TouchID tiasa dibobodo

Rampa

TouchID (Sénsor sidik Apple) parantos sareng kami salami sababaraha taun ayeuna, sareng seueur urang biasa kana panggunaan sadidinten, percanten kana langkah kaamanan ieu pikeun ngajaga data sareng telepon urang.

tapi, Sakumaha dipercaya nyaéta TouchID? Pasti aya anu ngémutanana, sareng aya leres-leres jalma anu parantos nyobian sénsor ieu, hasilna héran pisan.

Sanés peralatan anu mahal atanapi anu sapertos kituPikeun nipu TouchID, ngan ukur produk anu diturunkeun silikon anu diperyogikeun, sababaraha komponén langkung seueur sareng sakitar 15 menit, ieu "matak pikahariwangeun", kumargi seueur jalma yakin yén sénsor éta henteu tiasa dianggo upami henteu mendakan yén anu leres-leres aya di luhur nyaéta ramo. Nanging, tim anu panasaran dina «Diuji» parantos tiasa nunjukkeun sakumaha gampangna pikeun kompromi pamaca sidik ieu (salami saratna dicumponan).

Ideu na nyaéta, ngagunakeun sagala rupa bahan kimia anu diturunkeun tina silikon anu biasa dianggo "simulate" bagian awak manusa, nyiptakeun kapang tina sidik jari anu gaduh iPhone, teras, ku grafit, pasihkeun konduktivitas kapang.

Tina éta urang tiasa nyimpulkeun kumaha sénsorna tiasa dianggo, sareng éta yén sénsorna henteu teras-terasan dihurungkeun (éta bakal ngahémat batréna) tapi diaktipkeun nalika anjeun nyimpen ramo dina tombol, éta ngadeteksi konduktivitas listrik hatur nuhun kana cingir logam anu ngurilingan na, pikeun engké ngaktipkeun pamaca sareng néwak data anu diperyogikeun.

Anjeun tiasa ningali éta ku panon anjeun nyalira:

Sakumaha anu dipertanggungjawabkeun pikeun prestasi ieu, sadayana anu diperyogikeun nyaéta réproduksi anu satia kana kanyataan dina hal lega, éta henteu kedah panas atanapi anu sapertos kitu, ngan éta sareng éta sanggup ngajalankeun listrik.

Mungkin hal anu paling matak pikahariwangeun nyaéta aranjeunna henteu ngan ukur berhasil muka konci iPhone 5s, tapi aranjeunna ogé parantos berhasil muka konci anu énggal tanpa aya masalah iPhone 6 sareng 6 Tambih Deui anu sakuduna kalebet TouchID ningkat, sanggup néwak sidik kalayan langkung jéntré tibatan anu sateuacanna.

Kabeneran pikeun sadayana, cara ieu ngabutuhkeun urang ngadamel kapang dina kaayaan ramo, hal anu kuring ragu yén saha waé anu aya dina pikiran anu leres bakal ngijinkeun, janten urang ulah hariwang teuing ngeunaan kajadian ieu.

Mudah-mudahan Apple nyatet sareng ningali ieu dina sénsor anu bakal datang, kumargi berkat sensor ieu kami émut anjeun ngagaduhan aksés kana alat, AppStore komo pikeun ngalakukeunana pamayaran sareng Apple Pay.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

17 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ricky garcia cenahna

    Jigana leuwih gampang nebak kecap akses dalapan angka méméh sababaraha uteuk muka konci iPhone asing sapertos kitu

  2.   Andrés cenahna

    Éta omong kosong murni, sadayana omong kosong éta pikeun nyingkahan ID touch, perlu aya sidik jari, pikeun nyiptakeun cetakan atanapi jinis sidik jieunan sareng ogé ngagaduhan mobilena sacara logis. teu sadaya jelema tiasa ngagaduhan dua hal éta.

  3.   Jose Torres cenahna

    Seueur carita anu teu masuk akal sareng bodo ngeunaan iPhone

  4.   Adriana Si Vasi Sibisan cenahna

    Dina kahirupan

  5.   Martin cenahna

    Kabeneran aya yén éta mangrupikeun hal anu konyol tangtosna kuring ngahargaan dédikasi anu aranjeunna anggo sareng aranjeunna dihaturkeun pikeun maénkeun mini-mata-mata tapi anjeun kedah gaduh sadayana tulisan pikeun tiasa ngalakukeun éta sareng hartosna jelas tina sidik nepi ka iphone sareng upami iPhone dipendakan? Kumaha upami jalma éta henteu pernah ngaktipkeun sensor id? Sareng upami kuring gaduh sinareng, naha anjeun nampi éta sateuacan pangguna meungpeuk Imei? Anjeun kedah alesan sakedik deui….

  6.   TECHNOCUB cenahna

    Nya, upami sidik karét konduktif sareng Touch-ID parantos cekap, langkung saé aranjeunna henteu nyobian nganggo Samsung hahaha, bahkan fotokopi tiasa dianggo. Kahayang anu teu jelas pikeun nunjukkeun yén anu aman nyaéta perkosaan ... Pisan anéh yén aranjeunna henteu nyobian motong ramo ka hiji 😉

  7.   Alex R. Herrmann cenahna

    Kapang silikon grafit? Tangtosna ! Ieu dihontal di toko juru ... saha waé anu maling bakal langkung épisién nganggo péso atanapi bedil sareng maksa teleponna teu dikonci sateuacan maok. Laporan naon gunana ...

  8.   Ur U Sanchez cenahna

    Bohong hahaha
    Saur aranjeunna hoyong ngarusak patén-patén Apple

  9.   Omong kosong cenahna

    Langkung saé nyolong hapé sareng neukteuk ramo korban, anjeun tungtungna langkung mirah sareng langkung mirah.

  10.   Antony cenahna

    Naon sih anu dilakukeun ku Apple, teu aya jalan pikeun nyingkahan ieu, MEREKA KLONING JARI !! Siga éta mangrupikeun anu asli. Abdi parantos bosen ningali sapertos tulisan ngeunaan Touch ID

  11.   Manuel Nolasco Acosta cenahna

    Sadayana tiasa dina kahirupan ieu
    Sing saha anu mikir sanés
    Upami sababaraha fanvoys

  12.   Rafa cenahna

    Technocub samsung langkung sesah pikeun Forge sidik jari, éta henteu tiasa dianggo ku fotokopi, sabab éta henteu tiasa dianggo bahkan jari anjeun sorangan haha

    1.    Juan Colilla cenahna

      hahahaha anu ti samsung nyaéta ngadamel anu saé 😀

  13.   Ruben cenahna

    Kuring henteu terang naon anu langkung konyol catetan anu kuring baca, atanapi kumaha tindakan bodo jalma-jalma ieu pikeun ngarusak iPhone, Gusti! Kumaha bodo catetan ieu

  14.   Santiago Trilles Castellet cenahna

    Kaamanan tapak na anu pangsaéna, teu aya pabrikan sanés anu tiasa ngahontal éta langkung saé, dina misi pilem mustahil ieu ogé kaluar .. hahaha.

  15.   Juan Colilla cenahna

    Baraya, anjeun kedah ngartos yén jenis tulisan ieu nyaéta rasa panasaran, teu aya anu nyoba ngaruksak iPhone (sareng kirang dina blog ngeunaan aranjeunna: D) kumargi malah disebatkeun ku Motorola yén TouchID mangrupikeun anu maca sidik pangalusna di pasar smartphone , Aya ngan saukur sagala rupa jalma di dunya sareng dina hal ieu sakelompok jalma panasaran hoyong nyobian sakitar TouchID anu tiasa dipercaya, jelas, sakumaha seueur anjeun nyarios, kaayaan ieu moal kajadian dina kahirupan nyata, kusabab yén moal aya anu ngantep kapang sidik jari dilakukeun ku cara ieu sahingga engké iPhone dipaling, tapi pantes terang dugi ka mana sénsor ieu tiasa ngajagi urang ^^

  16.   Guacho cenahna

    upami mungkin? Nya, tangtosna dimungkinkeun, aranjeunna anu ngajantenkeun pamaca sareng anu terang cara hack, atanapi éta kabeneran yén urang Cina nyandak arloji apel anu henteu acan dijual. 18 menit pikeun nanaon anjeun kudu ningali éta runtah waktu.