Apple éléh deui ngalawan troll patén VirnetX

perbicaraan

Salah sahiji masalah ageung anu gaduh industri téknologi ayeuna sanés panggunaan patén-patén ku perusahaan pihak katilu tanpa mayar kanggo ngamangpaatkeun éta, tapi masalahna asalna tina perusahaan patén trolling, perusahaan anu ngagaleuh perusahaan alit sareng kéngingkeun patén-paténna pikeun engké ngawitan nungtut ngalawan palanggaran anu disangka ku cara oportunis sareng agrésif, tapi tanpa ngagaduhan niat iraha waé pikeun ngomersilkeun atanapi ngadamel produk anu janten inti patén éta. Microsoft parantos nyanghareupan jenis perusahaan ieu kapengker sareng kapaksa mayar langkung ti 25 juta dolar. Tapi kasus VirmetX ngalawan Apple tiasa janten hit ageung pikeun akun ti para Cupertino.

Sababaraha bulan ka pengker Texas mutuskeun pikeun milih VirnetX pikeun panggunaan patén anu dianggo ku Apple anu aya hubunganana sareng kaamanan telepon anu dilakukeun ngalangkungan FaceTime. Dina kasempetan éta, Apple diparéntahkeun mayar sakedik langkung ti 600 juta dolar, kaputusan yén perusahaan sacara logis banding nalika nyatakeun yén juri panginten tiasa bingung sareng referensi sistem anu jauh tina kanyataan.

Sidang sareng Apple parantos dilaksanakeun deui di Distrik Wétan Texas, sareng waktos ieu budak Cupertino deui dihukum mayar 302 juta dolar, satengah tina jumlah kaputusan anu munggaran. Tapi sakumaha anu tiasa urang baca di Bloomberg, hukumanana masih tiasa diadukeun sareng Apple ieu angkat ka Pengadilan Banding Amérika Serikat, pengadilan anu kedah nyandak kaputusan nyalira dumasar kana sidang anu parantos dilaksanakeun. Kanggo Apple kedah mayar 300 juta éta ka VirnetX, patén Troll kedah menang dina sidang éta, tapi éta moal janten akhir gugatan ieu, kumargi VirnetX ogé ngagugat Apple pikeun panggunaan fitur kaamanan anu tangtu dina pesen perusahaan palayanan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.