Naha anjeun tiasa nyingkahan penipuan dina eBay ngeunaan prototipe Apple?

Apple Watch palsu

Kasus anu urang tingali dina minggu ieu a prototipe Apple Watch palsu anu dijual di eBay $ 260, padahal éta mangrupikeun klon Tionghoa jam tangan Apple anu kualitasna rendah pisan ngareuwaskeun jaringan sareng parantos nimbulkeun patarosan naha kami siap nyingkahan penipuan sareng penipuan dina jenis produk ieu nalika datang ka terang naon anu urang mésér. Perusahaan Asia parantos ngahontal tingkatan tiruan brutal pikeun produk apel, sahingga dina waktos-waktos kami parantos ningali iPhone bocor sateuacan presentasi anu saleresna mangrupikeun hasil na anu parantos dipendakan dina sampéan seueur média. Saolah-olah éta. anu nyata.

Naha urang leres-leres terang kumaha ngabédakeun produk asli sareng gambar tina gambar anu ngan saukur klon? Pasti jawaban na kompléks. Nyatana, numutkeun seueur analis, terang naha hiji obyék atanapi prototipe Apple ngan ukur henteu ngarahkeunnana kalayan pasti Apple sorangan. Tapi santai dinamika kanyataan yén ngan Apple anu terang upami aya anu nyalira, naon anu tiasa dilakukeun ku pangguna pikeun ngahindarkeun kana tipeu scam anu beuki sering dina Internét? Naha urang kedah hilap mésér alat online upami urang hoyong henteu janten korban panipuan sapertos kieu? Kami nganalisis naon anu kajantenan sareng sababaraha trik pikeun nyingkahan kagoda sareng gogoda anu sigana ngantosan anjeun mendakanana.

Kaleresan nya éta kéngingkeun prototipe tina salah sahiji produk Apple salamet pisan. Nyatana, éta henteu ngan kedah dipikaterang ku anu ngagaleuh, tapi ogé ku anu ngajualna. Kusabab logika éta yén mendakan tawaran anu nyata pikeun hal sapertos kieu sacara praktis mustahil. Nyatana, éta bakal kajantenan upami anu ngajualna henteu terang yén éta mangrupikeun prototipe Apple, sahingga ngajualna dina harga anu kawilang murah. Tapi kumaha ngajelaskeun yén prototipe anu teu diterbitkeun badé hargana langkung alit tibatan Apple Watch anu asli? Éta sigana henteu asup akal, sareng sigana anu mésér anu mayar $ 260 dina waktos éta murag kana bubu hoyong janten palinter.

Apple sareng balanja antara individu

Sateuacanna kami ogé parantos ngabahas masalah konservasi gadget baheula Apple dina kotakna sareng anu anyar teras kéngingkeun évaluasi pikeun aranjeunna. Sareng éta objék Apple sigana ngagaduhan nilai dasar pikeun kolektor. Dina kasus-kasus éta, ogé upami urang hoyong alat anu pangkolotna tina Apple urang kedah merhatoskeun. Upami hargana langkung murah tibatan di tempat sanés, henteu percaya mangrupikeun asét anu pangsaéna. Éta panginten langkung tipuan tibatan tawaran hirup urang.

Leres anjeun tiasa nyingkahan penipuan di mésér gadget Apple, sareng utamina, sacara umum dina eBay. Sababaraha trik dasar nyaéta ningali reputasi tina anu ngajual. Sareng nalika teu aya anu lepat ngagaleuh hiji hal ti anu énggal, kuring moal résiko ngalakukeun éta upami produk anjeun sigana salah sahiji poéna anu teu mungkin. Pilihan anu sanés dina platform ieu nyaéta ngaasosiaskeun pameseran sareng Paypal, pikeun nangtayungan kami sareng kabijakan mésér. Sareng salian ti sadayana ieu, anggo akal sareng waspada kana evaluasi négatip. Ampir sok, lonceng alarem dina jaringan balanja swasta ieu dipasihkeun ku pangguna nyalira, sareng upami urang ngiringan dina waktosna, urang tiasa kirang sieun.

Naha anjeun biasana ngagaleuh produk dina jinis halaman wéb ieu? Dupi anjeun ngalaman pangalaman goréng? Naha saur anjeun teh bisi nonton apel Naha aya hal anu terasing atanapi anu sering diulang?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.