Karugian Spotify naek dugi ka 700% dina kuartal ieu

Apple Watch sareng Spotify

Waktos anu sesah pikeun layanan streaming musik terkemuka di dunya, Spotify, anu dina kuartal panungtungan anjeunna geus katempo karugian na skyrocket ka 270 juta euro, nu ngagambarkeun paningkatan 700%.

Bisnis streaming musik téh pajeulit, teu ngomong ruinous. Lamun urang tumut kana akun éta nepi ka 70% panghasilan mana anu ka catetan labél, kami tinggaleun 30% pikeun jasa, anu kedah mayar sadayana biaya kalayan ciwit leutik éta. Jimmy Iovine, pangadeg Beats, geus ngadawuh deui lamun ieu kaala ku Apple: «Ladenan streaming aya dina kaayaan pisan nguntungkeun sabab euweuh margins, maranéhna teu nyieun duit. Amazon gaduh Perdana, Apple ngajual telepon (diantara seueur hal sanés), tapi Spotify kedah milarian cara pikeun ngajantenkeun pangguna mésér anu sanés.

Pikeun pausahaan kawas Apple, Amazon atanapi Google sanes masalah badag sabab anjeun bisnis teu di dieu. Apple nawiskeun Apple Music salaku tambahan pikeun sajumlah ageung jasa sanés sareng salaku klaim mésér produkna. Anjeunna nyieun loba duit kalawan sakabeh iPhones, iPads na Macs anjeunna sells, tur kalawan loba jasa lianna anjeunna nawiskeun. Ngagaduhan Apple Music mangrupikeun klaim pikeun panggunana, tambahan pikeun ngajaga kasatiaan ka produkna sareng henteu ngalih ka merek sanés. Spotify ngan ukur dikhususkeun pikeun ieu, sareng ékspériménna sareng podcast sareng produk sapertos Spotify Car Thing, kagagalan resounding anu lirén ngajual sababaraha bulan kapengker.

Sareng anu paling parah, sesah mikirkeun solusi pikeun masalah ieu, sabab palanggan henteu lirén tumbuh sareng karugian langkung ageung. Pamaké aktip ningkat ku 20%, ka 480 juta, sareng mayar pamaké ku 14%, ka 205 juta. Angka anu pohara positip ieu teu aya nalika akun raksasa streaming diulas. Bagian tina masalahna aya dina nawaran anu ditawarkeun Spotify pikeun narik para palanggan anu mayar anyar, kayaning rekening murid, harga pisan low eta nawarkeun di sababaraha nagara, sarta promosi nu nawiskeun jasa dina harga ridiculous pikeun sababaraha bulan.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.