Alat-alat forensik anu dianggo dina panyelidikan ngeunaan maling buligir panganyarna

Mentor

Hayu urang ngobrolkeun software anu dianggo ku peretas pikeun nyepeng gambar anu dipaling Minggu ayeuna, éta parantos dikonfirmasi yén asal muasalna gambar mangrupikeun serangan khusus kana akun iCloud anu kawéntar.

Dina forum tina Anon-IB, situs populér dimana jinis gambar ieu diterbitkeun, parantos aya mairan sareng ngadorong panggunaan pakakas anu dipaké pikeun kéngingkeun gambar-gambarna. Dina hal ieu éta parantos dilaksanakeun kalayan bantosan EPPB (akronim pikeun Elcomsoft Phone Password Breaker) sareng iBrute.

EPPB

Éta parangkat lunak, dipasarkeun ku perusahaan forensik komputer Rusia anu disebat Elcomsoft, sareng ngalayanan ka unduh cadangan anu aya dina iCloud tina korban. Aplikasi desktop EPPB ngamungkinkeun eusi diunduh cadangan lengkep dina hiji folder, masihan panyusud aksés kana sajumlah ageung data, anu bakal kalebet pidéo, data aplikasi, kontak sareng pesen téks.

Program ieu henteu meryogikeun persetujuan ti lembaga pamaréntah, Éta hargana sakitar $ 399 pikeun vérsi lengkep, éta ngagaduhan vérsi anu langkung mirah deui bahkan versi percobaan tapi tiasa gampang dipanggihan dina situs bursa P2P sareng panggunaanna gampil pikeun rata-rata pangguna Anon-IB.

«Cadangan online tiasa diekstraksi ku spesialis tanpa peryogi terminal. Anu diperyogikeun nyaéta gaduh ID sareng kecap akses Apple. Data ieu tiasa sasari tanpa idin atanapi kanyahoan anu bogana ti terminal, ngajantenkeun EPPB mangrupikeun solusi idéal pikeun pasukan kaamanan nagara sareng lembaga intelijen. » Aranjeunna ngajelaskeun dina halaman wébna

Éta dikonfirmasi yén fitur ieu jalan malah di Akun Apple nganggo verifikasi dua léngkah diaktipkeun.

eppb

iBrute

EPPB jalan bareng sareng iBrute, parangkat lunak anu ngarusak kecap akses iCloud. iBrute Alat anu mangrupikeun ku alat Alexey Troshichev keur ngamangpaatkeun titik lemah dina fungsionalitas «Milarian iPhone kuring«, Anu ngamungkinkeun anjeun pikeun BRUT gaya sandi iCloud. 

Parangkat lunak ieu disebarkeun ku Github salami sabtu minggu yeProsésna dijelaskeun dina forum Anon-IB salaku «Anggo skrip iBrute pikeun ngaretas kecap aksesna teras nganggo EPPB pikeun ngaunduh cadangan. Pasang kameunangan anjeun ka dieu.»

Kertajati

Perusahaan Cupertino parantos nyatakeun yén éta henteu acan janten serangan kana jasa Apple tapi a serangan khusus kana rekening khusus, nambihkeun yén dina hiji kasus henteu aya palanggaran kaamanan anu dideteksi dina iCloud atanapi Milarian iPhone abdi.

Pelanggaran kaamanan anu dianggo ku iBrute parantos ditutup ku Apple, sanaos dikhawatirkeun upami peretas diunduh cadangan lengkep, masih aya inpormasi pikeun kaluar, boh ngalangkungan kabocoran atanapi meres.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel Vasquez cenahna

    Anu matak, kuring kedah mésér program éta sareng diajar ngalakukeun éta hahaha.