Apple TV 4K (2021): A Little Big Revolution

Perusahaan Cupertino kamari ngantep kami presentasi a Apple TV 4K kirang mencolok tapi langkung aya hubunganana tibatan anu tiasa urang bayangkeun. Produk ieu sigana sami inti na, nanging Siri Remote parantos ngalaman parobahan anu radikal, nyugemakeun seueur keluhan ti pangguna anu nampi salami ampir lima taun hirupna.

Apple TV 4K (2021) anu anyar parantos cicing dina usum panjang, ieu mangrupikeun berita anu disumputkeun sareng anjeun kedah terang. Hayu urang tingali sacara jero dina pusat média home anyar Apple.

Kami dina generasi kagenep, sareng Apple TV 4K parantos tumuh ngalangkungan waktos, sanaos henteu nampi pembaharuan ampir dina sagala aspek téknis ti saprak 2017. Kalayan sagala rupa sareng ku éta Apple TV 4K (2017) tetep ngabela diri sareng tampil salaku anu pangsaéna di pusat multimédia mérek sanés, sareng éta mangrupikeun kalepatan tina prosésor A10X Fusion, prosésor anu sami anu nampi iPad Pro anu munggaran, janten bahkan dina waktos ieu kami rada jelas yén upami aya anu lepat leungit Apple TV 4K kawasa, Nanging, ayeuna langkung seueur deui.

 Teuing di jero, euweuh di luar

Urang mimitian ku aspék téknis Apple TV 4K (2021). Pikeun ieu, Apple hoyong luncat sakitar dua taun (leres, urang parantos terang yén Apple TV 4K parantos diical salami lima taun), ieu kusabab angkatna tina prosésor 10 A2017X Fusion kana prosésor Apple A12 Bionic, processor luhur-of-the-range perusahaan Cupertino pikeun 2019. Sadaya ieu bakal kagambar, sacara tiori, dina paningkatan dina tingkat praktis tapi khususna dina hal kamampuan kontén anu badé diréproduksi.

Kami nyarios dina tiori sabab klaim iklan mérekna nyaéta Apple TV 4K anu anyar maénkeun 4k eusi HDR Dolby Vision dugi ka 60 FPS. Kanyataanna nyaéta modél samemehna ngalangkungan HDMI 2.0 parantos nga-réproduksi eusi 4K HDR dina 60 FPS dina kisaran warna dugi ka 12 bit, langkung unggul tibatan HDR sareng sacara téoritis cocog sareng Dolby Vision. Ieu ngandung harti yén urang henteu kedah merhatoskeun bédana, khususna dina platform streaming anu bakal kami anggo, anu komprési bakal ngirangan sadaya téknologi audiovisual ieu. Pikeun bagian na, iPhone 12 ayeuna ngamungkinkeun anjeun pikeun ngarékam HDR Dolby Vision 60FPS dina 4K, sareng ieu urang tiasa baranahan dina kualitas aslina liwat AirPlay.

  • Dimensi: X x 3,5 9,8 9,8 cm
  • beurat: 425 gram

Pikeun bagian na, bagian tukang tina Apple TV 4K tetep ngajaga ukuran sareng konéktipitas anu sami, urang tinggaleun di tukang ku port Ethernet, sambungan kakuatan na port HDMI anu waktos ieu bakal HDMI 2.1, hal di mana éta parantos ningali pertumbuhan ti 2.0 sateuacana anu kalebet Apple TV di 2017. Pikeun bagian na, dina tingkat konéktipitas, Bluetooth 5.0 dijaga ogé WiFi generasi ka-XNUMX sareng MIMO sareng dual band sakaligus (2,4 GHz sareng 5 GHz). Ngeunaan neundeun, versi tina 32GB sareng versi 64GB sanésna.

  • Kalayan iPhone dina ios 14.5 (ngantosan diluncurkeun) urang sacara otomatis tiasa nyaluyukeun kalibrasi warna layar.

Bagian ieu rada kontroversial, utamina kumargi Apple ngaleungitkeun palabuhan USB alat. Malah henteu ayeuna, dina ngalaksanakeun naékna USB-C Thunderbolt, naha Apple ngantepkeun kamungkinan ieu pikeun urang. Sigana kuring kirang narik anu Apple sanaos ngaleungitkeun HDMI tina ampir sadaya produkna, éta henteu kalebet USB-C Thunderbolt dina Apple TV 4K anu sahenteuna masihan urang kamungkinan nempatkeun dok. Éta bakal janten kasuksésan anu nyata pikeun nempatkeun dua port USB-C di tukang pikeun gambar sareng panyimpenan massal eusi audiovisual.

Siri Remote, parobihan ageung anu nyata

Aya seueur rumor ngeunaan datangna Siri Remote anyar, Nyatana, teu saeutik média anu wani nyarios yén istilahna Siri Jauh bakal ngaleungit. Dina hal ieu, Apple hoyong ngirangan sababaraha pinunjul ti Siri dina paréntah ku mindahkeun kana tempat anu rada kirang aya hubunganana, tapi éta ngajaga nami aneh dina rujukan ka asistén maya perusahaan Cupertino, anu urang émut, mangrupikeun panaratas dina bagian téknis ieu dina waktosna sanaos pamekaran laun anu aya dina téknologi ieu.

Siri Remote anyar parantos naék pisan, langkung tina séntiméter jangkungna, ampir dua kali kandelna na enya, rada ipis. Kanyataanna, Éta ogé parantos kéngingkeun beurat alesan anu jelas dugi ka 63 gram, anu ampir 1/3 tina Siri Remote sateuacanna. Remote control anyar ieu pikeun Apple TV langkung ageung dina sagala aspek, sareng éta kesederhanaan anu kaleuleuwihan tina Siri Remote asli nyababkeun pertempuran anu hadé tina pangguna anu bahkan mangtaun-taun engké tetep adaptasi sareng parantos ningali dina Siri Jauh anyar ieu ti 2021 napas tina hawa seger.

  • Pangukuran: X x 13 3,5 0,92 cm
  • beurat: 63 gram

Alat anyar nambihan tombol sareng mindahkeun anu sanés. Desain panel tombol handap dijaga, dimana kami ngagaduhan pamilih volume di palih katuhu, dibarengan ku tombol «Bisu» anyar di handapeun sareng Puter / Jeda tradisional di daérah tengah. Ngan di luhur éta tombol "Balik" anyar anu ngagantikeun "Menu" anu lami sanaos ngalakukeun fungsi anu sami. Hal anu sami kajadian sareng tombol "TV" anu bakal nyandak urang kana aplikasi TV + atanapi Menu Mimitian numutkeun selera sareng setelan anu parantos ditetepkeun.

Pas di luhur aya unsur tradisional, Apple Click-Wheel anu seueur dipikacinta ku seueur pangguna, semacam trackpad kalayan pamilih anu diwariskeun tina iPod. Ieu bakal ngajantenkeun langkung lumrah pikeun ménu dina ménu, sareng sanaos trackpad alit dijaga, perasaan gancang bakal ningkat dibandingkeun sareng Siri Remote ti 2017. Tepat di luhur Click-Wheel nyaéta mikropon anu bakal dipilih nepi paréntah nalika urang ngagem Siri sareng tungtungna tombol "Daya", anu, nalika kajadian dina pencét panjang tombol "TV" dina Siri Remote di 2017, bakal nuluykeun pikeun nunda sistem sareng mareuman tivi, atanapi mareuman éta dina sakumaha pantes. Jauh ieu bakal terus ngeusi batre liwat port Kilat (kalebet kabel).

Sareng tombol kanggo nyungkeun Siri? Tong hariwang, Apple parantos ngaleungitkeun tina paningali anjeun, ayeuna éta aya di sisi kontroller.

Harga sareng tanggal rilis

Paduli, ngerakeun Apple TV 4K (2021) anu anyar masih teu kalebet kabel HDMI dina bungkus, tong hilap éta pikeun € 199 anjeun tiasa kéngingkeun vérsi 32GB sareng kanggo € 219 anjeun ngagaduhan vérsi 64GB.

Anjeun tiasa buku éta ti 30 April salajengna sareng unit-unitna bakal ditampi salami dua minggu dua bulan Mei.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.