Apple ngaluncurkeun ios 9.3.5, kami nyaritakeun carita anu suram saatos pembaruan

ios-9-3-5

Waktos anu pikasieuneun sumping. Sesuatu anu urang curiga pas saatos Apple lirén ngadaptarkeun ios 9.3.3. Sareng urang nembé kaget ku pembaruan sakedik sababaraha MB yén urang bahkan henteu tiasa méncrang kapayunna. IOS 9.3.5 sumping sababaraha menit ka pengker, sareng saatos rame-rame, sigana aya hal anu penting dina hal privasi aya di tukangeun éta, urang bakal nganalisis naon anu kajantenan dina sababaraha jam terakhir sareng naha Apple parantos damel gancang-gancang pikeun ngaleupaskeun update leutik tapi penting ieu. Pembaruan ieu ngahalangan garapan anu nempatkeun résiko seueur alat ios.

Numutkeun inpormasi anu dimimitian ti The New York Time, aya sayogi hiji mangpaatkeun kanggo ios 9.3.4 anu ngarusak sareng inpormasi pribadi pangguna. Kusabab kitu, urang nyarankeun pisan sadaya pangguna anu maca pembaruan ieu kana versi panganyarna tina sistem operasi seluler apel. Éta kumaha The New York Time Anjeun parantos nangtoskeun masalah kaamanan ieu:

Panaliti parantos nyimpulkeun perusahaan anu disebat Grup NSO, perusahaan Israél anu ngajual parangkat lunak anu ngajantenkeun telepon sélulér henteu tiasa dilacak, aya di tukangeun gangguan ieu dina alat ios.

Grup tiasa maca pesen sareng email, ogé ngahambat telepon sareng kontak. Éta tiasa ngarekam sora tina mikropon kami, ngumpulkeun kecap akses sareng posisi dimana pangguna alat éta.

Salaku résponna, Apple parantos ngalereskeun masalah kaamanan ieu sareng ios 9.3.5 anu bakal ngamungkinkeun para pangguna tetep ngajaga kaayaan karusiahanana.

Apple nyarankeun pangguna pikeun ngapdet kana vérsi anu pang anyarna ieu, Kumaha carana tiasa sanésna, sareng numutkeun rumor, ieu mangrupikeun alesan leres naha dua iOS 10 betas kajantenan caket sareng sakedik berita.

majalah Wawakil Kuring caket nuturkeun hal éta

mansour

nurutkeun Wawakil, garapanana latén sareng dianggo nénjo inohong internasional.

Dina énjing kaping XNUMX Agustus, Ahmed Mansour, aktivis HAM umur 46 taun cicing di UEA, nampi pesen anu anéh tina nomer anu teu dikenal dina iPhone na

Anjeunna maca di jerona aya rahasia anyar ngeunaan panyiksaan di penjara Uni Émirat Arab, sareng dina pesenna aya tautan.

Mansos mangrupikeun korban peretas ti langkung ti hiji pamaréntahan janten anjeunna diinoktrinasi kana masalah éta, anjeunna henteu pencét kana tautan. Anjeunna ngirim pesen anu sami (diteruskeun) ka Bill Marczak, insinyur ti Lab Lab, perusahaan anu mastikeun hak digital sareng tempatna di Universitas Toronto.

Hayu urang ngobrol langkung seueur ngeunaan Grup NSO, perusahaan anu nyayogikeun pamaréntah pikeun malware kalayan tujuan nyegat alat sélulérna. Perusahaan ngajual téknologi na salaku "hantu" sareng éta. Aranjeunna parantos ningkatkeun kauntunganana sacara luar biasa, sareng aranjeunna henteu kantos nawiskeun wawancara ka perusahaan. Numutkeun kana data, aranjeunna bahkan nampi sakitar 120 juta dolar ti Pamaréntah Amérika Serikat, sareng ayeuna ngagaduhan asét sakitar samilyar dolar.

Malware na katelah éta kuda jangjanganéta ngahalangan data browsing sareng telepon anjeun sareng seueur deui kontén. Aranjeunna peretas anu damel pikeun anu nawar paling luhur, sareng sering nagara bagian sorangan nyaéta anu nawar. Di sisi anu sanésna, dikabarkan kamungkinan janten perusahaan anu dianggo FBI pikeun muka konci iPhone 5c aub dina pemboman San Bernardino sareng masihan Tim Cook seueur nyeri sirah. Numutkeun ka analis tina Wawakil Malware ieu mangaruhan alat saatos ios 7, urang émut yén iPhone 4 henteu nampi apdet saatos ios 7.1.2, ku alatan éta, sadaya alat iPhone 4 anu ayeuna aya résiko serius dicegat kalayan sagala gampang di dunya. 10% pangguna ios ayeuna nuju ios 8, janten tong ragu, waktuna pikeun ngurus data anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Diego Villarino cenahna

    Anjeun tiasa repot marios kana tulisan anu anjeun nyerat. Kuring henteu terang naha éta ngan ukur sloppiness atanapi salinan terang-terangan sareng témpél ku google tarjamahkeun di antawisna, tapi panon kuring nyeri maca téks anu parah sapertos ditulis.

    1.    Miguel Hernandez cenahna

      Halo jodo.

      Anjeun tiasa ngawartosan kami kasalahan pikeun méréskeunana. Kritik konstruktif wilujeng sumping, tapi nalika teu gaduh arguméntasi ngahasilkeun kontropérsi anu teu perlu.

      1.    ios cenahna

        Sae pisan ceuk

      2.    fatfish58 cenahna

        Kuring masangkeunana sajam ka pengker, éta parantos ngantunkeun kuring sakitar sapuluh program sakumaha teu aktif, éta pareum, upami kuring pencét éta, éta ngawartoskeun kuring ngantosan, kuring parantos nga-restart 3 kali sareng kuring masih sami, éta henteu ngagaduhan koherensi, toko apel parantos nempatkeun kuring bobo google, sababaraha kaulinan, evernote, dropbox sareng drive goofle, sababaraha deui anu kuring henteu émut.
        Naha anjeun terang hal ngeunaan ieu?

      3.    JL Llorente Haya cenahna

        Halo. Kuring ngarti yén anjeun henteu hoyong nempatkeun "herang", tapi "sakedapan."

        Dazzling henteu asup akal dina kontéks éta.

  2.   odalie cenahna

    Nya, kuring henteu ningali dimana tulisan goréng tina tulisanana. Pokokna…

    Ngeunaan eusina, mimitina mah panginten éta lulucon atanapi sapertos kitu, sigana serius pisan pikeun kuring. Kuring masangna, sanaos jelas yén udagan organisasi éta sanés pangguna "biasa" sanésna, tapi jalma-jalma penting kalayan inpormasi anu tiasa aranjeunna anggo pikeun ngajual deui, memeres, sareng sajabina.

    Pokokna kuring negeskeun deui yén ieu serius, diantarana sabab garapan asalna tina IOS 7 (2013). Sakitu seueur hype salami mangtaun-taun kalayan kaamanan IOS, éta upami éta sistem operasi anu paling aman, jst. sareng ternyata urang parantos dijual salami 3 taun.

  3.   Alejandro cenahna

    Anu matak, inpormasi na diapresiasi.
    Sapertos anu ngaganggu ... Dimana anjeun ningali tulisan goréng?

    Ngadamel tulisan nyalira, wijaksana ...

  4.   fatfish58 cenahna

    Kuring masangkeunana sajam ka pengker, éta parantos ngantunkeun kuring sakitar sapuluh program sakumaha teu aktif, éta pareum, upami kuring pencét éta, éta ngawartoskeun kuring ngantosan, kuring parantos nga-restart 3 kali sareng kuring masih sami, éta henteu ngagaduhan koherensi, toko apel parantos nempatkeun kuring bobo google, sababaraha kaulinan, evernote, dropbox sareng drive goofle, sababaraha deui anu kuring henteu émut.
    Naha aya anu sapertos kuring?

  5.   pinxo cenahna

    Halo, aya naon ka halaman ACTUALIDADIPAD ???

    1.    louis padilla cenahna

      Actualidad iPad dilebetkeun kana iPhone Aktualidad. Ti ayeuna ngan ukur aya iPhone Aktualidad.

  6.   Pablo cenahna

    Halo, abdi tilas pangguna iPhone, tapi kuring nyaritakeun yén kira-kira sataun katukang kuring ningali dina siaran berita lokal di Mexico kumaha aranjeunna ngalakukeun éta, sareng kuring ningali nalika reporter ngantunkeun telepon sél na di méja sareng peretas ngaktipkeun mikropon sareng ngarékam naon anu kuring carioskeun dina waktos éta, aranjeunna ngekstrak sadaya inpormasi na (kontak, sms, jst), pikeun kuring éta hésé percanten waktos éta kalenturan pisan, Apple henteu ngaluarkeun koméntar, kuring mikir. éta lulucon, tapi ayeuna yén ieu terang yén leres-leres percanten ka éta sareng hartosna yén parantos lami inpormasi kami parantos kabuka, kuring bakal milari tautan laporan sareng kuring bagikeun ka anjeun.