Naha monitor oksigén Apple Watch henteu disatujuan ku FDA?

Anyar anyar Apple Watch Series 6 nyaéta kamungkinan ngukur oksigén getih anjeun, Nanging Apple mastikeun dina halaman wébna yén alat ieu henteu disahkeun ku FDA, naha?

Nalika Apple ngenalkeun Apple Watch Series 4 sareng fitur anu paling penting, éléktrokardiogram (ECG), gumelar ngagaduhan persetujuan ti FDA (Administrasi Pangan sareng Narkoba) Amérika Serikat, awak anu ngatur sadaya alat médis sareng ubar di nagara éta, anu hartosna alat éta tiasa dipercaya. Nanging, pikeun oksimeter pulsa, sénsor anu nangtoskeun jenuh oksigén dina getih urang, ieu henteu kajantenan. Naha Apple henteu milari persetujuan FDA dina hal ieu? Naha ieu hartosna yén pulsa oksimeter henteu tiasa dipercaya?

Penjelasanana saderhana: pikeun kéngingkeun persetujuan FDA perlu nampilkeun uji klinis anu hasilna ngadukung yén alat anjeun sasuai sareng anu anjeun klaim. Apple nyatakeun yén Apple Watch Series 4 na (sareng engké Series 5 sareng 6) tiasa mendiagnosa Atrial Fibrillation nganggo ECG, sareng éta kedah ngabuktoskeun éta kalayan studi anu ngadukungna. Sanaos kitu Apple henteu nyarios nanaon tentang pulsa oksimeter tina Apple Watch Series 6, teu aya panyakit anu tiasa didiagnosa, sareng ieu mangrupikeun "trik" naha anjeun henteu peryogi persetujuan ti FDA pikeun nyandak kana jam tangan anjeun.

Tapi ieu henteu hartosna yén sensor oksigén ieu henteu jalan saé, jauh ti éta. Kanyataanna Apple damel di kolaborasi sareng sababaraha paguron luhur sareng lembaga médis nunjukkeun yén monitor oksigén Apple Watch Series 6 tiasa ngadeteksi kalainan atanapi bahkan ngabantosan diagnosis panyakit dina tahap anu mimiti pisan, sapertos Flu atanapi COVID-19. Upami panilitian ieu nyimpulkeun yén naon anu dijaga ku Apple leres, oksimeter pulsa Apple Watch tiasa kéngingkeun persetujuan FDA engké.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   tiero23 cenahna

    Basajan sabab sami sareng topéng teu aya bisnis sareng aranjeunna sadar yén sakedik-sakedik téknologi tuang taneuh sareng ka payun urang tiasa ngalakukeun kontrol Kaséhatan nyalira