Bapana ngaku Apple $ 2.300 dibalanjakeun ku putrana

Indung bapa ngagugat Apple pikeun $ 2.500 saatos sadar éta putrana 10 taun heubeul geus spent jumlah nu ngaliwatan pangmayaran di-aplikasi tina iPhone anjeun.

Sakali deui, pameseran terpadu sareng murangkalih janten pusat kontrovérsi saatos keluhan bapa anu ningali kumaha putrana anu umurna 10 taun nyéépkeun angka 2.500 dolar dina iPhone na saatos sababaraha pamayaran dina TikTok. Bapana mimiti ngaku Apple pikeun ngabalikeun duit nu jumlahna, Sarta sanggeus parusahaan nampik pamundut na, bapana indit ka média pikeun masihan leuwih relevansi keluhan na ditéang a rectification ku parusahaan.

Bapana. nu urang ngan nyaho inisial na "AH", anjeunna ngawartoskeun carita na dina koran Britania "Telegraph". maranéhanana Putra umur 10 taun, anu didiagnosis autisme sareng kasusah diajar, nampi iPhone énggal salaku kado Natal.. Ngan opat dinten saatosna, anjeunna ngagaleuh dina iPhone bernilai langkung ti 2.000 pon, langkung ti 2.300 euro. Pembelian éta dilakukeun dina aplikasi TikTok, pikeun mayar "tiktoker" anu dituturkeun ku putrana. Saatos perhatikeun biaya ieu, bapa langsung nungtut ngabalikeun duit ti Apple, sareng saatos nampi tanggapan négatip, anjeunna angkat ka koran Inggris pikeun nampilkeun keluhan na. Nalika éta wartawan nalungtik kasus éta sareng saatos nyarios sareng TikTok sareng Apple, anu terakhir sapuk pikeun ngabalikeun artos pinuh.

keluhan bapana dumasar kana kanyataan yén Apple kedah ngadeteksi kagiatan anu curiga dina akun anjeun sareng kedah ngablokir pamayaran éta. Éta rada diragukeun yén kagiatan anu dilakukeun dina alat sorangan ku jalma anu otorisasi kedah dideteksi salaku curiga. Leuwih questionable masih kanyataan yén indungna moal ngaktipkeun salah sahiji larangan sadia pikeun minors. Tapi éta hadé pikeun ngawadul sareng nyalahkeun batur tibatan nanggung tanggung jawab kana tindakan anjeun.

inget yen Apple geus lila ngidinan kreasi akun pikeun minors anu teu bisa nyieun sagala jenis beuli tanpa idin ti sawawa jawab. Bapana ieu geus untung na geus junun meunang duit deui, pasti ulah kontrovérsi sarta sinyalna média leuwih, tapi kami nyarankeun yén anjeun gaduh barudak kalawan alat Apple, Anjeun pariksa konfigurasi tina rekening maranéhanana taliti.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.