Évolusi kadali kolot dina ios sareng iPadOS kalayan sékrési Time of Use API

Waktos panggunaan pikeun pamekar

ios 12 ngenalkeun di 2018 sét fungsi katalog dina nami Time of Use. Pilihan ieu diintegrasikeun dina Setélan sistem mangrupikeun bentuk ngajantenkeun pangguna sadar kana panggunaan alat-alatna ogé pikeun nyobaan ngajamin karaharjaan digital. Utamana ngemutan paningkatan jumlah jam anu dianggo jalma payuneun layar. Teras, Apple nganggona salaku alat pikeun Kadali kolot. Sababaraha bulan ka pengker, dina WWDC 2021 eta diumumkeun bubuka Time of Use API pikeun pamekar, sahingga ngamungkinkeun kerangka hukum pikeun kontrol aplikasi sorangan.

Budak lalaki nganggo iPhone

Apple muka Time of Use API ka developer

Pamekar tiasa nganggo API dina aplikasi kontrol parental pikeun ngadukung kisaran alat parenting anu langkung lega. API nyayogikeun fitur penting pikeun pangembang sapertos larangan sentral sareng ngawaskeun kagiatan alat, supados privasi diprioritaskeun.

Seueur aplikasi anu diluncurkeun saprak 2018 kalayan integrasi tina Anggo waktos dina ékosistem Apple Aranjeunna dihapus kusabab ngalanggar peraturan App Store. Seueur paraturan éta pikeun integrasi kontrol kagiatan ku pihak katilu tanpa kontrol pusat ti Apple. Tapi sanaos kitu, kalayan sumpingna Time of Use API, disadiakeun pikeun pamekar kerangka pangaturan pikeun mastikeun privasi pangguna.

Émut yén Waktu Pamakéan diwangun ku sababaraha pilihan, diantarana nyaéta: waktos teu aktip, sok diidinan, watesan panggunaan aplikasi, wates komunikasi sareng watesan. Lima alat ieu ngamungkinkeun pangguna ngatur kendali waktos anu dihabiskan di payun alat. Salaku tambahan, henteu ngan ukur ios sareng iPadOS anu ngagaduhan ieu genolan tina pakakas, tapi macOS ogé ngahijikeunana.

Waktos panggunaan ios sareng iPadOS

Kauntungannana muka éta API Jam udara dina ios, iPadOS, sareng macOS kalolobaanana tumiba ka kolot. Sareng dina kadali aranjeunna masihan ka budakna nalika aranjeunna nganggo alat Apple:

  • Éta tiasa ngotéktak sajarah réproduksi, browsing, jst. Dina raraga nyegah aranjeunna tina ngahontal adegan anu teu dihoyongkeun atanapi iklan dina streaming platform.
  • Aranjeunna tiasa nyambungkeun murangkalihna ti tempat anu aranjeunna anggap henteu pantes.
  • Kegiatan sadidinten tiasa dilacak dina telepon, komputer atanapi tablet.
  • Diidinan ngawaskeun kelas sareng rutinitas online barudak anjeun.

Bingkai waktos layar masihan anjeun alat anu anjeun peryogikeun pikeun ngabantosan kolot sareng wali ngawas panggunaan wéb barudakna.

Tulisan anu aya hubunganana:
Béta katilu pikeun pangembang sistem operasi Apple ayeuna parantos sayogi

Numutkeun ka Apple, kerangka pangaturan ieu API bakal ngijinkeun pamekar pikeun modulasi kagiatan aplikasi na dina sababaraha sumbu. Diantarana nyaéta:

  • Laporkeun data panggunaan wéb
  • Hapus sajarah
  • Laksanakeun nalika kolot atanapi wali ngahalangan URL atanapi ngamimitian nerapkeun larangan

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.