Apple moal ngarobih harga produkna kusabab tarif Trump

Tim Cook ngajelaskeun naha anjeunna satuju pendak sareng Donald Trump

Donald Trump ngumumkeun sababaraha dinten ka pengker pengenaan tarif 10% énggal dina impor Cina anu henteu ngagaduhan tarif. Impor ieu hargana 300.000 juta dolar sareng bakal mimiti dilarapkeun ti 1 Séptémber. Bagian tina impor ieu diperkirakeun mangaruhan sababaraha komponén produk Apple, anu bakal mangaruhan harga dasar produk. Nanging, analis Min-Chi Kuo parantos ngaduga dina siaran pers yén Apple bakal nanggung biaya tina tarif-tarif éta, upami aya, sareng harga produk moal bénten-bénten.

Apple ngagenclang pikeun Donald Trump setbacks

Sababaraha dinten ka pengker administrasi Trump ngumumkeun pajak anyar pikeun impor Cina. Impor-impor ieu, numutkeun présidén AS, bakal janten unsur énggal anu teu ngagaduhan tarif sateuacanna. Éta mareuman alarm di Apple kumargi sadaya komponén impor perusahaan ieu nyingkirkeun tarif tadi sareng kamungkinan yén bagian komponén anu diimpor ti Cina, Waktos ayeuna, tunduk kana pajeg. Kaprihatinan ieu kagambar dina saham APPL ngeunaan NASDQ.

Nanging, na analis Ming-Chi Kuo parantos prediksi ngalangkungan siaran pers sareng laporan na yén Apple "Parantos nyiapkeun persiapan anu saé" dina nyanghareupan jenis kajadian anu teu disangka-sangka. Naon anu komentar analis nyaéta anu tina Cupertino bakal nanggung sebagian besar biaya tambahan jangka pondok sareng sedeng. Ieu hartosna éta moal aya variasi anu penting dina harga alat-alatna. Atanapi perkiraan pikeun kiriman alat di pasar Amérika Serikat moal dirobah.

Dina analisa na, Kuo ogé mairan yén prosés lepas pantai bakal ngagancangkeun sapertos anu parantos katingali dina sababaraha bulan terakhir. Tujuan Apple nyaéta pikeun mindahkeun produksi produkna di sababaraha nagara di dunya, ngalih ti Cina, anu bakal nimbulkeun pangaruh anu langkung ageung kana perekonomianana. Kami ningali kumaha dina sababaraha bulan terakhir aya laporan anu nunjukkeun yén apel ageung ngalih ka daérah sakitar Vietnam sareng India, dimana harga produser mirip tapi teu aya tarif anu ngarusak harga produser.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.