Apple, Google sareng Microsoft: saha anu nyonto saha?

salinan

Sakumaha biasa kajadian sareng ngaleupaskeun sistem operasi anu anyar, naon waé ogé, tuduhan parantos nyalin ciri-ciri persaingan anu dijalankeun ku jaringan. Pengumuman Windows 10 énggal pikeun telepon pinter sareng tablet mangrupikeun kasus anu pangénggalna, sareng tuduhan parantos "nginjeum" fitur ti ios parantos ngabahekeun blog khusus, sapertos anu kami, kalayan tulisan kami dina warta Windows 10 yén Microsoft parantos nyalin ti Apple. Tapi naha Apple sok éléh, atanapi nyalin hal-hal tina persaingan hiji hal anu bahkan dina Cupertino aranjeunna henteu luput? Kanyataanna nyaéta saha waé anu nyonto ti saha waé, sabab urang tiasa gampang nunjukkeun upami urang ningali ka tukang sakedik.

Asal sagalana

iPhone-aslina

Mimiti smartphone sakumaha urang terang aranjeunna ayeuna lumangsung di 2007 ku ngenalkeun iPhone munggaran. Memang leres yén Android parantos ngerjakeun sistem operasi pikeun alat sélulér pikeun sababaraha waktos, tapi éta ngagaduhan seueur kamiripan deui sareng Blackberry naon waé dibandingkeun sareng iPhone (atanapi ku Android anu urang terang ayeuna). Henteu kedah émut kana kecap-kecap anu dicarioskeun ku Steve Jobs (numutkeun biografi na) dimana anjeunna "sumpah" yén anjeunna bakal ngaleungitkeun Android kusabab parantos nyalin iPhone anu dipikacinta. Gerakan multi-rampa sapertos zum dua jari, atanapi keyboard layar lengkep sareng tombol fisik tunggal mangrupikeun fitur anu paling ngabédakeun anu ngajantenkeun iPhone munggaran ieu janten rujukan pikeun pabrik anu sanés.

Android 1.5 Cupcake ngempelkeun keyboard dina layar

Sanaos panginten hésé dipercaya, vérsi anu munggaran tina sistem operasi Google bahkan henteu ngagaduhan keyboard dina layar. Dugi ka 30 April 2009, nalika vérsi 1.5 Cupcake dileupaskeun, pangguna terminal Android henteu tiasa nyerat nganggo layar terminal, leres, kalayan keyboard anu produktif anu Apple bakal lambat sumping.

Android 2.0 Eclair sareng layar konci

Geser-Buka konci

Versi Android 2.0 mangrupikeun parobihan anu penting dina éstétika alat sareng seueur fungsi. Salah sahiji anu paling kontroversial sareng anu Apple ngapungkeun amarah nyaéta pilihan "Geser pikeun muka konci" anyar, parantos aya di ios sareng disalin pikeun vérsi Android anyar ieu, sanaos écés pisan sareng sentuhan pribadi Google, kalayan bentuk palang lengkungan na.

iOS 5 sareng Pusat Pemberitahuan "anyar"

Pusat-Bewara

Salah sahiji kabaruan anu hébat dina ios 5 nyaéta cara anyar pikeun ngatur bewara, ngajantenkeun aranjeunna langkung kirang ngaganggu, sareng ngolompokkeunana di Pusat Notifikasi, layar anu diaksés ku cara ngagésér tina luhur layar ka handap. Pungsi ieu parantos aya langkung ti wawuh pikeun pangguna Android yén ti mimiti éta aranjeunna gaduh layar nyalira kanggo béwara, anu ogé kalebet tombol pikeun ngaktipkeun WiFi, Bluetooth, sareng sajabana, hal anu moal dugi ka ios dugi ka versi 7 sareng Pusat Kontrol, pisah sareng Pusat Notifikasi tapi estetika pisan sami sareng sainganna.

És Krim Sandwich injeuman sababaraha hal ti anu sanés

És-Krim-Sandwich

Ice Cream Sandwich, versi 4.0 tina Android, hadir sareng seueur fitur-fitur anyar anu parantos aya dina platform sanés. Dina hiji sisi, éta nambihan kamungkinan nyieun polder nyered hiji ikon di luhur ikon anu sanés, aya anu parantos aya di ios. Éta ogé nginjeum tina platform Apple kamampuan ngarobih ikon dina "baki karesep" ku ngajantenkeun garis handap ikon janten hal anu mirip pisan sareng iOS Dock. Multitasking parantos dirobih sacara éstétika, kalayan windows dimana anjeun tiasa nilik aplikasi kabuka, salinan multitasking WebOS, sareng hal anu engké bakal ditiron ku Apple pikeun ios.

iOS 7, parobihan hébat Apple ku inspirasi éksternal

ios-7-Windows-Telepon

iOS 7 mangrupikeun révolusi anu nyata dina sistem operasi Apple. Antarbeungeut anu langkung modéren, saderhana, jauh tina skeumorphism anu parantos dicirikeun platform salami mangtaun-taun. Salaku tambahan kana parobihan éstétika, aya seueur kabaruan anu fungsional, tapi kanyataanna nyaéta Apple diideuan (sareng henteu saeutik) ku platform anu sanés. Persamaan estetika minimalis sareng "datar" tina ios 7 sareng Windows Phone anu atra. Multitasking, sapertos anu urang carioskeun sateuacanna, mangrupikeun salinan WebOS (anu Android sareng Windows Phone ogé bakal disalin). Aksés langsung kana fungsi Bluetooth, WiFi, jsb. Pusat Kontrol teu mirip siga Android, sanaos dina hal ieu aranjeunna dilebetkeun kana Pusat Pemberitahuan. Ogé cara nampilkeun tab Safari mangrupikeun salinan tina Chrome, browser Google.

iOS 8 sareng jasa anyar na

CarPlay.jpg

iOS 8 parantos sateuacanna hébat dina sistem operasi Apple dina hal kabuka pikeun aplikasi pihak katilu. Widget, karakteristik Android ti saprak didamelna, sanaos di Apple diwatesan ka Pusat Notifikasi, kamungkinan nambihan kibor pihak katilu, atanapi kamungkinan ngabagi kontén antara aplikasi mangrupikeun sababaraha conto novelty ios anu parantos aya dina Android pikeun lami pisan. cuaca.

Tapi ios 8 hartosna Apple ngenalkeun fitur-fitur anyar (saleresna), sareng anu-éta anu bakal datang (contona, ku Apple Watch). Kana pengumuman CarPlay ku Apple, Google gancang némbalan nganggo Google Android Auto, dua jasa sacara praktis dilacak sareng éta bakal janten cara urang nganggo héndsét dina mobil urang dina waktos anu caket. Hal anu sami parantos kajadian sareng Health Kit, fungsi anu Apple ngalangkungan sadaya fungsi anu aya hubunganana sareng kasihatan sareng latihan di ios, sareng aplikasi sareng asesoris pihak katilu anu tiasa diaksés. Réspon Google henteu lami saatos Google Fit, sacara praktis sami.

Sareng ieu henteu réngsé di dieu ...

Windows-10

Aya kénéh seueur fitur "ekslusif" unggal platform anu pesaing anjeun pasti bakal nyalin. Kontinuitas sareng Handoff of iOS sareng OS X, atanapi ngahijina Windows 10 salaku hiji-hijina sistem operasi umum pikeun alat sélulér sareng komputer nyaéta sababaraha diantarana. Éta leres-leres moal asup akal upami henteu. Unggal platform hoyong nawiskeun pangguna anu pangsaéna, sareng pikeun ieu éta kedah ningali naon anu suksés dina persaingan. Anu nampi, sapertos biasa, para pangguna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Talion cenahna

    Nya, kanyataanna nyaéta "copy" atanapi "inspirasi" dianggo ku sadaya perusahaan. Perusahaan henteu resep pisan anu sainganna ngalakukeun éta, tapi pikeun pangguna éta kauntungan, dina tungtungna ku cara ieu produk ditingkatkeun sareng fitur-fitur anyar muncul atanapi anu aya parantos ditingkatkeun. 🙂

  2.   anonim cenahna

    Abdi nyebat persaingan anu séhat!

    Éta upami dina sababaraha taun upami anjeun gaduh iPhone anjeun kedah gaduh Mac, supados pangalaman lengkep sareng upami anjeun nganggo tablet maka iPad
    Upami anjeun gaduh ponsel sareng windows 10, maka pc anu nganggo windows 10 sareng tablet sami, sareng anu sami kajadian sareng android, sanaos henteu gaduh OS pc.

    Mudah-mudahan ka hareupna sadayana bakal ngahijikeun hiji sareng anu sanésna, pikahareupeun kalayan rupa-rupa platform ... irung ... kedah aya platform anu tunggal, aman, sareng produktif.