Komisi Éropa nalungtik perjanjian pajak Apple di Irlandia

apel-markas-di-Irlandia-gabus

Komisi Éropa ngagagas prosedur panyilidikan pikeun diajar kamungkinan Irlandia parantos nawiskeun perlakuan anu pikaresep atanapi pikaresep pikeun Apple dina hal kadali usahana na, anu haram pisan dina kerangka Komunitas Ékonomi Éropa. Parantos The Final Times anu parantos ngungkabkeun inpormasi ieu, sabab sigana yén dina awal panilitian otoritas Irlandia nuju kolaborasi, tapi dokumén anu dikirim sigana henteu ngayakinkeun sapinuhna Komisi Éropa anu parantos mutuskeun pikeun ningali langkung jero kana masalah éta pikeun ningali naha Apple leres-leres nguntungkeun tina sababaraha jenis perlakuan anu pikaresepeun di Irlandia.

Nanging, Irlandia kagabung dina kampanye pamilihan umum anu bakal dipungkas ku acara pamilihan umum dina bulan Pébruari 2016, éta bakal teras nalika kaputusan akhir tina panyilidikan ieu diumumkeun. Panilitian ieu dimimitian deui dina 2014 sareng resolusi na diarepkeun sapanjang 2015, tapi henteu kantos sumping, sigana inpormasi anu diala parantos nyababkeun hasil anu teu disangka-sangka anu kedah dilaksanakeun langkung taliti.

Juru bicara Kementerian Keuangan Irlandia negeskeun yén aranjeunna nyayogikeun inpormasi tambihan ka Uni Éropa sareng yén aranjeunna henteu ngarepkeun kaputusan naon waé dugi ka taun énggal. Upami rezim pajeg Apple sareng Irlandia tétéla haram, perusahaan Cupertino tiasa dihukum ku mayar sapuluh taun pajak tukang., anu bakal ngakibatkeun milyaran euro. CEO Apple mastikeun yén anjeunna bakal tetep di Irlandia pikeun tujuan pajeg paduli resolusi Komisi Éropa, ogé mastikeun yén Apple henteu ngalakukeun jinis panipuan pajak, sabab éta nyumbang ka Irlandia 12,5% tina sadaya kauntungan anu diala Apple. di Éropa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.