Régulator Jérman narékahan pikeun nyegah WhatsApp tina ngabagi data sareng Facebook

Facebook sareng WhatsApp

Ukuran kontroversial anu dilakukeun Facebook pikeun ngabagi data tina WhatsApp langsung terus mawa buntut. Sareng éta numutkeun panerbitan panganyarna tina Bloomberg, salah sahiji régulator anu paling tangguh di Jérman ngeunaan masalah data nyaéta milari paréntah administrasi ku Facebook kedah ngeureunkeun ngumpulkeun data ti WhatsApp.

Régulator diadegkeun di kota Hamburg bakal milari kéngingkeun paréntah éksékutip langsung ngalawan Facebook ku 15 Méi. Pamundut ieu sabab Aya perhatian ti régulator yén parobihan kana kabijakan privasi WhatsApp tiasa nyababkeun panggunaan ilegal data pangguna pikeun tujuan pamasaran sareng iklan. Johannes Caspar dirina, Komisaris Data di Jerman, dinten ieu nunjukkeun hal-hal ieu:

WhatsApp dianggo ku ampir 60 juta jalma di Jérman sareng anu pangpangna aplikasi sosial anu panglobana dianggo, bahkan langkung ti Facebook. Maka, langkung penting deui pikeun mastikeun yén jumlah pangguna anu seueur, anu ngajantenkeun layanan pikaresepeun pikeun seueur jalmi, henteu ngakibatkeun éksploitasi anu kasar tina data.

Parobihan kana kabijakan privasi disarankeun dina waktos éta WhatsApp bakal ngabagi data tambihan sareng Facebook, sapertos nomer telepon, inpormasi anu patali jasa, alamat IP, sareng data urus, tapi WhatsApp parantos netelakeun yén parobihan kawijakan privasi ieu henteu mangaruhan ngabagi data sareng Facebook ngeunaan obrolan pangguna atanapi inpormasi profil., sareng yén istilah énggal dilarapkeun pikeun jalma anu nganggo fitur obrolan bisnis.

inget yen WhatsApp parantos nyangsang ngenalkeun kabijakan privasi anyar na mimiti taun ieu, saatos lieur sareng réaksi pangguna maksa perusahaan pikeun mastikeun pangguna komitmenna pikeun karusiahanana. Nanging, hubungan antara Facebook sareng WhatsApp bakal dititénan langkung ageung di Jérman saatos pamundut paréntah éksékutip ieu.

Facebook parantos masihan koméntar dina pernyataan éta nyaéta marios inpormasi anu ditampi ti régulator ti Jérman sareng mastikeun yén éta bakal ngabahas salah paham anu aya ngeunaan tujuan sareng pangaruh pembaruan istilah privasi. Anjeunna ogé mastikeun yén perusahaan tetep komitmen pikeun nawiskeun komunikasi anu aman sareng swasta ka para pangguna.

Bab anyar dina odyssey ieu yén Facebook nyerat kalayan kabijakan privasi na anu salawasna kontroversial. Urang bakal ningali naha urutan na teh épék yén ieu tiasa di sésana nagara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.