Si funksionon Shared Photo Library në iOS 16

iOS 16 përfshin një risi që e kemi pritur prej kohësh: Shared Photo Library. Tani mund t'i ndajmë të gjitha fotot tona me njerëz të tjerë, dhe të gjithë mund të shtojnë ose fshijnë. Kështu është vendosur dhe kështu funksionon.

Konfiguro "Bibliotekën e përbashkët të fotografive".

Për të konfiguruar Bibliotekën e Fotove të përbashkëta që ju nevojitet përditësohet në iOS 16.1 në iPhone ose iPadOS 16 në iPad tuaj. Ata me të cilët ndani bibliotekën tuaj do të duhet të përditësohen gjithashtu me këto versione. Në rastin e macOS ju duhet përditësohet në macOS Ventura. Një kërkesë tjetër është ajo sinkronizoni fotot me iCloud. Nuk do të mund ta ndani bibliotekën tuaj nëse fotot tuaja nuk ruhen në renë kompjuterike të Apple. Nëse dëshironi të përdorni këtë funksionalitet dhe nuk keni hapësirë ​​të mjaftueshme në iCloud, do t'ju duhet të zgjeroni hapësirën duke paguar për 50 GB, 200 GB ose 2 TB dhe të sinkronizoni fotot tuaja. Pasi të jenë ngarkuar në iCloud, mund të përdorni opsionin Shared Photo Library.

Cilësimet e bibliotekës së fotografive të përbashkëta

Në iPhone ose iPad, hyni te cilësimet e pajisjes, trokitni lehtë mbi llogarinë tuaj dhe hyni në iCloud> Photos. Në fund të ekranit do të gjeni opsionin Shared Photo Library. Aty mund ta aktivizoni dhe të konfiguroni se kush dëshironi të keni akses në të. Mund ta ndani me deri në 6 persona në total. Në Mac, duhet të përdorni të njëjtën meny brenda cilësimeve të aplikacionit Photos, në skedën "Shared Photo Library".

Si funksionon "Biblioteka e fotografive të përbashkëta".

Mund ta ndani Bibliotekën e Fotove me pesë persona të tjerë për të bërë gjithsej gjashtë persona me akses në atë fototekë. Kushdo që ka qasje do të mund të shtojë, fshijë dhe modifikojë fotografi. Se cilat foto do të ndani varet nga ju, mund të jetë nga të gjitha fotot tuaja në vetëm disa, është vendimi juaj kur konfiguroni "Bibliotekën e përbashkët të fotografive". Sigurisht, mbani në mend se mund të keni vetëm një. Fotografitë që ndani zënë hapësirë ​​vetëm në llogarinë iCloud të organizatorit nga fototeka

Biblioteka e përbashkët e fotografive iOS 16

Pasi të keni ndarë bibliotekën tuaj të fotografive, mund të kaloni në aplikacionin Photos nëse dëshironi të shihni bibliotekën tuaj personale ose të përbashkët. Mund të vazhdoni të shtoni fotografi në atë të përbashkët nëse dëshironi, madje mund ta bëni atë automatikisht nëse dëshironi. Cilësimet për këtë funksion i keni brenda cilësimeve të iPhone dhe iPad, në seksionin e dedikuar për aplikacionin Photos. Mund të zgjidhni gjithashtu në kamerë se ku dëshironi të ruhen fotot që do të bëni, për të cilën duhet të klikoni në ikonën në krye të ekranit me silueta njerëzish. nëse aktivizohet në të verdhë, fotot do të shkojnë në bibliotekën e përbashkët të fotografive, nëse janë të kryqëzuara bardh e zi, ato do të shkojnë në bibliotekën personale. Brenda aplikacionit Photos, ju gjithashtu mund të zhvendosni imazhe nga një bibliotekë fotografish në tjetrën duke mbajtur të shtypur foton për të shfaqur menynë kontekstuale.

Apple TV dhe iCloud.com

Ne kemi folur për iPhone, iPad dhe Mac gjatë gjithë kohës, por çfarë ndodh me Apple TV dhe iCloud në ueb? Ndërsa nuk mund të konfiguroni asnjë nga këto veçori në Apple TV ose iCloud në ueb, mundeni. mund te shikoni fotot nga Biblioteka e Fotografive të përbashkëta.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.