intimitet

A më mbron Apple kur shfletoj internetin?

A jam i sigurt duke përdorur iPhone ose Mac? 9 këshilla për të mbrojtur identitetin tuaj dhe informacionin e rëndësishëm gjatë shfletimit të internetit dhe përdorimit të aplikacioneve.

Apple ID

15.39 dollarë për një Apple ID në Dark Web

Shitja e kredencialeve (karta krediti, llogari bankare, Netflix, PayPal, pasaporta, ...) janë të dukshme. Qëllimi përfundimtar i inxhinierisë sociale bazohet në marrjen e informacionit dhe më pas shitjen e tyre. Nëse ata nuk do ta shisnin atë ose do të bënin një fitim prej tij, nuk do të kishte kuptim ta bënin këtë.

Mashtrimi ICloud

Përdoruesit e iPhone po mashtrohen masivisht

Nëse merrni një SMS që kërkon Apple ID-në tuaj, fshijeni atë mesazh dhe injorojeni atë, e vetmja gjë që ata duan të bëjnë është të kapin fjalëkalimet e përdoruesit të iCloud.

XARA: gjithçka që duhet të dimë

Gabimi i zbuluar së fundmi tashmë ka një emër: quhet XARA dhe në këtë artikull do të përpiqemi të shpjegojmë gjithçka që lidhet me problemin

E meta serioze e sigurisë prek iOS dhe OS X

Zbulohet një e metë serioze e sigurisë që do të ndikonte në iOS dhe OS X dhe do të lejonte një përdorues me qëllim të keq të vidhte fjalëkalimet tona të zinxhirit të çelësit

Lidhje e sigurt SSL

Rëndësia e azhurnimit në iOS 7.0.6 dhe iOS 6.1.6

Caseshtë e rëndësishme të azhurnoheni në iOS 7.0.6 ose iOS 6.1.6 në rastin tuaj, për shkak të defektit të rëndësishëm të sigurisë me certifikatat SLL dhe TLS të faqeve të internetit të rrjetit.