias-li-ion-litio/

    1.    Luis dijo

     Në të njëjtën lidhje tuaj thotë të njëjtën gjë që ky lajm XD LEXONI MIR that që ju duhet ta lini të shkarkohet dhe pastaj ta ngarkoni plotësisht për të kalibruar dhe jo gjithmonë ta bëni atë !! -_- '

     1.    Santiago dijo

      Sa shpesh duhet të kryhet kalibrimi i baterisë?

   2.    uff dijo

    Shtë e qartë që lëviz vetëm për modën

 2.   henri dijo

  Ashtë për të ardhur keq që me kalimin e kohës autonomia e iphone bie aq shumë, ata duhet të rrisin kohëzgjatjen shumë më shumë në tjetrën

  1.    uff dijo

   që e karikoni çdo 3 orë?

  2.    Luis dijo

   Autonomia e baterisë së një telefoni dhe unë nuk them iPhone nëse jo telefoni në përgjithësi është që pas 2-3 vjetësh filloni të vëreni një rënie dhe në 4-5 vjet është kur bateria mund të fillojë të bëjë kërdi në fikje befas ose zgjas 30 min jetëgjatësi të baterisë. Nëse në më pak se 2 vjet keni vërejtur se është ekzagjeruar më keq se më parë, është se mbase po e përdorni shumë. Sepse kur flas për 2-3 vjet kam parasysh një karikim në ditë, nëse bën më shumë është normale që të zvogëlohet pasi që nëse nuk gaboj një bateri ka një karikim prej 800 ciklesh më shumë ose më pak.

 3.   Jezu dijo

  Unë pres që iPhone im të fiket por… A duhet të fiket plotësisht? Kjo është, pasi të kalosh ato 6-7 orë pushim me celularin e shkarkuar ka akoma bateri në iPhone e cila tregohet me ikonën e një baterie të shkarkuar në ekranin e iPhone, a duhet të pres që ajo të zhduket nga ekrani ikona e baterisë? Apo vetëm pasi keni kaluar ato 6 orë, a është e mjaftueshme?

  1.    Albertito dijo

   Kur iphone fiket nga bateria, ASGJ NUK DAL në ekran, nga atje lëreni gjashtë e tetë orë ...

  2.    beto morale dijo

   Ju duhet të prisni që iPhone juaj të fiket për shkak të mungesës së baterisë, pasi kjo të ketë ndodhur, duhet ta lini ashtu për rreth 6 orë (në Mac, mjafton 5) mundësisht natën në mënyrë që të përfitoni nga nata juaj dhe fle mirë të paktën një herë në muaj hehe, ditën tjetër pasi të ketë ndodhur kjo kohë, ti e çon atë në punë ose në ESC, dhe e lidh atë me AC dhe e lini të karikohet për rreth 6 orë më shumë, (teorikisht duhet të largoheni u lidh për dy orë të tjera pasi ndryshimi i treguesit në 100% por një herë tjetër asgjë nuk ndodh). Rekomandohet që pas kalibrimit ta lini të zbrazet përsëri në 0%, të fiket, të prisni 1 orë dhe më pas ta ringarkoni dhe pastaj t'i jepni përdorimin "normal" që i jepni. Për atë që jeni më të orientuar, shikoni në seksionin e mbështetjes, në portalin Apple. Përshëndetje shpresoj se ju kam ndihmuar.

  3.    miguelcanijo dijo

   Kam të njëjtin dyshim, pasi që pasi të jetë fikur vetë, nëse shtyp butonin e kyçjes, marr ikonën e baterisë me kabllo. Në fakt, një herë e kam ndezur edhe telefonin, kam kërkuar pinin dhe e kam fikur përsëri.

  4.    Firence dijo

   Pas gati 24 orësh pushim, iphone 4 vazhdon të tregojë ekranin e ulët të baterisë, nuk e di nëse duhet të pres më shumë, është numri im kryesor ... Sa kohë duhet të fiket plotësisht mund të jetë një shenjë e mirë? Maksimumi që zgjat është 4 orë 20 minuta afërsisht.
   të fala

   1.    Firence dijo

    Unë bëj Rivendosjen e Vështirë në vazhdimësi dhe bastardi vazhdon të tregojë ekranin e lumtur të baterisë së shkarkuar, kjo tashmë është pak xhami ... kjo bateri është e pafund, nuk mund ta kuptoj se si janë rraskapitur tuajat në 6 ose 8 orë .. .

    1.    mollë dijo

     Ajo që ndodh është që iPhone 4 nuk ka aq burime sa iPhone 4s ose 5, dhe kjo është arsyeja pse bateria është më e qëndrueshme, në të njëjtën mollë kur e blini ju thonë që 4 zgjat shumë më shumë baterinë sesa të tjerët për aplikacionet dhe burimet që përdorin iphone e mëposhtëm kërkojnë më shumë konsum të baterisë

 4.   Albertito dijo

  E bëj herë pas here dhe e vërteta është se tregon shumë në kohëzgjatje

 5.   Peter dijo

  Problemi është se lënia e lëvizshme e telefonit për 8 orë është diçka e parealizueshme, më duhet në 24 × 7

 6.   adal.javierxx dijo

  6 ose 8 orë pushim, karikimi 6 ose 8 orë është 12 ose 16 orë pa përdorur iphone tim (unë zakonisht përdor 24/7… uhmmm… Do ta mendoj

 7.   erer dijo

  Ka kaluar një kohë e gjatë që kur lloji i baterive të lëvizshme NUK rekomandohet t'i shkarkoni ato plotësisht ... zvogëlon jetën e dobishme duke bërë atë ... ndoshta do të ishte mirë të mësoni pak para se të shkruani këto marrëzi ... ne vazhdoni të jetoni në epokën prehistorike të baterive ...

  ka aplikacione për t’i kalibruar ato pa qenë nevoja të bëni këtë proces të denjë për kohën e nokia 3310 ...

  Kursyesi i baterisë është një aplikacion shumë i mirë falas që kryen kalibrimin e ngarkesës

  1.    gnzl dijo

   Gomar Bëni një herë në muaj?

   Rezultatet janë të shkëlqyera

  2.    BoNe dijo

   Burradas është ajo që ju po thoni, është pikërisht e kundërta. Për një kohë të gjatë, bateritë nuk kanë atë efekt memorie që kishin më parë dhe zgjasin më shumë me një përdorim të kalibrimit herë pas here

   1.    Xaf dijo

    Nuk është një çështje "efekt kujtese", është një gjë që quhet thellësia e shkarkimit të baterisë. Të gjitha bateritë kanë një nivel në të cilin nëse shkarkoni përtej kësaj, ju dëmtoni baterinë.

   2.    Claptrap dijo

    Ju po ngatërroni "efektin e kujtesës" me atë që është kalibrimi, ato janë gjëra të ndryshme.

  3.    vorax81 dijo

   Ai / ajo foli listën @. LOL

   Shikoni shëtitjet në Wikipedia:

   Kohëzgjatja mesatare: varet nga sasia e ngarkesës që ata ruajnë,
   pa marrë parasysh përdorimin e tij. Ata kanë një jetë të dobishme prej rreth 3 vjet ose më shumë
   nëse ato ruhen në 40% të ngarkesës së tyre maksimale (në të vërtetë, ndonjë)
   bateri, pavarësisht nga teknologjia, nëse ruhet pa ngarkesë
   përkeqësohet. Vetëm mos harroni procesin e sulfatimit që ka ndodhur
   në bateritë e vjetra zink-karbon kur ato ruheshin
   shkarkuar plotësisht).

   Në rast se do ta lexoni në lehtësinë tuaj, do të thotë që nëse i lini për një kohë të gjatë pa përdorim me një ngarkesë më pak se 40% ato mund të dëmtohen.

   Duke cituar një «erer» të caktuar: «mbase do të ishte mirë të informoheni pak para se të shkruani këto marrëzira»

  4.    beto morale dijo

   Nëse hidhni një vështrim në seksionin e mbështetjes së Apple, do të gjeni artikuj ku ata e rekomandojnë këtë proces të paktën një herë në muaj, qoftë për Iphone, Mac, Ipad, etj. Do të ishte e nevojshme të informoheni pak para se të siguroni diçka.

  5.    Luis dijo

   Pra, është më mirë të besosh atë që thotë një Aplikacion? Dhe nëse Aplikacioni do t'ju thoshte që duhet të bëni atë që thonë më lart, atëherë do ta dëgjonit?

   Njerëz të manipulueshëm.

 8.   vorax81 dijo

  Kuriozitet pa kuptim, sa zgjat bateria e 5? Përdorimi i whatsapp dhe Fb normal, pa telefonuar gjithë ditën.

 9.   Imazhi i mbajtësit të vendosjes së Jose Bolado Guerrero dijo

  Meqenëse bleva iPhone 5s më zgjat gjithë ditën .. Me përdorimin e whatsapp .. Facebook .. Lojërat .. Etj Llogarit që çdo gjysmë ore po e prek atë.

  1.    Ivan dijo

   Pajtohem plotësisht, unë isha shumë i zemëruar sepse si gjithmonë ata Apple ngrenë mAh në bateritë e tyre pak për më shumë vite që kalojnë në pajisjet e tyre, siç bënë nga 4 në 4S dhe përkatësisht nga 5 në 5S. Sidoqoftë, mendoj se pavarësisht se janë të vërtetë se Apple janë fajde të pastër me shumicën e pajisjeve të tyre, këtë herë ata kanë bërë një punë të patëmetë me iOS 7 dhe procesorin e ri 64-bit, unë jam shumë i kënaqur me këtë iPhone 5S të ri që tani nëse ju shihni ndryshimin në përdorimin e burimeve duke e bërë baterinë të qëndrueshme për një ditë të plotë me përdorim të moderuar dhe të paktën 12 orë me përdorim të tepruar. +10.

   Sa i përket kalibrimit të baterisë, është relativ ... Por, në përgjithësi, më ka funksionuar, vetëm se kur bateria ka qenë të paktën një vit e gjysmë, kjo nuk funksionon më, por mos harroni se një vit dhe një gjysmë ose Dy më të mirat tashmë është një kohë e matur për të zëvendësuar një bateri në një celular që e kemi përdorur aq shumë në rast se akoma nuk duam ta zëvendësojmë atë ose nuk kemi burime për ta bërë këtë.

   Përshëndetje.

  2.    mollëza dijo

   Unë gjithashtu bleva një iPhone 5s dhe duke i dhënë të njëjtin përdorim si i yti, madje nuk më arrin në mesditë

   1.    Imazhi i mbajtësit të vendosjes së Jose Bolado Guerrero dijo

    Epo, ose duhet të shikoni cilësimet ... siç janë azhurnimet automatike ... njoftimet për postë ose lojëra nëse nuk e përdorni, çaktivizoni atë si dhe vendndodhjen e gjithçkaje që nuk përdorni të çaktivizuar dhe mbi të gjitha afër aplikacioni për shumë detyra ... sepse 10 minutat e para qëndrojnë në sfond dhe konsumojnë dhe nëse rregulloni pak disa cilësime nuk zgjidhet .. çojeni në mollë sepse disa janë me defekt .. shikoni nëse jo këtë faqe: http://m.applesfera.com/iphone/apple-confirma-problemas-con-la-bateria-de-algunos-iphone-5s-a-causa-de-un-error-de-fabricacion

   2.    Imazhi i mbajtësit të vendndodhjes së Sebastian Vargas dijo

    Epo, unë kam një 5s dhe e riktheva atë (vetëm konfigurimin) dhe diçka që vura re se ajo shkarkoi baterinë (zgjati rreth 7 orë) Siri e shkarkon atë shumë kur rivendos masat e konfigurimit nga 12 në 14 orë duke i dhënë asaj vazhdueshëm përdorni luajtjen, dëgjimin e muzikës, whatsapp, facebook, etj.

 10.   Jezu dijo

  Unë zakonisht nuk e ngarkoj atë në maksimum dhe as nuk e lë te «0», por po e ngarkoj më pak ose më shumë sipas nevojës ose përdorimit që do t'i jap. Detajet e mia janë:
  Përdorni: 21 orë, 52 minuta.
  Në pushim: 3 ditë, 2 orë.

  1.    Luis dijo

   A e përdorni atë vetëm për email? Për shkak se unë përdor 21:XNUMX me përdorim normal të WhatsApp, Twitter dhe FB, është normale të azhurnohem.

 11.   Zëri i njerëzve ... dijo

  Kaq shumë dime dhe direte bleva një bateri të jashtme dhe lëndë fikse ...

 12.   Mauro dijo

  Gjithmonë kam menduar se ideali është që të pres telefonin të fiket për shkak të karikimit të ulët çdo ditë dhe pastaj ta karikoj atë në 100% dhe ta shkëput atë pas gjysmë ore. Whatshtë ajo që bëj gjithmonë dhe nuk kam një jetëgjatësi të mirë të baterisë, pordhë në 12 orë. Mendoj se problemi vjen sepse sa herë që e karikoj e përdor dhe bateria nxehet, kjo e bën atë shumë keq, por shumë herë më duhet ta përdor.

  Ajo që është e sigurt është se lënia e baterisë duke u ngarkuar tërë natën është e keqe për të pasi është e ngarkuar shumë, kështu që ideali është ta shkëputni atë pas gjysmë ore karikimi të plotë. Nëse e keni vërejtur ndonjëherë, në shumë telefona celularë android ju tregon që të shkëputeni sapo të karikohet për t'u kujdesur për baterinë.

  1.    Luis dijo

   Mendoj se kam humbur ... por këtu po flasim për iPhone apo Android? Për vite, të dy iPhone dhe Mac kanë një teknologji për të mbrojtur bateritë dhe edhe nëse e lini të karikohet për 2 ditë të tëra, asgjë nuk ndodh sepse iPhone do të mbrojë baterinë.

   Që një celular nxehet ndërsa e përdorni është gjëja më normale në botë, disa do t'ju thonë se nuk nxehet dhe të tjerët do të thonë se digjet, gjithçka është vlerësim, por ajo që është e qartë është se ndërsa ngarkon një një numër i caktuar patate të skuqura që po punon dhe nëse e përdorni, ato patate të skuqura shumëzohen, atëherë është normale që të nxehet pasi po punon dy herë më shumë.

   Së fundmi, jini të lumtur !! Çfarë është ta shkëputësh atë në 30m nga ngarkesa e plotë? Shkoni shkoni të pini një kafe ose një darkë të qetë se asgjë nuk do të ndodhë me iPhone tuaj.

   1.    Mauro dijo

    Vendosa shembullin e android sepse mendova se kjo ndodhi në të gjithë telefonat celularë pasi që është i njëjti lloj i baterive.
    Unë gjithashtu nuk jam aq në pritje për ta shkëputur kur ngarkesa është e plotë. Rreth orës 7 të pasdites ajo tashmë po mbaron, kështu që unë e lidh atë dhe para se të shkoj për të fjetur është tashmë i ngarkuar dhe unë e shkëput atë, është një rutinë. Dhe po, është normale që të nxehet nëse e përdor gjatë karikimit, por kjo është e keqe për baterinë.
    Po mendoj të blej 5s, bateria është pak më e madhe, por falë bashkëvepruesit M7 duket se do të zgjasë shumë më gjatë.

 13.   Juanka dijo

  Epo, unë kam qenë me iPhone 4GS tim për 3 vjet dhe kurrë nuk kam kalibruar baterinë. Dhe zgjat si dita e parë! E vetmja pjesë që më dha telashe ishte kamera, të cilën e bleva në Ebay me mjetet për ta ndryshuar! Punon si një sharm! 😄

  1.    Juanka dijo

   (Kamera juaj me të cilën erdhi nga fabrika u dëmtua dhe unë e zëvendësova atë me një tjetër që bleva në Ebay) tani është e mrekullueshme dhe gjithçka po funksionon! 😄

 14.   aaaaalex0180 dijo

  Uhhhh me iPhone tim 4 shkon nga 100% ne 99% ne 30 sekonda dhe fiket me 7% xD… Nuk e di, por pasi lexova botimin, dicka me thote qe i duhet nje kalibrim haha, faleminderit shume Gonzalo !!

 15.   Hoze Manuel dijo

  Kjo është një gënjeshtër e ndyrë, as mos e provoni, kohë e humbur zotërinj.
  Unë e bëra atë nga dje në sot (saktësisht siç ishte shkruar më sipër, orë të sakta) dhe bateria ka të njëjtën sjellje.
  Çfarë pëlhure gonzalo për të qëndruar kështu me njerëzit.

  1.    gnzl dijo

   Ju ftoj të kontrolloni se si, përveç meje, rekomandohet edhe nga vetë Apple në faqen e saj të internetit

   1.    iponemac dijo

    Ata mund ta rekomandojnë, por nuk funksionon! Të paktën në rastin tim. 3 iPhone të ndryshëm.

 16.   albertoglezc dijo

  Nuk mund ta shoh fare ... Lloji i baterive që bartin celularët sot janë LiPo (Lime polimere) dhe pikërisht një nga gjërat që i prek më shumë është shkarkimi i thellë i baktereve, kështu që për mendimin tim ky lloj veprimet bën më shumë dëm sesa përfitim ... (ki kujdes, është një mendim i bazuar në atë që zakonisht tregojnë prodhuesit).

  Shtë e qartë, ata zakonisht thonë se për bateritë me 1 qelizë (1S) voltazhi i tyre nominal është 3,7V, duke rekomanduar që ato të mos shkarkohen nën 3V.

  “Çdo qelizë ka një tension nominal prej 3,7 V, tension maksimal 4,2 dhe minimum 3,0. Kjo e fundit duhet të respektohet në mënyrë rigoroze pasi bateria dëmtohet në mënyrë të pariparueshme në tension më të vogël se 3 volt »

  http://es.wikipedia.org/wiki/Bater%C3%ADa_el%C3%A9ctrica#Bater.C3.ADas_de_pol.C3.ADmero_de_litio_.28LiPo.29
  Secili të bëjë atë që është më e dobishme për të. Unë personalisht konsideroj se nuk më ofron ndonjë avantazh për të shkarkuar plotësisht baterinë nga celulari.

 17.   Javi dijo

  Faleminderit Gonzalo, funksionon vërtet!

 18.   iponemac dijo

  Para kalibrimit të iPhone 5 me iOS 7, ai do të mbyllej kur bateria po më tregonte 3%, 5%, 2%. Këtë fundjavë ne kemi iPhone të kalibruar në shtëpi dhe sot, iPhone 5 im është fikur me 16% bateri. Me kalimin e kohës që nga ngarkimi i fundit, përpara se të kalibrohej, më tregoi rreth 7 orë e 46 minuta. Sot, kur u fik, ajo tregoi 5 orë e 44 minuta. Prandaj, nga ana ime, kjo nuk funksionon ose nuk shpjegohet mirë. Ne ndjekim hapat siç tregohet në artikull. Tani, bateria ime e iPhone zgjat më pak !!!!! Pershendetje

 19.   Ivan dijo

  Ata kurrë nuk do ta shohin atë! Bëhet fjalë për marketing dhe kapitalizëm.
  Unë me të vërtetë mendoj thellësisht se kompanitë kanë qenë prej kohësh në gjendje të zhvillojnë teknologji që plotësojnë të gjitha këto nevoja, por ata nuk e bëjnë atë për faktin e thjeshtë se ndërsa bëjnë përmirësime të vogla, ata do të kenë një arsye pse përdoruesi dëshiron të zëvendësojë konsumatorin e tyre të Vjetër elektronike, për këtë të re që tani zgjat pak më shumë për baterinë ose jep një performancë më të mirë krahasuar me atë të mëparshme.

  Sipas mendimit tim personal, për këtë bëhet fjalë. Unë ju jap një shembull të motorëve të makinave. Duke lexuar do të zbuloni se për një kohë të gjatë është hetuar se si motorët të punojnë në mënyrë efikase me ujë ose energji elektrike si karburant; Nuk do të ishte e çuditshme që tashmë kishte prototipa dhe dizajne të provuara të makinave super të shpejta dhe të paimagjinueshme, por kjo nuk hiqet për arsyen e thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë se miqtë tanë në sektorin e naftës do të mbaronin me biznesin e karburantit të rrumbullakët ... Pra, tani për tani mbetet vetëm që ne të presim që ata të dëshirojnë ta bëjnë atë.

 20.   horch dijo

  Shok, kjo është një gjë e vjetër, kjo ishte për bateritë që ishin bërë me kadmium, tani ato të reja janë bërë nga luani, dhe këto nuk funksionojnë si ato të kadmiumit për të zbatuar hapat që ju thoni

 21.   Kizzy dijo

  Telefoni im 3 u shkarkua Unë jam përpjekur ta ngarkoj me karikues të ndryshëm të telefonit, por përsëri nuk ngarkohet dhe nuk di çfarë të bëj

 22.   Osmer dijo

  Unë isha duke përdorur teknologjinë Samsung android s4, cili telefon është kaq i mirë me pak fjalë, iphone nuk ka krahasim, ai që unë kam shpikur, ky ekip ka shumë zgjuarsi pasi ka disa hile që për mua ndryshuan më shumë se një mijë grupe iphone , çdo ide produktive nuk ka krahasim. isshtë e nevojshme ta aprovoni atë nga Venezuela për të gjithë botën ose atë të kësaj hapësire që ju dëshironi ato viva chango viva zarabanda

 23.   Martin Bogado dijo

  Përshëndetje, unë kam një iPhone 5c që e bleva 2 javë më parë, isha i befasuar që telefoni celular ishte i ndezur kur hapa kutinë, me më pak se 20% bateri, dhe mirë u ktheva në shtëpi dhe e ngarkova deri në 100 dhe e shkëputa atë (Nuk e di nëse e bëra mirë këtë hap), një javë më vonë e lexova dhe e bëra, lashë një natë të tërë pa shkarkim (00: 30-07: 00) dhe e ngarkova nga 7 në 12, mirë pas kësaj bateria ime rriti kohëzgjatjen e saj, por tani kam problemin që bateria ime bie shumë shpejt, a do të ishte e këshillueshme që të rikalibroje para 1 muaj pas kalibrimit të parë?

 24.   toni dijo

  Për të parë këtë artikull nuk është mendim, është informacion, ata thjesht bëjnë atë që molla rekomandon në faqen e saj zyrtare.

 25.   Ivan Uh dijo

  Mos luftoni me iPhone; dashuri dhe paqe. (:

 26.   Alex dijo

  Disa kohë më parë e bëra këtë dhe nuk e di nëse ishte për shkak të kësaj, por tani ajo fiket kur del, me 17% 20% 5%, unë kam folur me Apple përveç një mijë testeve dhe mund t'u them atyre në lidhje me kalibrimin e tij dhe atë që ata më thanë është se për ta kalibruar prisni që ajo të fiket plotësisht dhe në atë gjendje që nuk e lë të ndizet (bateria e zbrazët del) prisni 5 minuta dhe karikojeni plotësisht. Asgjë për të pritur 6 ose 8 orë që është për laptopët që sjellin bateri të lëvizshme.
  Në fakt, askund në manuale dhe ndihma zyrtare e mollës nuk vjen nga kalibrimi i baterisë së iphone vetëm ai i laptopëve me bateri të lëvizshme

 27.   Iphone4 dijo

  Iphone 4 im nuk kishte një jetëgjatësi të baterisë më shumë se 8 orë. Filloi pas azhurnimit në iOS 7. Unë kisha ndryshuar një mijë cilësime dhe asgjë. Gjithsej që në fund e kam zgjidhur problemin në mënyrën më të thjeshtë dhe nëse dëshironi. Çmontoj iphone tim për ta kthyer në portokalli. Rezulton se pasi të keni shkëputur baterinë për rreth 40 min dhe të rilidhni. Hasshtë sinkronizuar dhe zgjat më shumë se një ditë.

 28.   Stephanie Siado dijo

  Përshëndetje, isha duke e kalibruar iPhone tim 5, e lashë të shkarkojë, pres 6 orë dhe e lidh. Në agim, kishin kaluar 6 orë dhe nuk u ndez, a do ta shkëputja herët? Çfarë zgjidhje do të më jepni sepse unë e kam lidhur me itunes jam përpjekur ta rivendos atë dhe asgjë nuk ju lutem më lini një zgjidhje.

 29.   @j_silva_l dijo

  Epo, nëse mendoni se virgjëresha po flet me ju, mund të provoni një rivendosje.
  Lidhni qelizën tuaj me Lap
  Shtypni dhe mbani butonat Power dhe Home njëkohësisht për 10 sekonda
  Vazhdoni të shtypni 5 grupe plus atë të fillimit, duke liruar vetëm fikjen
  Duhet të shfaqet një ikonë e kabllit USB dhe do ta rifilloni atë
  Sapo të bëhet kjo, mund ta sinkronizoni me iTunes tuaj në mënyrë që të rikthehet me kopjen e fundit rezervë
  të fala

 30.   Julio dijo

  Kush mund të më ndihmojë është të ndryshoj baterinë e iphone 4s tim dhe tani që ai dëshiron të futë sinjalin, ai vetëm vazhdon të shikojë por nuk ka asgjë

 31.   Alfonso dijo

  Korrik ka shumë të ngjarë që kur të ndryshoni baterinë të keni shkëputur antenën wifi-3G. Nëse është identike me atë të iPhone 4, ai është i integruar në altoparlantin e poshtëm. Kontrolloni lidhjen e kabllos së antenës. Dhe që kontaktorët e altoparlantëve metalikë janë të vendosur me bazën e ekranit dhe jo sipër.
  Sa i përket sinkronizimit ose përafrimit të baterisë, ata flasin për procese deri në 6 orë. E shoh një marrëzi të vërtetë. Duke hequr dy vida nga mbulesa e pasme dhe vidën nga lidhja e baterisë. Ju shkëputni baterinë. Shtypni butonin e energjisë për rreth 5 sekonda dhe rilidhni baterinë dhe mbyllni iphone. Duhen 10 min. Dhe informacioni i baterisë azhurnohet.

 32.   julio5463 dijo

  Përshëndetje iphoneros, me çështjen e baterisë po ju them se në një përdorim intensiv të iphone tim 5 zgjat nga 4 deri në 6 orë (LUANI LOJ ,RA, FYTYR W, WECHAT, DISTGJUAR TUS MUZIKS, ETJ) tani në vend që të kontrolloni baterinë dhe të shikoni çdo 5 minuta nëse marrim një mesazh, unë ju rekomandoj që të shijoni jetën më shumë dhe të mos jeni aq të vetëdijshëm për telefonin tuaj, kështu që do të shihni një ndryshim të madh në autonominë e iphone tuaj

 33.   Lule Carmen del Pilar dijo

  Unë kam një iPhone 4 dhe ata e konfiskuan atë në shkollë dhe ata ma kthyen në fund të mandatit që është afërsisht dy javë në tetor dhe zbulova se një iPhone nuk mund të jetë pa karikuar për më shumë se një muaj sepse përndryshe bateria fillon të fryhet ose diçka tjetër. Do të doja të dija nëse është e vërtetë apo jo. Faleminderit

 34.   Pablo dijo

  Iphone nuk "fiket vetëm sepse mendon vetvetiu se nuk i ka mbetur bateri" dhe i thotë lamtumirë, dhe fiket ... Ajo që ndodh është që treguesi i baterisë nuk është i aftë të pasqyrojë ngarkesën reale, dhe kjo është arsyeja pse nganjëherë bateria prej 1% na zgjat shumë më gjatë sesa po të kalibrohej, pasi iPhone besonte se kishte më pak bateri, por nuk fiket vetvetiu ... jo, është nga fishekzjarret që nëse do të kishte akoma bateri, nuk do të fiket vetë, thjesht reflekton keq baterinë, por do të zgjaste njësoj.
  Gabim i madh që në këtë artikull

 35.   Jose Antonio Gomez dijo

  Epo, nuk e dija që shkarkimi i plotë i iPhone dhe pastaj rimbushja e tij e kalibroi baterinë. interesante tani do ta bej per te kontrolluar !!!

 36.   Ignacio dijo

  Unë e kam bërë atë siç është treguar dhe rezultati, për mua, ka qenë optimal.
  Kam në plan të ndjek "sistemin".

 37.   Jhon dijo

  Unë tashmë kam kalibruar iPhone tim 4 dhe vë re se nëse bateria zgjat pak më shumë, por pyetja ime është: a vazhdoj të karikoj iPhone tim normal si më parë? Unë e bëj atë për 2 deri në 2 orë e gjysmë. Faleminderit

 38.   çifut dijo

  Përshëndetje, iphone 5s im kur arrin 5% fiket dhe e kam kalibruar tashmë dy herë

 39.   Andrew dijo

  Provoni hapat në këtë postim dhe asgjë, bateria vazhdon të thahet shpejt, zgjat rreth 13 minuta nga 100% në 99% dhe unë kam ndryshuar baterinë për një të re, por ajo ende nuk zgjat fare, unë kam miq të cilët kanë iPhone 4s dhe ata Kjo zgjat një ditë të tërë duke përdorur WhatsApp, Facebook dhe duke dëgjuar muzikë, dikush më thotë se çfarë të bëj, unë jam i dëshpëruar.

 40.   Unë përzënë larg dijo

  Përshëndetje shikoni se çfarë më ndodh është se 1 muaj më parë bleva një iPhone 5 të përdorur që është gati 3 vjeç, vura re që bateria zgjati vetëm 4 orë ose më pak, kështu që dje shkova të ndryshoj për një bateri tjetër të mirë origjinale dhe e ngarkova atë për 8 orë dhe për 20 min unë kisha mbaruar gjithçka dhe kurrë nuk e kam kalibruar, formatuar apo ndonjë gjë tjetër, nëse e bëj atë, a është e mundur që të rregullohet? Meqenëse bateria që kam është e re, me 15% fiket dhe nganjëherë ndizet dhe ka 30% bateri, çfarë të bëj? ndihmë !!!

 41.   efren torres s dijo

  Mirëmëngjes, rekomandimet që i referohen kohëzgjatjes së baterisë dhe të tjera si kalibrimi i baterisë dhe shumë gjëra tepër të rëndësishme që një x mosinformim të jep keqpërdorim të telefonit kjo informacion më ka shërbyer shumë, faleminderit x gjithçka

 42.   JOEL ENRIQUE CALDERA dijo

  Rivendosni iPhone në gjendjen e prodhuesit dhe mos kryeni restaurim përmes iTunes dhe shkarkoni aplikacionet një nga një për të identifikuar se cili është ai që gjeneron dështimin.
  Shpresoj se kjo zgjidhje ju ndihmon.

 43.   prodhim i kompjuterizuar dijo

  Përshëndetje, doja të dija nëse mund të më ndihmoni, çfarë ndodh është që unë kam një iPhone 5c dhe nuk e karikon plotësisht baterinë, unë kam shkuar pesë herë në një shërbim teknik i cili më thotë se nuk ka problem. Puna është që unë e karikoj dhe arrin vetëm 52% bateri të ngarkuar dhe pastaj nuk përparon, fillon të shkarkohet. Nuk e di pse ndodh kjo dhe më ka frikësuar pasi nuk kam para për një celular tjetër.

  1.    Salla Ignatius dijo

   Ky problem ndodh kur nuk përdorni një kabëll origjinal ose të çertifikuar të Apple për të ngarkuar pajisjen. Disa ju lejojnë të karikoni pjesërisht baterinë, por përfundimisht ndalet. Provoni me një të çertifikuar ose origjinale dhe do të shihni sikur karikohet 100%.

 44.   Paolo Cozzi dijo

  Problemi im është që butoni i energjisë nuk funksionon, kështu që si mund ta bëj atë rivendosje? Bateria ime është më pak se një vit e vjetër dhe është zyrtare nga Apple por fiket kur ka 25% kështu që unë dua ta kalibroj për të parë se si është. Ju lutemi ndihmoni me butonin

 45.   Majk dijo

  Përshëndetje djema!

  Më falni, unë karikoj iPhone tim pasi ai fiket plotësisht dhe prej andej e lidh dhe karikoj 100% x shembull tani nga 12 e natës deri në 3 të mëngjesit unë karikoj 100% e shkëpus atë dhe ndodh për disa minuta 10 -15 x Kam vërejtur shumë nga 100 në 99; kjo eshte normale?

  A duhet ta lejoj të fiket plotësisht?
  Apo duhet të karikoj para se të mbyllet?

  Tani për tani, shkrimi i këtij komenti tashmë ka 97%; Shkarkoni aplikacionin Battery Life sipas për të parë statusin e baterisë dhe marr 'Excellent' Kam rreth 118 karikime sipas aplikacionit dhe e bleva në 21 Dhjetor 2016!

  Më thuaj çfarë të bëj nëse është në rregull apo mendon se duhet të bëj diçka tjetër? Shko disa këshilla për të përmirësuar përdorimin e baterisë!?

  Do ta vlerësoja djema, është një iPhone 6 Plus!

  Dhe pastaj, duke i dhënë një përdorim normal, më mban deri sot, të Premten në mbrëmje, dhe në të njëjtën kohë e vendos atë të karikohet ose nëse e përdor shumë, tashmë si krahë 7, po e karikoj përsëri që nëse pa e prekur atë , le të karikohet vetëm pa një rrjet si kur ajo rinis vetëm në lidheni atë me energji elektrike kështu që unë e lë atë

 46.   Lojra dijo

  Djem ... mund të ndodhë që pasi bateria të shterojë në zero, e vendos atë të karikohet dhe pas pak ndizet vetë
  Kështu që nuk mund ta lë të karikohet
  a ka ndonje menyre per ta modifikuar ate ??
  Iphone 4s

  Përshëndetje!

  1.    Rubén dijo

   pershendetje Mauricio

   Nëse është kështu, iPhone ndizet vetëm kur duhet mjaft bateri për të punuar. Por asgjë nuk ndodh bëj atë që thotë në postim sepse funksionon le ta shkarkojë dhe mbaje të fikur për 8 orë vendoseni në modalitetin e fluturimit para se të fiket për të shmangur që kur riaktivizohet të lidhet me rrjetin celular dhe të tundoheni të përgjigjeni në SMS, WhatsApp, twitter, thirrje, etj. Dhe pas 8 orësh të shkarkuara dhe të fikura në 0%, ju e vendosni në rrymë, e lini të karikohet për 8 orë dhe mos e prekni në asnjë rrethanë ose do të ngadalësoni kalibrimin e baterisë; Kjo është arsyeja pse është më mirë ta vendosni në modalitetin e fluturimit paraprakisht në mënyrë që të mos merrni asgjë fare, ose thirrje që mund të rrezikojnë kalibrimin. E bëra ashtu siç e shpjegojnë dhe ka qenë shumë mirë për mua dhe bateria tani zgjat të paktën dy ditë dhe nëse nuk luaj ose jam me fytyrë, më arrin pas 3 ditësh si kur e bleva. Nga rruga, sapo celulari të marrë një karikim midis 5% dhe 10%, ai do të fillojë automatikisht, mos paguani për të, prandaj vendosni mënyrën e fluturimit.

 47.   Ricardo Quintana M. dijo

  Përshëndetje iphoner, në udhëzimet për të kalibruar baterinë nuk thotë që duhet të shkarkoni baterinë derisa telefoni celular të fiket ose derisa ikona usb dhe bateria e zbrazët të ndalojnë të dalin?

 48.   Rubén dijo

  Përshëndetje djema falë postimit që unë e kam bërë dhe rezulton se është e vërtetë dhe funksionon. Unë kam qenë duke kërkuar dhe në Facebook për një kohë të gjatë dhe nuk ka rënë nga 100% kur më parë në më pak se gjeli këndoi e kishte atë në më pak se 90%.

  Faleminderit shumë për këtë, më ka shërbyer një zemërim të vërtetë.

 49.   i gjallë dijo

  Dje ndryshova baterinë në iphone 5s dhe zbulova se nuk zgjaste aspak. Në kërkim të informacionit erdha në këtë forum, prandaj po bëj këtë kalibrim. Gjëja është, nuk jam i sigurt nëse kam arritur të harxhoj baterinë, pasi ajo kalon nga 28% drejt mbylljes (e cila ishte e ngjashme me atë që ndodhi me baterinë e vjetër). Pastaj mundohem ta ndez dhe ai kërkon një karikim. Pas pak më lejon ta aktivizoj dhe kur hap një aplikacion e fik përsëri. Thjesht e lë ashtu dhe pres 8 orë nga tani? Faleminderit