Apple bakal ngahontal perjanjian sareng Wikipedia pikeun neraskeun damel sareng Siri

Apple Wikipedia

Unggal waktos urang milarian ngalangkungan Siri atanapi ngalangkungan mesin pencari anu diintegrasikeun dina ios sareng macOS, hasilna anu munggaran teras numbu ka WikipediaIeu mangrupikeun sumber inpormasi anu penting pikeun asistén Apple sareng ékosistem Apple sacara umum, nanging, henteu aya hubungan kauangan antara dua perusahaan.

Tapi éta tiasa robih, kumargi numutkeun Wired, Yayasan Wikimedia, anu ngatur Wikipedia sareng proyek turunan sanésna, parantos nampilkeun proyék komérsial anyar dibaptis salaku Wikimedia Enterprisa sareng éta bakal diluncurkeun salami 2021, sareng dimana éta ngusahakeun ningkatkeun pendapatan.

Numutkeun kana média ieu, paguneman antara Wikipedia sareng perusahaan téknologi ageung Aranjeunna parantos dijalankeun sareng perjanjian tiasa ditutup dina awal Juni. Sanaos laporan henteu netepkeun yén Apple mangrupikeun salah sahiji perusahaan, paling dipikaresep éta babarengan sareng Google sareng Microsoft salian ti Amazon.

Lane Beker, diréktur senior Yayasan sareng salah sahiji jalma anu ngurus proyék ieu negeskeun yén:

Ieu mangrupikeun waktos munggaran yayasan nampi yén pangguna komérsial mangrupikeun pangguna jasa kami. Kami parantos terang yén aranjeunna aya, tapi kami henteu leres-leres ngarawat aranjeunna salaku pangkalan pangguna.

Klaim kabel pilihan gratis anu dianggo ku perusahaan téknologi ageung bakal tetep aya tapi éta parantos kabuktosan henteu épisién pikeun seueur jalma. Bahkan panginten langkung raos finansial pikeun ngarobih proyék bisnis pamayaran.

Dina 2018, CFO Wikipedia Lisa Seitz-Gruwell ngritik Apple dina wawancara pikeun anggo platform ieu tanpa kolaborasi finansial.

Kuring yakin pisan yén duanana Apple ogé Microsoft, Google sareng Amazon hargana seueur pisan pikeun kolaborasi sacara ékonomis kalayan proyék nirlaba ieu anu ngadasar ayana kana kolaborasi para pangguna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.