Generasi salajengna Apple Watch tiasa ngaidentipikasi urang ku pulsa urang

apel-nonton-seri-3 Ayeuna, hiji-hijina cara anjeunna gaduh Apple Watch pikeun mikawanoh urang nyaéta ku kode aksés. Urang kedah nempatkeun kode ieu unggal waktos urang angkat-nonton. Samentawis éta, urang tiasa ngakses sadaya eusina, anu seueur dibagikeun sareng iPhone, atanapi mayar sareng Apple Pay di nagara-nagara anu didukung. Tapi ieu tiasa robih upami urang Cupertino mutuskeun ngalaksanakeun téknologi anu parantos diumumkeun ayeuna.

Apple parantos judulna patén na énggal salaku 'Sistem idéntifikasi pangguna dumasar-Plethysmography»Sareng éta ngajelaskeun sistem anu ngagunakeun pulsa oksimeter pikeun ngaidentipikasi signature biometric tina detak jantung pangguna. Data ieu engké tiasa dianggo pikeun ngaidentipikasi pangguna dina cara anu sami sareng kumaha éta dilakukeun ku Touch ID.

Apple Watch tiasa mikawanoh urang ku pulsa urang

Tina naon anu tiasa urang baca tina patén éta, sistem tiasa dianggo pikeun duanana model Apple Watch anu ayeuna dijual. Nyatana, na operasi mirip pisan sareng kumaha anjeun ngukur pulsa anjeun ayeuna, nyaéta, ngaluarkeun cahaya dina kulit urang sareng ngukur sabaraha cahaya anu nyerep sareng balik ka alat. Jelas yén metode idéntifikasi ieu moal tiasa bersaing sareng sensor sidik, janten Apple ogé panginten langkung seueur varianna.

Salaku tambahan kana detak jantung urang, anu bakal gumantung kana wirahma, kakuatan sareng jinis kulit anjeun, Apple ogé parantos dipikirkeun ngarekam cara urang gerak ngagunakeun sensor sapertos akselerometer sareng giroskop. Salaku conto, supados Apple Watch urang tiasa terang yén éta mangrupikeun urang, éta bakal katingali dina ketukan anu dicandak ngalangkungan kulit urang sareng kumaha urang ngajantenkeun gerakan ningali waktos éta.

Sistem auténtikasi ieu tiasa ngagentos Touch ID, janten urang tiasa mayar nganggo Apple Watch sanaos urang henteu gaduh iPhone caket dieu. Sacara logika, pikeun ieu dimungkinkeun, perlu pikeun smartwatch pikeun tiasa nyambung ka jaringan data, janten sahenteuna pembayaran ieu ngan ukur bakal sayogi dina vérsi hareup tina jam tangan pinter Apple.

Sakumaha urang sering nyarios, yén patén anu parantos didaptarkeun henteu hartosna yén kami bakal ningali éta dilaksanakeun dina alat, tapi aranjeunna kedah ngalakukeun naon upami aranjeunna hoyong Apple Watch janten langkung mandiri tina iPhone. Bisi wae, saur urang urang masih kedah ngantosan sababaraha taun kanggo minuhan generasi anyar Apple Watch.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.