Apple Watch bakal tiasa ngukur gula getih sareng alkohol sareng tekanan darah

Apple Watch Oksimeter

Abdi diabetik, sareng sapertos kuring parantos milarian pasar, ayeuna teu aya alat anu sanggup ngukur tingkat glukosa dina getih tanpa kontak sareng kulit atanapi langsung sareng getih. Éta henteu jarum, euweuh pisan.

Janten kuring kaget pisan kana berita nalika kamungkinan muncul sababaraha waktos ka pengker yén Apple Watch anu bakal datang tiasa ngukur tingkat gula dina getih. Kuring ngalakukeun panilitian dina halaman wéb médis, sareng sigana mungkin. Seueur kamajuan anu dilakukeun dina bidang analisis getih fotometrik, sareng sigana fungsi sapertos kitu parantos dimungkinkeun ku saderhana sénsor optik. Warta hébat, henteu diragukeun.

Sigana mah usaha tina uji coba pikeun ngadalikeun tingkat glukosa dina getih parantos jumlahna dinten-na. Ayeuna, penderita diabetes di seluruh dunya henteu ngagaduhan pilihan tapi bijil kami dina ramo sareng baseuh réagen ku getih pikeun nangtoskeun kadar gula, atanapi nganggo sénsor anu dicucuk kana kulit. Tapi sigana hal-hal bakal robih.

Panilitianana fotometrik getih Aranjeunna beuki maju, sareng sigana ku nganalisis cerminan sinar cahaya tina frékuénsi tertentu dina getih, éta tiasa dikaitkeun sareng tingkat glukosa anu dikandungna, diantara data biometrik énggal.

Aduh kana jarum

Glukometer

Glukométer ayeuna peryogi setetes getih, tapi ieu tiasa robih dina waktos anu caket.

Téknologi ieu parantos maju pisan sareng badé dikomersialkeun. Ieu ngandung harti yén sapertos monitor denyut jantung naon waé anu dijual di pasar, dina waktos anu singkat, ngan ukur «hurung»Ramo jari sareng frékuénsi cahaya anu spésipis pisan, sajaba ti ayeuna anu parantos nunjukkeun nadi sareng tingkat oksigén getih, éta ogé bakal nunjukkeun tingkat biometrik anu sanés sapertos tekanan darah, kadar gula sareng kadar alkohol dina getih.

Janten, parantos terang sateuacanna ieu, sama sekali henteu wajar pikeun mikir yén cenah sensor optik tiasa dilebetkeun ka hareup dina waktos salajengna. Apple WatchDina cara nu sami yén urang parantos gaduh salah sahiji tukang jam anu ngukur pulsasi urang, tingkat oksigén dina getih, sareng ngabantosan ECG.

Éta tiasa dilebetkeun kana jam tangan pinter atanapi pinggel

sénsor optik

Apple Watch parantos ngagaduhan sensor optik anu ngukur pulsa sareng tingkat oksigén dina getih.

Photonics Rockley mangrupikeun salah sahiji ti saeutik perusahaan di dunya anu parantos fokus kana panilitianna pikeun ngembangkeun sénsor optik anu ngagunakeun téknologi anu dipedar di luhur. Sareng Apple aya di tukangeunana.

Apple mangrupikeun palanggan pangageungna Rockley Photonics ', sareng Samsung, Zepp Health, LifeSignals Group sareng Withings. Janten proyekna serius.

Sora Apple Watch sénsor nganggo campuran cahaya infra merah sareng katingali pikeun ngukur tingkat denyut jantung sareng jenuh oksigén. Rockley ngagarap versi anu langkung sénsitip pikeun sensor ieu, anu sanggup ngukur na tingkat gulatina alkoholjeung tekanan darah. Lulucon saeutik.

Pikeun ngalakukeun ieu, Rockley Photonics parantos ngirangan a spéktrométer desktop sakumaha ukuran tina chip. Versi miniaturisasi ngirangan kinerja sareng ukuran bubuka anu ngumpulkeun lampu. Tapi Rockley parantos tiasa ningkatkeun pisan rasio sinyal-to-noise dibandingkeun sareng mesin ukuran pinuh. Ieu ngajantenkeun data tiasa dianggo pikeun néwak rupa-rupa spidol biofisik sareng biokimia.

Bakal aya dua modél sénsor

Anjeunna ayeuna nuju ngembangkeun dua model sensor optik. Dasar anu bakal tiasa ngukur detak jantung, jenuh oksigén, tekanan darah, hidrasi, sareng suhu awak.

Modél "canggih" bakal tiasa ngukur glukosa getih, karbon monoksida, laktat sareng tingkat alkohol. ampir euweuh. Perusahaan parantos mastikeun yén generasi mimiti sensor anyar ieu "tiasa dilampirkeun" kana jam tangan bakal diluncurkeun dina satengah munggaran 2022.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.