Si të menaxhoni simbolin e vendndodhjes që shfaqet në iPhone tuaj

Me siguri e keni parë atë simboli i vendndodhjes shfaqet herë pas here në krye të iPhone tuaj, pranë orës dixhitale ose në vetë qendrën e kontrollit pranë informacionit të baterisë. Ky simbol na tregon se një aplikacion ose vetë pajisja po përdor vendndodhjen tuaj për ndonjë arsye dhe, natyrisht, ju keni mundësinë për ta menaxhuar atë. Ne ju tregojmë më poshtë se si mund ta bëni këtë.

Privatësia jonë është një nga pikat që na shqetëson më shumë kur përdorim pajisjen tonë celulare dhe Apple e di këtë. Përveç përfshirjes në përditësimet më të fundit të iOS mundësinë për të mundësuar aplikacionet për të na gjurmuar të dhëna të tjera, ajo ka përfshirë për një kohë të gjatë mundësinë e menaxhimit të aplikacioneve që përdorin vendndodhjen tuaj, kur e përdorin atë dhe ne madje mund të dimë nëse iPhone po përdor lokalizimin e vendndodhjes për të përmirësuar një lloj funksionimi të sistemit.

Për të menaxhuar shërbimet e vendndodhjes, ne duhet të kalojmë gjithmonë nëpër Cilësimet> Privatësia dhe në listë, Opsioni i parë që do të shfaqet është Vendndodhja, ku do të tregojë me një "Po" ose një "Jo" nëse e kemi të aktivizuar apo jo.

Pasi të hyjmë, gjëja e parë që do të shfaqet është un kunj për të qenë në gjendje ta aktivizoni ose çaktivizoni atë. Për sa kohë që i kemi të aktivizuara shërbimet e vendndodhjes, mund të kemi identifikuar simbolin e vendndodhjes në krye të pajisjeve tona, nëse çaktivizohet, nuk do të shfaqet kurrë pasi asnjë aplikacion nuk do të mund të gjejë pajisjen tonë dhe funksionimi GPS do të çaktivizohet.

Në radhë të parë dhe për të kuptuar plotësisht simbolin e vendndodhjes që mund të na shfaqet (pasi janë 3 mundësi), Apple përfshin një legjendë në fund të kësaj menyje me tre llojet e simboleve që mund të shfaqen bazuar në kohën kur një aplikacion ka përdorur vendndodhjen tonë.

  • Një shigjetë vjollcë e zbrazët do të shfaqet në menynë që gjejmë për të menaxhuar vendndodhjen kur të kemi konfiguruar atë një aplikacion mund të përdorë vendndodhjen tonë në rrethana të caktuara.
  • Një shigjetë vjollcë e mbushur kur një aplikacion ka përdorur kohët e fundit vendndodhjen tuaj.
  • Një shigjetë gri e mbushur kur një aplikacion ka përdorur vendndodhjen tuaj në një moment në Orët e fundit 24.

Është e rëndësishme t'i njihni këto ikona si ato Në "shiritin tonë të detyrave" do të mund të shohim dy: shigjetën e zbrazët ose shigjetën e mbushur. Kuptimi i tij do të jetë i ngjashëm: shigjeta e zbrazët kur kemi aktivizuar që ndonjë aplikacion mund të marrë vendndodhjen tonë në ndonjë rrethanë (si aplikacioni i motit) dhe shigjeta mbushet kur një aplikacion po e përdor aktualisht. Por kini kujdes nga kjo, me ndryshimet e fundit të ndërfaqes me iOS 15, Apple prezantoi një variant tjetër: një shigjetë të mbushur me një sfond rrethor blu. Kjo do të thotë që aplikacioni që keni hapur po përdor vendndodhjen tuaj pikërisht në momentin që shfaqet ky tregues.

Për të menaxhuar kur një aplikacion përdor vendndodhjen tonë, ne do të kemi mundësinë në menynë që kemi aksesuar më parë dhe Mund të futemi aplikacion me aplikacion për të menaxhuar lejet e aksesit në vendndodhjen që do të ketë secili prej tyre. Pasi ta kemi bërë këtë, aplikacionet që e kanë aktivizuar në një farë mënyre janë ato që do të bëjnë që simboli i vendndodhjes të shfaqet në shiritin tonë të detyrave. Ne do të kemi opsionet e mëposhtme për të lejuar një aplikacion të aksesojë vendndodhjen:

  • Kurrë: aplikacioni nuk do të jetë në gjendje t'ju lokalizojë dhe nuk do të përdorë GPS ose të shfaqë simbolin e vendndodhjes.
  • Pyetni herën tjetër ose kur ndani: aplikacioni do të kërkojë qasje në aplikacion kur e përdorni dhe, për disa funksionalitete, e kërkon atë.
  • Kur përdorni aplikacionin: aplikacioni do të jetë në gjendje të aksesojë vendndodhjen tuaj kur është e hapur (ose kur është në sfond nëse keni aktivizuar rifreskimin e sfondit).
  • Kur përdorni aplikacionin ose miniaplikacionet: aplikacioni do të jetë në gjendje të aksesojë vendndodhjen tuaj kur është e hapur (ose kur është në sfond nëse ka aktivizuar përditësimin e sfondit) ose kur keni aktivizuar miniaplikacionin e aplikacionit në fjalë.
  • Përgjithmonë: aplikacioni do të jetë dhe do të përdorë vendndodhjen tuaj në çdo kohë, madje edhe i mbyllur.

Ne gjithashtu do të kemi mundësinë në disa raste të lejojmë një vendndodhje të saktë të pajisjeve tona ose, përkundrazi, duam një vendndodhje të përafërt. Ne shohim shumë kuptim në këtë të fundit në aplikacione të tilla si libralidhësit, të cilët përdorin vendndodhjen tuaj vetëm për të njohur vendin ku ndodheni dhe nuk kërkojnë njohjen e rrugës siç mund të bëjë një aplikacion navigimi.

Për më tepër, dhe jo më pak e rëndësishme, ne mund të menaxhojmë përdorimin që i bën vetë iPhone vendndodhjes sonë. Të njohura si "Shërbimet e Sistemit", shfaqet në fund të të gjithë listës dhe do të na lejojë të menaxhojmë kur iPhone përdor vendndodhjen tonë. Ky seksion, përveç kësaj, është një nga ato që na mundëson të kursejmë pak bateri nëse shkëputim disa prej tyre që nuk i përdorim shumë shpesh pasi, përndryshe, ata do të tërheqin vendndodhjen tonë gjatë gjithë kohës.

Veçanërisht për Shërbimet e sistemit, ne kemi mundësinë që simboli i vendndodhjes të mos shfaqet në shiritat tanë të detyrave, por jo për aplikacionet. Ne mund ta bëjmë këtë duke aktivizuar ose çaktivizuar google e cila shfaqet në fund si Ikona e shiritit të statusit.

Kështu, ne mund të menaxhojmë kur shfaqet simboli i vendndodhjes dhe kur nuk shfaqet dhe ne do të mund të kuptojmë pak më mirë momentet në të cilat po përdoret pozicioni ynë. Me një konfigurim të saktë, ne do të jemi në gjendje të identifikojmë vetëm duke ditur nëse shfaqet simboli, cili aplikacion po na vendos në hartë.

 


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.