Apple damel sareng Google, Mozilla sareng Microsoft pikeun ngahijikeun ekstensi browser

yen apel, Google o Microsoft Aranjeunna paséa, éta henteu hartosna yén aranjeunna henteu nyarios silih sareng aranjeunna terus-terusan perang. Upami henteu sabalikna. Ti waktos ka waktos aranjeunna pakait sareng ngabentuk tim upami kauntungan proyék pikeun sakumna pihak.

Sareng ieu kajantenan ayeuna ku masalah ekstensi tina panyungsi wéb anjeun. Daripada ngalungkeun masing-masing nyalira, sigana aranjeunna satuju pikeun standarisasi sababaraha protokol pamrograman pikeun ngagampangkeun padamelan pamekar pihak katilu.

Apple ngayakeun paguneman sareng rapat damel sareng téknisi ti Google, Mozilla sareng Microsoft pikeun ngabakukeun éksténsif panyungsi wéb saluyu na:  Safari, Chrome, Firefox y sisi.

Kami parantos gaduh buktina ieu ti saprak taun ka tukang, dimana Apple nambihan dukungan pikeun WebExtension API dina versi Macs Safari. API ieu mangrupikeun téknologi platform salib sahingga éksténsi cocog antara panyungsi wéb anu béda, kalebet Google Chrome sareng Microsoft Edge.

CNET nembé nyebarkeun yén Apple sareng perusahaan téknologi ageung sanésna parantos patepung di World Wide Web Consortium (W3C) ningali kumaha aranjeunna tiasa ngagampangkeun prosés pangembangan éksténsif wéb ku cara ngirangan bédana antara panyungsi anu sanés. Ideu na nyaéta éksténsif universal ieu jalan anu sami dina Safari, Chrome, Firefox sareng Edge.

Ku cara kieu aranjeunna dihaja, dina hiji sisi, pikeun mempermudah padamelan pihak katilu pamekar sahingga ekstensi anjeun cocog sareng panyungsi anu sanés, tanpa kedah ngarobih deui pikeun masing-masing na.

Sareng di sisi anu sanés, nyayogikeun pangguna kamungkinan pikeun nganggo perpanjangan karesepna, paduli tina browser anu anjeun anggo. Warta alus, henteu diragukeun.

Kami bakal sadar kana berita yén Apple badé nampilkeun ka kami Senén ieu di WWDC 2021, sabab pastina sababaraha diantarana bakal ti Safari, tanpa ragu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.